04-12-2016, 02:44 PM
Konačno sam i ja završio ovaj moćan dubinac. Zadovoljan sam sa njim, normalno detektuje zlato i nije tačno da ga ne detektuje kao što neki ovde na forum propagiraju. Kanticu nes kafe detektuje na oko 130 u vazduhu,srebrni poslužavnik 17x25cm na oko 170cm itd, jasno bez lažnih signala i nagađanja. Izradio sam ga po šemi i uputstvima pronađenim ovde na forumu, znači sve je tačno i nema grešaka kako šema tako ni PCB.
E sada sve bi bilo idealno da nisam naišao na jedan problem, primetio sam da kada rukom uhvatim kabli za sonde dolazi do problema, detektor izgubi na svojoj osetljivosti i do 40%. Kabli za sondu je RG 49, od kućišta do sonde a sonda je namotana od žice skinute sa mrežnog kabla, induktivnost je podešena kako je napisano u knjizi. Pretpostavlja da ima neke veze sa masoma pa bih zamolio iskusnije kolege da pomognu ako to žele.
Hvala unapred.
E sada sve bi bilo idealno da nisam naišao na jedan problem, primetio sam da kada rukom uhvatim kabli za sonde dolazi do problema, detektor izgubi na svojoj osetljivosti i do 40%. Kabli za sondu je RG 49, od kućišta do sonde a sonda je namotana od žice skinute sa mrežnog kabla, induktivnost je podešena kako je napisano u knjizi. Pretpostavlja da ima neke veze sa masoma pa bih zamolio iskusnije kolege da pomognu ako to žele.
Hvala unapred.