Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jonsko polje staticki elektricitet

Zdravo Dekisa.Ajde velim da napisem nesto sto znam o jonskom polju sto ga ti zoves.Nakratko to ovako ide.Lokatori koji rade na principu molekularno frekventne diskriminacije zasnivaju se na tome da svaki elemenat ima svoju sopstveni frekvenciju i ako ima neki aparat da emituje tu njegovu frekvenciju negde u njegovoj blizini , onda se taj elemenat pobudjuje  da on pocne da zraci  na toj frekvenci i stvara se veza  u pravoj liniji izmedju aparata i elementa koja moze da se detektuje sa L-antenama.E sada dolazi ono sto ti nazivas jonsko polje t.e. svaki zakopani metal narocito ako je u zemlji dugo vremena zbog na pr. oksidacije i raznih drugih faktora stvara oko sebe jonski oblak t.e. oblak od njecovih jona koji je pojava elektrickog karaktera i koji se nalazi u zemli tu negde oko zakopanog predmeta.On zbog zemljinog magnetnog polja  moze da se premakne od predmeta.I ako sada sa lokatorom veza se uspostavi sa jonskim oblakom koji naravno ima istu f kao i predmet , onda si locirao jonski oblak a ne predmet, i mozes da kopas ali badava.Druga greska koja moze da nastane pri ovakvom lociranju je ta da zlato ima istu f  sa zelezom koje oksidira u zemlji (FE2o5) i aparat ce locirati izmedju drugo i zelezo koje rdja.A pak srebro ima istu f sa ugljem tako da ako stavis na srebro on ce locirati i cumur sta mi kazemo t.e ugljenisano drvo u zemlji.Ovako to je nakratko sto znam , ako te vise interesuje pitaj i za iskustva sto znam reci cu ti, makar da puno kolega imaju veliku skepsu prema lokatorima.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Poruke U Ovoj Temi
Jonsko polje staticki elektricitet - od dekisa - 29-01-2016, 08:50 PM
Odg: Jonsko polje staticki elektricitet - od dekisa - 01-02-2016, 10:57 AM
Odg: Jonsko polje staticki elektricitet - od mangir - 02-02-2016, 01:05 AM
Odg: Jonsko polje staticki elektricitet - od dekisa - 02-02-2016, 08:59 PM
Odg: Jonsko polje staticki elektricitet - od dekisa - 06-04-2016, 04:08 PM
Odg: Jonsko polje staticki elektricitet - od nugets - 03-02-2017, 09:31 PM

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)