19-10-2011, 10:48 AM
Dragomije pope da si vedrog duha nadam se da ces zauvek takav i ostati . Moze biti da i ti imas malo ove nase vrele Svrliske ajducke krvi. Inace moj otac je Svrlizanin timocanin a moja majka je iz jednog sela pored morave.Konbinacija je izgleda bila dobitna ,dva ajducka sela a jedan Pecam.Ja se bavim drugim poslom , ovo mi je pope zanimacija a i kako bi upoznao ove nase lepe krajeve da nije planinarenja.Moj deda po ocu se jedno vreme bavio ovom zanimacijom medjutim nikada nije o tome nije nama pricao to sam saznao pre neku godinu slucajno. Voleo me je mnogo a i ja njega i sigurno nije hteo da me uvlaci u to da bi me zastitio od raznih stvari verovatno tebi poznatih.Sto se dublje ulazi u ovu problematiku covek se se sve vise srece sa nekim pojavama ..... Svi koji su malo naceti ubrzo otpadnu. Nevalja ako su im stalno na pameti ognjevi i nepoznate svetlosti neka se bave i necim drugim da im nedaj boze ne'' pregori licna''. Jer ako se nedaj boze u mraku pojavi i izmaglica a oni krenu ka njoj da je bolje pogledaju tad nece biti dobro . Neka tada kriju oci i ono glavno izmedju njih. Svasta se pojavljuje po ovim nasim brdima i dolinama ima raznih svetlosti ..........Sto se rakije tice kod mene svi koji dodju piju staru a ima je hvala bogu i da se popije a i da dobar i iskren prijatelj i ponese da mu greje dusu i srce toplinom rodnoga kraja. Zdrav si pope i
ISKRENO POSTENO I NARAVNO SAMO OPUSTENO.!!!!
ISKRENO POSTENO I NARAVNO SAMO OPUSTENO.!!!!