10-09-2014, 01:33 PM
(06-09-2014, 09:47 PM):-) link Piše: Pozdrav,
slabo se razumijem u detektore metala, pa izvinite ako postavim neka glupa pitanja.
Znači, zanima me koji tip detektora (BFO, PI, VLF) je najbolji za traženje novčića, topovskih đuladi i ostalih stvarčica u tom opsegu na dubini do nekih 0.5m, u zemlji? Ako neki od navedenih radi dobro i u pjesku, tim bolje jer i pjeska ima mnogo u ovom gusarskom gradu, mada bitnije mi je ovo prvo. Naime, po komšiluku ponekad nađem poneki prastari novčić, topovsko đule, prastaru keramiku, čudne bakrene figurice itd, pa želim malo da prošetam detektor okolo
Planiram da sam napravim neki detektor, i ako neko ima neku dobru, provjerenu šemu, dobrodošla je, jer ne bih morao da se patim po stranim forumima onda
Hvala unaprijed!
Pozdrav.Bfo je mnogo prost detektor bez diskriminacije i regulacije zemljista pa je pogodan za trazenje u zidovima i ostalim objektima iznad zemlje.Do te dubine 0,5m nemaju nekog uspeha.
Za dubinu do 0,5m su dobri Pi detektori ali vecina je bez diskriminacije pa se mora kopati na skoro sve ciljeve.
Danas postoje i VLF modeli poput deusa,goldmaxa i drugih koji bi mogli da budu dobri za tvoje potrebe.Cena je isto visoka pa moras prema svojim mogucnostima odluciti,Naravno da je najvaznije sta zelis da istrazujes.