Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Medijska Njuskala
" ZLATNA GROZNICA : plemeniti metal sija u bosanskim potocima
" Boze, ovdje ima zlata", viknuo je Dragan dok je iz potoka vadio svjetlucavi kamen...u mjestu Strigovi u BIH...sa braticem je pronasao sedam grumena za godinu dana...I zlatar je potvrdio da je rec o plemenitom metalu...
Strigovi se zove i potok i selo..."Mi ovdje imamo svinje,janjce,divljac i perad,ali nemamo ribe i to je ono sto nas u potoku zanima.  No mjesto ribe nasli smo zlato...Nastala je ludnica.Svi su navalili u potok,podizao se i prevrtao svaki kamen. Pocelo je ispiranje zlata i ne samo danju,pojedinci su dolazili nocu,krili su se. Culi su da zlato nocu svjetluca.Jadnici su gubili stvari.Nalazio sam mobitele u potoku...
"Cudan je to potok...Od rijetkih kojem je izvor na istoku, a usce na zapadu,gdje se nakon 20 km vijuganja kroz sumu ulijeva u Unu. Vjerujem da je zlatna zila ispod brda Kriz.Cekamo da voda malo opadne pa cemo u potragu za zlatom,nesto opreme vec imamo..."
"Prica o zlatnom potoku u BIH vec se pocela siriti svetom.Javilo se nekoliko Engleza,uskoro namjeravaju doci u Strigovu i okusati srecu...
" I prije su nasi stari govorili da u potoku preko dana, ako je jako suncano, nesto svjetluca. U potoku davno jedna zena nasla je veci grumen zlata.O nasem zlatu vise pricaju nego li o Rusima koji kod Dubice buse zemlju.Oni traze naftu, a mi zlato " ...RADIO SARAJEVO
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Poruke U Ovoj Temi
Medijska Njuskala - od zivkovic.branimir@yahoo.c - 26-07-2014, 08:09 PM
Odg: Medijska Njuskala - od zivkovic.branimir@yahoo.c - 07-09-2014, 05:39 PM
Odg: Medijska Njuskala - od aleksandar86 - 20-12-2014, 06:59 PM

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 2 Gost(a)