25-08-2014, 10:47 AM
(23-08-2014, 03:00 PM)BrankoV link Piše:NA CARSKOM PUTU JE DEMIR KAPIJA ONA JE IZMEDJU ORLOV VRH I VELIKI KONAK ,IZNAD KRDJALIJSKI PUT,A PAMUČNI PUT I CARSKI SU PARALELNI JEDAN SA DRUGI ................... GDE JE PAMUČNI PUT MILANE...Branko, odgovorih ti na neke stvari na čatu, ali ti je pao net izgleda ? Imena nekih mesta su greškom napisana , pa zato zbunjuje sve one koji gledaju skicu.
Na primer Novo Selo se nije zvalo tako kako stoji tamo već sasvim drugačije.Dva , tri puta je menjalo naziv to mesto do današnjih dana. Čak su i tvorci pisanja lepo rekli : "Ne napisasmo prava imena na mesta", samo to svi zanemaruju, zato i razne pretpostavke kod svih nas - gde bi trebalo da bude celo to područje? Svi se baziraju na imenima datim u opisu i skici te ih prihvataju kao autentične, što je zapravo varka i skrivalica pravih imena mesta.
"Kale" koje se pominje recimo postoji i dan danas i jako je poznato u današnjim danima kao arheološki lokalitet, i jeste kraj tog tzv. "carskoga puta" ali..........
Žao mi je nije sve baš za JAVNO, mislim da me razumete?