09-05-2014, 06:59 PM
U pravu si Crni1 ja sam slabo nacitan i slabo citam neznam po kojim si ti knjigama citao da je otislo iz Bora otislo na tone i zone zlata neznam dali si ti uopste upoznat sa tehnologijom dobijanja tog metala i njegovom daljom preradom da bi ono stiglo do jedne poluge. Nigde nisam ja spomenuo da je iz Bora avijaciom bilo nesto prenoseno u Nemacku, Nemacka industrija u to vreme je bila slabo razvijena i naravno sve je iz okupiranog sveta je stizalo na topljenje ili preradu u tad toliko razvijenu Srbiju i Borski rudnik koji jedva da je bio povezan sa ostatkom Srbije i to prugom uskog koloseka , tvoj deda citytaxi je sigurno uvek znao sta se prevozi zeleznicom i on ih je bas posteno pljackao svaki put kad bi se zlato ili bilo koja dragocenost prenosila a oni nisu nikad nista primeteli ,,ladno zaustavi voz ode do sanduka i uzme koliko hoce pa krene dalje,,- da je samo jednom to uradio sigurno bi zavrsio na nekoj banderi,.Price nisu prazne ali nisu bas bajke. Zlata je Bilo nije da ga nije bilo ali ne u sanducima tj.na tone koji su prevozile kompozicije i kompozicije to je vec SF. Tih pojedinacnih prica o Nemcima koji su dolazili posle oslobodjenja u Srbiju po neki svoj plen znam i ja i sve su to istinite neke sa srecnim zavrsetkom kao ta u Knjazevcu, a ima ih nazalost koje se nisu srecno zavrsile mislim nije bilo nista tamo gde je ostavljano neko se nasao srecniji,. Koliko sam se prica naslusao o tom famoznom zlatu i jos famoznijim transportima iz Bora...ispada da je TRAJAN mala beba sa opljackanim Dacijskim zlatom.
Ne zelim nikome da kvarim san o nemackom zlatu iz Bora, zelim svaku srecu.
Ne zelim nikome da kvarim san o nemackom zlatu iz Bora, zelim svaku srecu.