31-07-2011, 03:16 PM
Neradi se u mome slucaju o Poganovu . Aovu vrtacu je pronasao moj prijatelj slucajno znaci nije je trazio . Ruj je trava koja je po nasim planinama cesta jedu je srne a sa njom je farbana vuna I platno u crveno. Predeo obrastao u ruj se zove rujiste. Hajduci su cesto birali slicna mesta , kladenci , vrtace , propasti p ecine a cesto se iznaci ponavljaju kvacka sa pilicima se srece svuda od Bugarske Srbije I Makedonije I TO CESTO. Tako ti je I sa bazova vrtacama one s e tako zovu cim u njima raste drvo zova iliti bazova.Isto tako su I planovi sumnjivi jer ih ima svako od nas a uveren sam da je vecina lazna. Ako ne i 9o% .A CESTO JE OSTAJAO SAMO JEDAN NA KRAJU ZIV I STO BI ON TO SIRIO DALJE.I DELIO SA DRUGIMA. Posle 1910 I 1918 je ostalo malo zivih hajduka I svuda gde su stigli oni su ostave premestili. Nemogu ti reci tacno mesto za koje se interesujes jer bi time izdao moje prijatelje iz tog kraja . Mogu samo dati opis mesta koje sam ja sam pronasao I neke sam ina forumu opisao ali cesto bez odgovora . Ovo kucam vec treci put stalno mi puca veza ako I sad pukne sledi pauza.[Opis mesta je jako slican ali nije u pitanju 7 tovara .Ostavljali su u bazova vrtacama na raznim terenima a kao sto sam rekao negde su dodavali isti a nekada neko posle njih isto tako su negde otkopavali I skrivali u pecine koje su zatvarali cesto I ‘’ malterisali ‘’da izgleda kao stena oko otvora. Trazi I dalje nemoj da gubis nadu mozda je sledeca vrtaca tvoja sreca sto ti iskreno zelim.
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO!!!!
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO!!!!