19-10-2013, 04:07 AM
Slazem se sa grotom ne moze da izjednacimo crkve niti da se osecamo istim mi nismo menjali odredbe i odbili sveti pricest oni jesu niti smemo da kazemo ej ljudi to je ista crkva molite se u kat.crkvu to je isto ko i u nasu...ne nije i nikada nece biti moze da kazemo verujemo u istog boga i to je to ionako nas je malo pravoslavaca samo jos fali da nam bude isto i bice nas jos manje. a to sto pricas Plandzijo za nemce i jeste tacno ali oni znaju ko su i sta su znaci nemac je nemac dok kod nas imas podele vazdan dok se u kraljevo doba izjasnjavali bosnjaci kao srbi muhamedanske vere i znali ko su i sta su manje problema je bilo nego sada kada su sebi usadili da su bosnjaci,a imam i primer za hrvate pricao ja sa jednom hrvaticom i onako se zapricali nesto oko pradedovi i kaze ona meni da se njen pradeda zvao Milos, ja razmisljam i pitam je onako jel to staro ime hrvatsko onako malo ironicno i ona mrtvop ladno kaze da!!!!,znaci poenta moje price je oni svi ne prihvataju da smo mi jedan isiti narod podeljen u tri vere dok kod svabe znaju da su to sto jesu i zato je i vera nebitna,dok ti pitas kojim jezikom se govori u haustriju svi ce ti kazu nemacki pitaj isto u svajcarski nemacki deo odgovor je isto nemacki .....pitaj u hrvatsku kojim govore bice hrvatski u bosni bosanski u cg crnogroski i videces koliko smo mi podeljeni i to samo zato da bi nad nama vladali jer ovako smo nejaki a gde bi nama bilo kraja kada bi smo se opasuljili evropa bi bila nasa! ovako smo robovi i ne da se izjednacimo jer nas je ionako malo premalo ,no fala bogu tako cemo se i precistimo ostace samo ono sto vredi! pozdrav