16-10-2013, 10:12 AM
zdravo svima.ova tema koju je pokrenuo Grota je vrlo zanimljiva kao i ostale.da bi ucestvovao i ja na ovu temu imam da ispricam jednu pricu,gde sam bio licno prisutan.prica jednom jedan moj prijatelj,zapoceli price o skrivenom blagu pa kaze:kod mog strica ima zlato u ognjiste ali mu se nije dalo da ga uzme???reko ajde da me vodis kod njega,da popricamo.to je bilo otprilike pre 12 godina.odemo mi do starca,udjemo u kucu i pricamo o tome.kuca stara ona od blata ali nije bila u losem stanju.prica starac otprilike ima 70 godina:dosao mi sv.nikola u san i to dva puta za redom i kaze da ima pare u ognjiste u kuci da ih uzmem.resio on jedno vece da kopa da vidi sta ima.covek ima dva sina jedan zivi sa njim u toj kuci a drugi zivi u novoj kuci ali u istom dvoristu malo podole.kopao on i jedan sin na 40 cm kaze naidjosmo na cup!u tom trenutku dolazi i drugi sin iz nove kuce,vide cup svi zajedno i jedan sin se sagne da izvadi pare .prica starac kad je odjednom nesto puklo,kao grom iz vedra neba(iz odzaka koji je otvoren) svi od straha posedasmo dole,pogledase u rupu kad cupa nema vise!!!uplaseni i ocajni vratili su zemlju i poravnjali.kad smo mi otisli bili su malo izbetonirali,jer im je tu kao kuhinja,vidi se lepo odzak otvoren navise i dole ognjiste.probamo mi opet,tada smo imali fisera trojku,sklonili sporet i druge stvari,kad fiser pokazuje na isto mesto gde je cup nestao,kuca lepo ima i povratni signal.pricamo sa starca sta da radimo,on kaze da se radi ponovo,sve smo sklonili,razbili beton jer taj deo bili skoro izbetonirali.kopamo dole i nista,pustimo opet aparat na rupu,sad ne pokazuje nista!!!otisli smo i nismo se vise nikad vratili,sta je u pitanju ja ne znam,da li je starac lagao od pocetka...ali je pristao da polomimo beton i kopamo u kuhinji ili postoje neke vise sile,da zlato bezi,ne znam???to bi bila ta moja prica i iskustvo.pozdrav svima