27-06-2011, 03:55 PM
Citat:Najveca mana ovakvog TGSL dizajna je i sama Sonda , jednostavno losa racunica i neiskustvo u radu sa MD iznad 14 kHz. Tek sa Eduardovom plocicom i sitnijim izmenama vrednosti pojedinih elemenata , ovaj uredjaj poprima obrise ozbiljnog aparata......zamenom sonde je tek NESTO.pazi ,
nisam sad bas siguran,
sad stvarno ne mogu da se setim tacno jer mi je kroz ruke proslo u to vreme strasno puno detektora
ali mislim da je na jednom od tgsl-ova koji su kod mene bili bila bas pravljena sonda,
detektor je bio krajnje jednostavan za stelovanje i za rad uopste.
meni je to odgovaralo jer mi je trebao kao rezervni detektor koji bih davao drugarima koji su bez aparata kad idemo negde.
nije uopste pokazivao znake nestabilnosti niti fals signala
novcanicu od 1 evra je detektovao na +/- 30 cm u vazduhu.
gvozdje je savrseno preskakao ili prikazivao po potrebi
nemam nikakav razlog da konkretno taj aparat i tog majstora hvalim ili kudim,
znam samo da se i kod fabrickih detektora desava da jedan aparat radi ajd da kazemo bolje od istog takvog aparata kod nekog drugog,
ja sam licno mislio da je to nemoguce i da su svi aparati istog modela od istog proizvodjaca isti, a da je greska u onome koji radi sa tim detektorom,
nazalost uverio sam se da nije tako i to i kod minelaba i kod xp , predpostavljam da je isti slucaj i kod drugih kompanija , pa zasto se onda takvo nesto ne bi moglo desiti i kod nekog ko aparate pravi u svojoj radionici...
opet kazem nemam razloga da branim nikoga , pogotovo ne samograditelje detektora upravo zbog losih iskustava sa njima i njihovim rukotvorinama,
i znam da se ja licno nikad ne bi odlucio da mi primarni detektor bude od nekog lokalnog majstora pored svih kvaliteta koje mi nude modeli whites-a, tesora, minelaba ili xp-a