08-07-2013, 08:22 PM
(29-06-2013, 11:15 PM)crni1 link Piše: Kod mene se traži podzemna crkva sva u zlatu,prema jednoj legendi koja je opisana i u nekom planu piše da je neki car imao dve kćeri i da su obe umrle od neke strašne bolesti,on je zbog žalosti i uspomenu na njih napravio crkvu pod zemljom i optočio je zlatom.Plan je greškom i neznanjem uništen,bar veliki deo i ostalo je samo da se nalazi na sastavu dve reke,kod ulaza je veliki kamen,ploča na njemu isklesano sunce ...
I kraj ako neko zna nešto više šta se traži neka piše pa ako ima toga i da odradimo.
Da napomenem da je u jednom delu gde se ovo i traži stvarno i bilo sunce koje je razbijeno ali je kamen ogroman tako da ne može da se pomeri ni u snovima.
Posto trenutno nisam u okolini tih stvari, poslao sam jednog prijatelja da pogleda okolinu i sastav ta dva potoka. Tacno na sastavu ta dva Potoka nema veliki Kamen, ali ima Izvor iz koga voda utice u kameno cetvrtasto korito. Velikih Stena nema, sve je pretezno zaraslo. Ima li neko slicnih opisa o takvom mestu? Za dve nedelje sam na mestu i pokusacu da pretresem okolinu. Takodje cu otici u jedan Manastir koji je u okolini da vidim imaju li oni nesto od zapisa ranijih crkava iz okoline.
Vlado