05-07-2013, 03:39 PM
Vo red e sekoj da ima svoe mislenje, taman rabota da imas ili imam protiv mene ili protiv tebe, pa nie ne se ni poznavame taka da zosto bi imale protiv drugiot. Kako i da e, sekoj si ima svoe mislenje, zaklucoci koi gi izvlekol od iskustvo i citanje prethodno i taka natamu. Vo nekolku raboti od mojot tekst pogresno si me razbral ili jas pogresno se izraziv, jas ne rekov deka sum protiv gradenje crkvi i manastiri, tuku deka toa ne e kompenzacija za nekoe potencialno zlo sto moze da ti se sluci od pronaogjanje tugji pari, tuku deka pohumano i povredno e od tie pari da dades na narodot na tie sto im treba a nemaat, na toj nacin si podelil so mnozinstvoto. No ajde da ne navleguvame sega vo licni mislenja i stavovi sekoj ke si raboti onaka kako sto znae i si zacrtal.
Toj dokument sto go spomenuvas, ne e tocno deka ne se znae koj gi ostavil pod skalata i zad oltarot duri i kaj izvorot ima, vo dokumentot tocno pisuva koja godina i koj so ime i prezime caus na turskata vojska go organiziral ostavanjeto i duri i kazuva so koja cel se ostaveni i zosto. No tamu ednata rabota e zavrsena pred 15 god, od strana na cinonacalnikot na toj manastir, seuste e vo potraga po drugoto ama ne e dovolno dosetliv da vooci sto e smeneto od togas do sega i zatoa nemoze da go najde kazanot, a sorabotka nejke so nikogo. :-) .
Kako i da e so sreka i uspeh da ti e tebe, mene i na site nas prebaruvanjeto i da vrodi so plod ....:-)
Pozdrav
Toj dokument sto go spomenuvas, ne e tocno deka ne se znae koj gi ostavil pod skalata i zad oltarot duri i kaj izvorot ima, vo dokumentot tocno pisuva koja godina i koj so ime i prezime caus na turskata vojska go organiziral ostavanjeto i duri i kazuva so koja cel se ostaveni i zosto. No tamu ednata rabota e zavrsena pred 15 god, od strana na cinonacalnikot na toj manastir, seuste e vo potraga po drugoto ama ne e dovolno dosetliv da vooci sto e smeneto od togas do sega i zatoa nemoze da go najde kazanot, a sorabotka nejke so nikogo. :-) .
Kako i da e so sreka i uspeh da ti e tebe, mene i na site nas prebaruvanjeto i da vrodi so plod ....:-)
Pozdrav