21-06-2013, 09:55 PM
Hajde na ovu temu o njemachkom zlatu da i ja ispricham neshto a vi sami presudite dali ga ima josh ili je sve pokupljeno. Prvu prichu mi je isprichao jedan moj rodjak koji 1941 g. je imao oko 8-9 godina i kada su Nemachke kolone tenkova i kamiona zakrchili put kojim su ishli prema Grchkoj oni su napasali stoku u blizini puta da bi gledali to chudo od tehnike.E tada su ih primetili neki oficiri i oni su pozvali njega i josh jednog starijeg dechka da dodju i onako malo mimike i chokolade pa su ih pitali za oblizhnje selo Trojaci koje su oni razumeli i ovi su ih uzeli u dzip i pravac u selo.A oficiri su imali mapu neku i pitali su ih za cesmu pored sela i kada su ih odveli tamo, onaj sa mapom je odkorakao u pravcu dola , valjda je znao koliko koraka stao pogledao gore i video da bez merdevina ne mozhe se popeti i poslao dechake da uzmu merdevine iz sela.Kad su stigli on se popeo na merdevine izvadio mali chekich udario u plochu i ona se odma polomila. E odatle je on izvadio dve limenke od gas-maski od prvog sv. rata sa zlatom i bili su toliko dobri shto su dali i dechacima po jedan zlatnik i vratili su ih kod stoke nazad.Sada se postavlja pitanje odakle to zlato.Cela ta okolina u vreme solunskog fronta je bila kao pozadina i tu je bilo magacina za granate za vojsku za snabdevanje od svega i svachega i normalno i puno vojske. Bilo je cak i pravih bordela za vojsku.Znachi to je ostavljeno od nekih njemaca u prvom sv. ratu pa zato su ovi imali mapu i znali su tachno gdje da trazhe i nashli su ga.A dali je to zlato bilo pokradeno ili pak je bila plata za vojnike shto su dobijali pa su ga sakrili to samo oni koji su ga sakrili i oni shto su ga uzeli znaju.