Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Vučiji potok ( ogašu lupului )
Pozdrav za tebe Misko i naravno za D.....ups-plandziju ! Pa prijatna Vam kafica,jos ako je "pregradjujete"! Eto da moja malenkost samo obori pretpostavku da se je navodni "Pop Martin" kretao samo juzno od Boljevca. Nedaleko od Majdanpeka,se nalazi kompleks znakova medju kojima figurira klasani orao sa knjigom u kandzama! Sve to i ne bi bilo cudno da pored ovog klesanog orla nije umetnut i znak karakteristican za "pop martinove" znakove- krst i slovo "M". Par mesta iz ovog kompleksa su olaksali nasi ljudi zajedno sa Bugarinom koji je dosao upravo sa planovima naseg "pop Martina" !!! Ako je ovo susta istina onda dozvolimo pretpostavci da se znaci i kretanje onih koji su ostavljali nesto pod pseudonimom "pop Martin",nalaze i severnije od Plandjijevih pretpostavki? Prateci plandzijeve postove, on i sam priznaje da se nije mnogo zamajavao na terenima Juznog Kucaja, pa odatle i njegova pretpstavka. Naravno da u iskustvo plandzije ne sumnjam. Takodje mi je zapalo za oko jedna cinjenica koja ima veze sa necim drugim. Ako Kocin plan pocinje od "Device" -okoline Sokobanjskog,ovde kazes da Martinovi opisi (naravno koje ti imas ) pocinju od sela Cucunje- isto Sokobanjskog dela! Zar nije malo cudno da su i jedan i drugi bitisali i polazili i jedan i drugi upravo iz Sokobanjskog ?????? Stvari oko kojih se treba zamisliti a verujem da i ja i plandzija mislimo na isti odgovor ??? Ostavimo na stvarnu Kostandinove spise i njegovu istoriografiju,moze ali ne mora da ima veze sa ovim likovima! Zavisi koliko se detaljno poznaje ova tematika. I sasvim na kraju,pa ljudi u jednoj knjizi i pise doslovno : "Ne napisasmo prva imena na mesta........" ,(plandzija zna u kojoj knjizi) prema tome ravnati se po imenima mesta iz planova i sadasnjih imena(pa cak i imenima mesta iz tog vremena) je iluzorno! Mislim da to zavredjuje reci ljudima na ovom forumu, jer je ocigledno da pojedini ucesnici nisu bas "potkovani" nekim predznanjem iz svega ovoga!
Ako u necemu gresim, ispavite me !
Prijatno kafenisanje drugari,... i pregradjujte,pregradjujte.....
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Poruke U Ovoj Temi
Vučiji potok ( ogašu lupului ) - od kovac - 03-12-2010, 12:02 AM
Re: Vučiji potok ( ogašu lupului ) - od kovac - 04-12-2010, 01:53 PM
Re: Vučiji potok ( ogašu lupului ) - od milan - 11-12-2010, 01:26 AM
Re: Vučiji potok ( ogašu lupului ) - od misko - 11-12-2010, 11:26 AM
Re: Vučiji potok ( ogašu lupului ) - od misko - 11-12-2010, 11:41 AM
Re: Vučiji potok ( ogašu lupului ) - od milan - 11-12-2010, 11:56 PM
Re: Vučiji potok ( ogašu lupului ) - od milan - 11-12-2010, 11:59 PM
Re: Vučiji potok ( ogašu lupului ) - od milan - 12-12-2010, 03:06 PM
Re: Vučiji potok ( ogašu lupului ) - od limeni - 12-12-2010, 10:33 PM