09-11-2012, 02:03 PM
DALI NEKO IMA ISKUSTVA SA OVIM TIPOM MAGNETOMETRA , KOJE SU PREDNOSTI , KOJE MANE . ? KAKO SE PONASA NA MINERALIZOVANOM TERENU ?
MAGNETOMETAR DBT _ 2009fs
|
09-11-2012, 02:03 PM
DALI NEKO IMA ISKUSTVA SA OVIM TIPOM MAGNETOMETRA , KOJE SU PREDNOSTI , KOJE MANE . ? KAKO SE PONASA NA MINERALIZOVANOM TERENU ?
11-11-2012, 01:40 AM
Pratim vec duze vreme komentare i ostale razgovore o metal detektorima a posto planiram da kupim jedan uredjaj konkretno PULS STAR 2 PRO, pa me interesuje trenutno njegova cena znaci polovan i nov u Srbiji.Takodje mozda bih se odlucio ili za XP DEUS ali mi trebaju saveti i misljenja ljudi koji imaju iskustva sa ovim uredjajima da bih doneo konacnu odluku.Dolaze u obzir i drugi uredjaji ako neko misli da u toj klasi tj. ceni moze da se nadje nesto bolje.Konkreto razumeli ste me da mi treba uredjaj za dubine do 1 metar mislim realno sa obzirom na velicinu mete od desetak petnaes santimetra (?). Nebih uzimao rucne radove tako da skratimo pricu. Svima veliki pozdrav i hvala unapred!
11-11-2012, 02:04 PM
evo ovako stoje stvari sto se ticePULS STARA 2 pro toje ozbiljan detektor za dubinu moze da otkrije vece objekte sigurno do nekih 1.5m sa sondom 1x1m ali to vazi samo ako je taj objekat od gvozdja posto naj lakse detektuje materijale koje imaju magnetna svojstva.sto se tice drugih metala mislim na obojene tj.plemenite odnosno koje nemaju magnetna svojstva ne lepi se magnet za njih da budem jasniji , malo teze ih detektuje. takodje diskriminacija na ovom detektoru ako je mozemo tako nazvati ona postoji kao ferrous(za predmete od gvozdja ) i no-ferrous(za obojene tj.plemenite) ali nije toliko pouzdana kada se radi u NORMAL MODU ( detektor sa punom snagom) dok uSILENT MODU dosta bolje razlikuje metale tada se mozes osloniti na LED lampice zelena(za magnetne mete) crvena(za nemagnetne mete) ali na ustrb dubine jer detektor u ovom modu radi sa50% snage i najvaznije dasu mete vecih dimenzija preciznije( da meta bude vece zapremine nereflektne povrsine sto vazi VLF detektore nego veceg kapaciteta da bi zadrzala sto vise vrtloznih struja stime lakse bila detektovana)drugo ova verzija PRO trazi sporu pretragu terena inace brzijom pretragom dolazi do nestabilnosti rada ionda se mora cesto korigovati podesavanja tj.AUDIO TUNE (2otkucaja usekundi)
11-11-2012, 07:24 PM
kerber sta pricas gluposti,pi dlabinski aparati su profesionalni detektori koji idu nasve metali,a sad kad su poceli da im ugrajivaju i diskriminator to su prave detektore,profesionalni detektori,to sto pricaju laici nema vrska,i dubina je mnogo veca,neznam zasto takvi laici se uklucuju u razgovoru za pi aparate kad se nerazumu,tu imas mnogo strucn najaka koji mozes da pitas kako idu na zuto i blagorodni metali a to najbolje se dokazuje na teren ili poligon a ima faci koji imaju te detektore i neznaju da ih stelaju pa pisu gluposti tu na forumima,i ako dobro razmislis ili se radi o trgovcima sa monetarama ili o ljudi koji su imali pi dlabinca a nisu znali raditi sa njima.pozdrav
12-11-2012, 01:28 PM
Pozdrav Adminu i svim dobronamernim clanovima foruma.
Vec duze vreme po Evropi siri se hobi koje se zove Magnet Fishing gde ljudi koji praktikuju ovaj hobi odlaze na jezera, reke, bunare, jame i bacaju jak magnet koji je zakacen za dugacak kanap.. Ulovi su razni i svasta se moze naci. Da biste pecali magnetom potreban vam je kanap koji moze da izdrzi opterecenje preko 100kg, po mogucnosti alpinisticki (staticki) sto tanji. Zatim jak industrijski magnet po mogucnosti "neodymium" magnet koji je izuzetno jak i u zavisnosti od velicine i jacine moze da digne iz vode od 5 do 100 i vise kg. Zatim ostaje da istrazite vas bunar u dvoristu ili komsije jer se u njega svasta bacalo Kada ste zavrsili sa bunarima imate veliki izbor gde cete zabaciti magnet. Reke, jezera, napustene bare, jame. Ovo je samo jedan od primera na Youtube. [youtube]http://www.youtube.com/watch?v=OQ1IHMiVOiI[/youtube] Samo budite oprezni kada praktikujete ovaj hobi jer u 50% slucajeva praktikanti izvlace oruzje, vojnu opremu i eksplozivna sredstav iz proslih ratova. I vodite racuna de vam se ne bi desilo ovo!!! Zato po otkrivanju neeksplodiranih ubojnih sredstava odmah obavestiti policiju koja ce poslati specijalizovanu ekipu da to ukloni da ne bi neko nevin stradao. A sto se tice pronadjenog oruzja isto tako ga trebate prijaviti da ne bi bili sankcionisani. Pored vojne opreme koju su nalazili po Evropi i svetu ima dosta i metalnih kutija sa dragocenostima koje su bacene u jezera i bunare. Evo jos jedne ideje i deo opreme koji mozete dodati u vas tragacki arsenal. Kanap od 50 metara i jak industrijski magnet. Ako ista upecate magnetom, postavite sliku ovde
12-11-2012, 09:56 PM
Niko nema iskustva sa ovim tipom magnetometra, a mozda neki samograditelj ima iskstva ili moze da mi kaze koliko je pouzdan
14-11-2012, 03:11 PM
Toliko je pouzdan da u slucaju, ako bi uzeo jedan jaci niodiumski magnet u dzep (pod uslovom da nekas nikakvih metala u svom tijelu, da ne pricamo o aparatima za srce) i krenuo u setnju i slucajno prosao pored neceg zeljeznog (recimo ograda i sl), lako bi ti se desilo da ostanes zalijepljen na istoj sve dok ti ne isjeku dzep . Ovo je prilicno opasna stvarcica i ne treba se previse igrati njome. Postoje slabiji (manjih dimenzija) koji mogu izvuci zeljezne predmete od nekih 10kg i to bi za mene bilo sasvim dovoljna jacina, sve preko toga je pretjerano.
14-11-2012, 03:22 PM
Postovanje MILANE AT , mislim da si omasio odgovor na moje pitanje . ja pitan dali neko ima iskustva u radu sa MAGNEOMETROM DBT_2009fs , a mislim da si mi ti odgovorio za NEODIJUMSKE magnete . Tako da nema veze jedno sa drugim , jedno je magnet a drugo MAGNETOMETAR
25-01-2013, 12:37 AM
Pitaj Zmiju (znas na koga mislim)...on je imao kod sebe jedan takav,bez programa. Polovan je bio na prodaju,cini mi se nekih 500 eura.
25-01-2013, 01:03 AM
|
|
|