30-03-2012, 01:42 PM
Neki postovi iz ove teme su prebačeni u http://www.skrivenoblago.com/forum/index...864.0.html , pa ako neka gospoda žele da nastave soju diskusiju mogu to tamo da urade.
Nalaz rimski antoniniani i denari
|
30-03-2012, 01:42 PM
Neki postovi iz ove teme su prebačeni u http://www.skrivenoblago.com/forum/index...864.0.html , pa ako neka gospoda žele da nastave soju diskusiju mogu to tamo da urade.
30-03-2012, 01:44 PM
Za plandziju
Ovo su antoniniani, i ovo cu da poslikam da vidis kako izgledaju iz ostave i dok se budu cistili, a to ne brinem za prodaju kada su ocisceni i da li ce neko da veruje ili da posumnja, imam uigrane kupce koji traze ociscene a imam koji traze sa ostavskom patinom. Ja problema nisam imao prilikom prodaje antickog novca kovnickog sjaja, i ne treba da budes u delimi ako imas dobre komade , kupci postoje jednako i za lepe i za ove patinirane. Sigurno ti je upalo u oci jer ima dosta zelene patine po njima, ali to je ostavska patina , ako si nekada imao prilike da nadjes ostavu onda ne bi trebalo da ti objasnjavam. Antoniniani su svi a ima i denara. Ovo je druga ostava , jednu sam nasao 18 avgusta a ovu pre 3 nedelje. Tako da sam poceo u zadnje vreme da vadim ostave po jednu svakih 6 meseci. Jedino sto me cimanje srbija-svica malo zamara , nagla promena klime avionom mi malo smeta ali sve ostalo je ok. Budite pozdravljeni
30-03-2012, 04:01 PM
Da nastavimo gde smo stali
Iz "stare ostave" trajan decije
30-03-2012, 04:02 PM
Da nastavimo gde smo stali
Iz "stare ostave" trajan decije
30-03-2012, 04:06 PM
opet trajan
30-03-2012, 04:18 PM
posto je tema antoniniani i denari , evo i malo denara , ista ostava od prosle godine
30-03-2012, 04:22 PM
Filip , kovnicki sjaj , (UNCirikulierte kvalitet)
Ovog sam jedva slikao, uvek mi je reflektovao , previse sjajan.
30-03-2012, 04:34 PM
Jos jedan filip interesantan revers , stavio sam vec slican ali dugi natpis je u reversu 8)
30-03-2012, 05:26 PM
(30-03-2012, 01:44 PM)konan link Piše: Za plandzijuZa antononiane se tesko moze reci da su srebrnjaci jer imaju jedva dvadesetak procenata ovog metala . Imao sam priliku da mi covek pokaze karakaline denare za koje ni u snu ne bih rekao da su falsifikati . Dobro ih je prodavao jedno vreme dok je radio na sitno .Kad je pokusao da proda vecu kolicinu umalo nije izgubio glavu.
30-03-2012, 06:43 PM
imaju Antimona i srebra , sve zavisi od perioda kada su kovani , imaju ponekad i do 40% srebra, bar pre inflacije njihove su radili dobre i kvalitetne antoniniane.
Za taj deo oko tih falseva neznam, ja imam samo originale i licno ono sto ja iskopam u to verujem , nemam kontakta sa ljudima koji rade divce. |
|
|