Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
devica
.

Priloženih Datoteka Izvedena sličica(e)

Odgovori
Hajde da probam malo da pomognem oko ovg magareta kod kuline.Pre dvadesetak godina sam bio sa jednim starim tada vec vremesnim tragacem i on mi je rekao da je magare prvobitno bilo bez samara,a da je samar kasnije doradjen,cak se u tom periodu i poznavalo kao da je kles novijeg datuma.Sad,to je bila neka njegova prica koja i ne mora da bude tacna,ali setih se pa ajde da pomenem.
Odgovori
Jel se secas jos nekih znakova kod magare?
Odgovori
Ne znam nista konkretno,cuo sam da je bila ruka isklesana,ali ne znam gde.Tu u okolini treba da ima neki "prepasan kamen",ja nisam kod njega bio,ali moze da se nadje.Jesi li ti cuo za tako nesto?
Odgovori
U to vreme se nesto polemisalo da se na par stotina metara od  magare prema d.polju nalazi "kriva buka" i cuvena "ploca na put".Nekih ploca je stvarno bilo,a dali je stvarno to to ko bi ga znao,ja licno nesto ne verujem.
Odgovori
Da bila je kriva bukva,i pored izvor,pored magare bile su tve ruke,na 500m ima dva kladanca,hajducki i smrdan,a na dole prema zdrelo ima tri kladanca i sest ipo krsta,za prepasan kamen nisam cuo,a na dole na nekih 800m,prema davidovac ima krst 70x70 i isto toliko velika potkovica sa tri rupe,ako se secas u vrtaci gde je magare bila je ogromna bukva,koju su isekli pre 10g,a na 200m ima kruska u obim 170cm ko zna koliko stara,isto tako u susednu vrtacu stoji konjska glava od kamena oblikovana ne,klesana,ta tri iyvora prave potok i on se uliva u sastavci i spaja se sa potok od kameniti kladanac i na sami sastavci poynaju se yidine od vodenice i vada
Odgovori
Smrdan znam gde je,a za hajducki nisam cuo,bar ne pod tim imenom,jer znam sve kladance u okolini smrdana.Ovo na dole prema sastavcima i zdrelu mi je skoro sve poznato osim tih sest i po krsta(znam samo jedan na samom ulazu u zdrelo).Nego reci mi jesi li siguran za vodenicu jer je tu sredinom proslog veka poceta da se gradi rezara koja nikad nije zavrsena,cak je tim povodom i onaj put napravljen sto vodi tamo.Jesi li bio kod Pavlovog kladenca?
Odgovori
Siguran sam,to zdrelo deli skrobnicu i levovik.zidine od kamena jos stoje i vada lepo se poznaje,na sami sastavci dva potoka,levi potok ide od izvora kameniti kladanac,gde ima i krst klesan a desni prema magare prolazi kroy crno trnje...u ydrelo gde je orlov kamen ima vodopat i krst a u stranu bila isklesana dva pistolja jedan u drugog gledaju.Jel znas dve krecane kod smrdan kladanac,bliyu kuline?
Odgovori
.

Odgovori
.

Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 9 Gost(a)