Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ali uzunova vodenica
Branko sve te ja razumem...ja samo kazem da znam za jednu gde se nalazi,a to gde ih sve ima po srbiji ili van nje,u to ne ulazim jer neznam,ako neko od vas ima ili zna nesto za tu vodenicu koja se nalazi u mom kraju a to je na jugu Srbije ili pored Vladicinog Hana...prema mestu Kacapun......da ne otvaram vec postojecu temu,nek se javi pa mozemo nesto i uraditi  Smile
Odgovori
Novak 77 mesta  kitka,tumba,jelov preslap,manastir sv.Ilija.sve je to u okolini Vl. Hana
Odgovori
Spominje se i selo kacapun....A Uzun je ime jednog od tri brata Ali agica i grob mu je kod sela Kacapun,dok su Emilov i Emirov grob kod vodenice.....
Odgovori
Tu se oko Kacapuna traži i malo tursko groblje ima li to veze sa pomenutim grobovima baće Ali Agića?
Zna li neko treba li to povezati?
Odgovori
Da,pored pet obelezenih turskih grobova ima jos jedan neobelezen grob i on je malo dalje od ovih pet...
Odgovori
(21-08-2016, 11:25 PM)Moravac link Piše: Pozdrav BrankoV nisam znao hvala na prevodu,ja sam dobijao drugacije prevode.
  Dobar ti je prevod ja sam na brzinu izostavio reč veliki gazda ili moze i po tvom veliki čovek....pozdrav.
(21-08-2016, 11:59 PM)ivicaP link Piše: Branko sve te ja razumem...ja samo kazem da znam za jednu gde se nalazi,a to gde ih sve ima po srbiji ili van nje,u to ne ulazim jer neznam,ako neko od vas ima ili zna nesto za tu vodenicu koja se nalazi u mom kraju a to je na jugu Srbije ili pored Vladicinog Hana...prema mestu Kacapun......da ne otvaram vec postojecu temu,nek se javi pa mozemo nesto i uraditi  Smile
U opisima pise gde jeste da je plan taj ali vodenica nije blizu kacapuna ali tamo u taj kraj i pored vodenice ima kuća i moj drug budala je slomio nož sa sindzir.....pozdrav
Odgovori
Ali Uzunova vodenica se naogja na Kavadareckiot region jas ja imam najdeno po dokumentot na eden prijatel .se sto se bara vo toj dokument go ima tamu
Odgovori
bravo kolega znaci najdeno po dokumet  vo makedonija e i sigurno si ja svrsil rabotata ...kolega pusti barem nekoja slika od znacite so se naogaat tamu moze nekoj ke kaze nekoe mislenje 
Odgovori
ali uzunova vodenica se naoga izmegu  runtava cuka i venov dol  pred vodenicata imas kamen na koj ima klesano kuceshka pleshka pred vodenicata imas poljana i vo nea kamen na koj e klesana kucecka stapka  tuka ima kamen kako sedlo i na nego zengija i krst  kaj vodenicata imas  karpa koja kako da visi i ima klesano 7alki imas kamenje naredeno kako  oro 8-18-70 vodenicata e od edna ztrana zidana a od 3 samorodna slucajno po ovoj  zapis da ne raboti
Odgovori
Ima i opis za jednu vodenicu koja je nazvana sa tri imena:Uzunova Gargova i Eminova.A sto se tice ove teme i komentara jedino je jedan clan foruma trazi na pravom mestu.Za ovu vodenicu je Barbarec dao delimican opis.Ali ona nije u Makedoniju.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 16 Gost(a)