Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pecina puna zmija
#61
(06-01-2015, 10:20 PM)Dr. Marsovac link Piše: More ima da ulazis....hihihi
samo mi reci koja je na meti? Big Grin
Odgovori
#62
Pa ova sto ima puno zmija....heheheh
Odgovori
#63
(06-01-2015, 10:35 PM)Dr. Marsovac link Piše: Pa ova sto ima puno zmija....heheheh
Samo da me obucis....i ulazim lagano...sa pola snageSmile al je problem sto ne mogu sam izneti sva ta cuda....Big Grin
Odgovori
#64
Magija!!!!
Odgovori
#65
Ponovo se javljam na ovu temu jer sam lično razgovarao sa čovekom istih interesovanja koji je bio blizak prijatelj a i sugrađanin čoveka koji se spustao-ulazio u pećinu punu zmija. Nakon cele priče moje interesovanje je prestalo i ko zna možda sam i pogrešio. Bio sam početnik. Priča aktera događaja je da su ga pitali (četvoročlana grupa) za mesto i nakon njegove potvrde, odveo ih do pećine. Kazali su mu šta će videti u pećinu kada se spusti, ali ne i za zmije. Sišavši ugledao je sve to i u uglu ogromno klupko zmija koje su se stalno motele u klupko. Toliko se prepao da je izgubio moć govora, nekako se iskobeljao i završio u bolnicu. Nakon oporavka od kazivača sam doznao, a to je bilo par nedelja posle samog događaja, da su čuvši sve to šta je i kako bilo odvedeni i da su zatekli miniran ulaz. Pitanje je zašto je minirano? Da li da pobiju sve te zmije ili ? Da li govorimo o istom ili ne? PoŠto mi je bilo rečeno da je ulaz nekih 16-tak metara moja pretpostavka je bila da je to ozbiljna kubikaža kamenja i stena tako da nisam pitao za lokaciju.Mislim da je to jugoistok ili pak više istočna Srbija.No i to se može doznati.
Odgovori
#66
nesto nisam razumeo "zmije , pecina ,puno"
Pa sam se malo edukovao i zelim sa vama to da podelim evo linka gde se pominju zmije:http://www.bljesak.info/rubrika/lifestyle/clanak/godina-povoljna-za-zmije-od-najezde-zmija-ce-ipak-biti-koristi/86683
Ili citat:''Ova godina jako je povoljna za zmije, jer zime gotovo da i nije bilo'', rekao je u razgovoru za Bljesak.info mostarski veterinar Stjepan Prgomet.

Objašnjavajući kako funkcionira zmijski svijet Progmet je kazao kako zmije tijekom cijele zime budu u hibernaciji. Zimski san, zmije s jednog područja provedu zajedno u klupku, a kada nastupe određene temperature prve na površinu izlaze ženke i pripremaju se za oplodnju, a nakon određenog vremena i mužjaci. Inače, kako je kazao, kada su oštre zime bez obzira na klupka, znatan broj zmija ne preživi, tako da ih kada izađu na proljeće bude manje."
ne razumem kako to zmije samo kod zlata??????????
Odgovori
#67
Zmije nisu moji neprijatelji i sa njima nemam losa iskustva.Sretao sam se sa njima puno puta ,nijednu nisam povredio a kamoli ubio. Javim im se i nastavim svoj put dalje.
Odgovori
#68
Za razliku od tebe Apise ja zmije ne volim. Pobio sam ih na hiljade. Nije mi jasno da li je urodjeni instinkt ,neka vrsta odbrambenog refleksa, ali cim je vidim moram da je ubijem. Toliko su mi cula iztrenirana da je registrujem i kad se vidi samo delic njenog tela i onda je gotova. Retko koja je prezivela susret samnom .
Odgovori
#69
Cessce sam se susretao sa otrovnicama neko sa smukovima.Jednom prilikom preko puta Belskog zaliva sam pored satora uhvatio poskoka.I to zadnji dan  pre polaska kuci.Pored njega je bila mala rupa u satoru .Nije ulazio unutra nije me povredio.Posto sam ga uhvatio rep mu je pocrveneo.Odneo sam ga nekoliko stotina metara gore u brdo i pre nego sto sam ga pustio reko sam da ga pustam nije povredio on mene necu ni ja njega.Ali ako se okrene i napadne ubicu ga.Posto sam  mu to rekao popustio sam stisak  prstiju a on je  samo kliznuo iz njih i neosvrcuci se nestao u travi.
Odgovori
#70
Da li neko ima iskusta sa rasterivacem zmija?

http://www.rasterivac.rs/cene-rasterivac...ustera.htm
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 14 Gost(a)