Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
lokatori
Ni znajne ni sreca nego ono sto ti je sudjeno......to je bitno....od toga ne moze niko da pobegne .....u ovaj sport ima neko glavu da izgubi a nece da nadje to sto hoce da nadje........lokatori ajde da kazem su ok rade na isti fazon kao i raslje .....samo sto je problem kao i kod raslje da li je priroda ili ne??? kod jednog mog druga jedan njegov komsa koji je isto zlatar doveo nekog svabu sa lokatora....covek je malo stariji bolje da kazem od one generacije kojima mozes da prodas m...za bubrege ......svaba mu pokazao cenu lokatora i da sigurno nalazi zlato i ostave......krenu oni tako redom i mere i mere i dodje takoreci kraj dana i odu oni kuci....kada svaba ne miruje da se dokaze ukljuci on lrl i krece da meri kod domacina....kada u susedno dvroiste krece da vuce lrl kao lud i odrede oni od prilike lokaciju.....ode taj komsa kod svog komsu i kaze mu sta su izmerili i da tu ima nesto i ajde da ga odrade.....medjutim komsa ga otera u tri lepe kao sto biva i zaboravi na to....prolazile tako godine i besparica sve veca....seti se taj komsa toga ali ne zna gde ni sta.....dodje i pita mene da mu izmerim kao tu se pricalo .....dodjem ja i vidi stvarno......sa raslje ja nadjem tacno kao i oni da nesto ima.....medjutim sta je bilo........bakarna zica od struje koja je bila pored kamene ograde ukopana jos ko zna kada pustila je svoje korene i kamenje je upilo i zemlja ono sta se rasljama nalazi....merim ja tako i vidim cudan oblik cudno sve.....krenem sa aparatom i vidim da nesto ima nije na dubinu ali velicina varira.....krecemo da kopamo i kada na jedno 30cm ispadne bakarna zica........svi se cudili i krstili umesto cupa nasli smo bakarnu zicu.....ali bitno da je svaba imao lep odmor kod nas nakrkao se i napio a oso kuci umesto sa nekoliko kila zlata sa nekoliko kila vise sala i lepim uspomenima iz istocne moje otacbine .......eto to je moje iskustvo .
Odgovori
glava se gubi zato sto se nekoristi ispravno,nego brzopleto i na prvu loptu.zato kolege pamet u glavu i s verom u boga.pozz
Odgovori
kolega Snesko,
pa ti imas ceo metal detektor shop,mada si naveo neke masine sto su meni malo poznate :Smile,pa sta ce ti to toliko?
x4 sam licno probao pa zato sam hteo da cujem tvoje misljenje...
pozdrav
Odgovori
kolega Tima,
znaci svaba se dobro proveo i otisao,ma nije ni on bio siguran da tu nesto ima,jednostavno mu je povukla na tamo ta sprava.
nazalost takva vrsta lokatora ne pokazuje uvek zlato,nego moze i bakar i pirit itd.
ja sam sa jednim takvim isao na neka mesta nekoliko godina i nikad nista nasli!on uvek povuce u nekom pravcu,ukrstimo pravce,nadjemo presek i sondas nikad nista ne potvrdi,ko zna da li je bilo nesto dublje ili ne?
pozdrav
Odgovori
Колега rimljanin!
Неко баца своје паре на скупе аутомобиле, моторе, швалерке, коцку... итд., а ја на овај наш хоби.
Ма шалим се, наравно!
После 20 година бављења овим спортом уверио сам се да добрих апарата и разно-разних других уређаја који су употребљиви у потрази није никада доста.
Са друге стране, моја професија која ме хлебом храни захтева коришћење разно-разних уређаја и апарата који су срећом (истовремено), употребљиви и у овом нашем спорту.
Више од пола мог "арсенала" који ми је  (тренутно) у употреби јесу апарати из самоградње које сам ја лично саставио и склопио.
Сви моји пројекти из самоградње јесу проверене машине које је лако наћи на `нету и када се правилно саставе - перфектно раде посао за који су и предвиђене.
Цео посао око самоградње захтева веома мало уложених средстава за електронске компоненте и остале делове, али, зато такви апарати у серијској комерцијалној производњи коштају и до 50 пута више од уложених средстава за самоградњу.
Дакле, мене је недостатак финансијских средстава натерао да се бацим на учење електронике и самоградњу.
Као веома доступан метод за опремање добром опремом у овом нашем хобију - самоградњу препоручујем од свег срца свакоме ко је вољан да се њоме почне бавити.
Није тако страшно као што на први поглед изгледа, само нетреба губити вољу и треба учити на сопственим грешкама.
Е, сад... ко воли - нек изволи, а ко неволи нек плаћа веома скупе уређаје који су веома често до у бесвест прецењени у односу на интелектуални труд и електроматеријал уложен за њихову израду.
Тако и OKM Bionic Alfa и OKM Bionic 01 када се погледа цена делова и електро-компоненти која је у њих уграђена - то не кошта више од 200 евра - а продају се по 50 пута скупље од цене израде.
Па и то би било у реду да нису веома непоуздани у раду.
Када сам ја добио прилику да их тестирам (прво OKM Bionic 01 па неколико година касније и OKM Bionic Alfa), веома често се дешавало да без икаквог проблема уопште не реагују на повеће циљеве закопане у земљи по неколико година и на дубини од пола метра, а са друге стране пријављивали су постојање некаквих фантомских циљева чије постојање у земљи ни најбољим метал-детекторима није било могуће потврдити.
После таквог искуства са њима - ја лично мислим да је за такве апарате (са таквим непоузданим могућностима), СУЛУДО бацати 10.000 евра, нарочито зато што је за највише 500 евра могуће у самоградњи склопити веома сличне уређаје који чак и боље раде посао од OKM Bionic Alfa и OKM Bionic 01.
Поштујем свакога ко мисли дугачије.
Ето, то су моја лична искуства са ова два апарата.
Пошто си ти имао прилику да тестираш OKM Bionic Х4 - ја те молим да нам напишеш своја искуства и резултате са тим уређајем.
У нади да ћеш се одазвати овој мојој молби - поздравља те
Sneshko
Odgovori
kolega Sneshko,
kao i sto se vidi x4 je uradjen malo drugacije i ima moderan dizajn u odnosu na prethodnike alfu i 01.tu mu dodje i android telefon,mislim da je samsung galaxi ace,sasvim obican telefon koji se moze koristiti normalno samo sto je u njemu ubacen program za long range lokator,znaci upalis ga,stoji ikonica sa natpisom okm kliknes tu i on je vec u funkciji,pokazuje predeo ispred tebe kao kamerom,prikazuje ti teren kakav je napred realno,imas i kompas na ekranu jer moras iza ledja uvek imati jug,dve crvene isprekidane linije sacinjavaju strelicu i gadjaju napred teren koji pretrazujes.kada nadje nesto zlatno pokazuje na ekranu pare i svetli zelena lampica vizuelno a pokazuje i akusticno.nema sta lepo uradjeno,na drsci imas one kontakte koje stvara covek u radu sa njim,mislim drzanju.
pre nego sto krenes da radis moras ga nahraniti zlatom,to jest ciljati u neki zlatni predmet dok ne postigne svoje vrednosti,onda potvrdis dugmetom i mozes poceti da trazis iduci laganim pokretom gore-dole.
ja imam priliku da probam dosta aparata zato sto je moj dobar prijatelj trgovac aparatima,ima svoju radnju(www.detection.it)marco tozzi.
tako da sam ja poneo oko 300grama zlatnog nakita za probu,izasli smo na jedno obliznje brdo gde on ima staru kucu,sakrivao sam kesu sa nakitom iza stabla drveca,iza zidova i tu okolo.desava se da ga nalazi na povrsini,treba malo vezbanja ali uglavnom zlato nalazi na povrsini.
e onda sam uzeo asov i stavio ga u zemlju na jedan asov dubine(20cm) e tu se desava da ga ne vidi,ne nalazi ga!
zakljucak je da nalazi zlatne predmete na povrsini ali u zemlji ne,sto je nama najpotrebnije.kasno smo otisli tako da je vrlo brzo pala noc i nisam mogao do kraja da ga testiram onako kako sam hteo,vec kada mu stigne opet dogovor je da me zove,pa cemo da idemo u neku ravnicu da ga probam bez ikakvih smetnji...
mislim da je za lopove dusu dao,jer mogu da lociraju zlato po kucama
sve u svemu kako rece ti kolega Sneshko nepouzdano i nikad nisi nacisto sa tim lokatorima kako ih mi popularno zovemo laserima, mislim da je preterano dati 11500 eura za tako nesto.
kad budem nasao prvi cup,obecavam kupicu ga pa sta bude  ;D ;D ;D  .pozdrav
Odgovori
Хвала најлепше колега rimljanin што си са нама поделио своја сазнања у вези локатора OKM Bionic X4.
Као што сам и мислио, као и за претходна два модела (OKM Bionic Alfa и OKM Bionic 01), тако ни за OKM Bionic X4 не вреди иоздвојити тако велике паре.
Још једном, хвала најлепше за информације из прве руке!
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
Pozdrav i tebi Wink
Odgovori
(26-05-2014, 12:00 AM)felix baumgartner link Piše: zdravo svima postavljam pitanje dali MD lokatori imaju fabricnu blokadu i dali moze da se zbloka ta blokada naravno ako imaju u pitanju lokator od 10.000 evra .hvala.

ma i sa blokadu i bez zlato oped  nema ga :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'( :'(
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 9 Gost(a)