11-09-2011, 10:59 AM
Pitanje za sve koji su probali Sandbaks na terenu: koji je najmanji zlatni grumen (1g-2g...) i na kojoj dubini u zemlji moze da se detektuje?
Sandbanks
|
11-09-2011, 10:59 AM
Pitanje za sve koji su probali Sandbaks na terenu: koji je najmanji zlatni grumen (1g-2g...) i na kojoj dubini u zemlji moze da se detektuje?
17-09-2011, 07:42 PM
(05-02-2011, 12:13 AM)molder link Piše: Evo modifikacije. To jeste star projekat,a ja nisam neki expert za elektroniku. Stvar je u tome sto "ovo" sigurno radi,za razliku od novijih projekata cije su seme "majstori" velikodusno postavili sa brdom namernih gresaka u semi.Zelja mi je da za razliku od drugih foruma, na ovom postovi budu korektni,kako za profesionalce, tako i za pocetnike u samogradnji MD.Zdravo molder. "majstore" "ovo" sigurno ne radi proveri Q5 i Q7. Ne treba biti neki strucnjak da bi se to videlo na semi jedan tranzistor je NPN a drugi je PNP a kod tebe oba su NPN... Ovo je "valjda" ispravna sema
17-09-2011, 07:49 PM
A ovo je sigurno dobra sema
18-09-2011, 11:04 PM
Da to je dobra sema, detektor radi korekto radeo sam ga pre nekoliko godina, poljak ga je dobro napravio
Ovo je sema i pcb ako treba nekome http://www.lucaslab.grandhost.pl/lucaslab/wykrywacz_PI/pliki.rar
20-09-2011, 12:23 AM
Zdravo zumbule. Vidim da si dosta eksperimentisao sa Surf Pi. Verovatno si i sa Sandbanks. Kazi da li si na terenu isprobao Sandbanks sa kasnjenjem od 3 mikrosekunde i frekvencijom od 500Hz ( naravno i brza sonda do max 200mm)? Da li je zadrzao stabilnost i na kojoj dubini (ili daljini u vazduhu) detektuje zlatno grumenje od 1gr-3gr? Pozzz.
20-09-2011, 11:55 PM
Neznam za grumenje, to nisam probao detektor sam pravio, davno, za prijatelja on je konzerve od mesnog nareska nalazio na 50-60cm u zemlji, novcice na 20-25cm. Zanimljiva masina za pocetnike.
Pozdrav.
21-09-2011, 01:48 AM
Mislio sam i na "nevidljivo zlato" - sitno zlato (tanki lancici , mindjuse...) kako si ti jednom rekao (na bivsem forumu - tema Surf PI ) ako se ne varam , ali kazes bilo je davno. Hvala na odgovoru zumbule. Pozzz.
06-02-2012, 11:50 PM
Zdravo narode hteo bih da pitam nesto u vezi ovog detektora nov sam u ovom hobiju i veoma mi je interesantno ovo sto sam ovde pronasao.Hteo bih da vas pitam kako da napravim ovaj detektor metala?Imam neka osnovna znanja iz elektronike-nisam bezao sa casova znam da napravim razliku izmedju komponenti i znam da citam seme!E sad treba mi Stampana plocica nisam mogao ovde da je nadjem naso sam neke na internetu pa vas molim da mi pomognete sbaka pomoc bi mi dobro dosla! Evo sema koje sam nasao na internetu...po vasoj proceni da li su one tacne ZAHVALJUJEM SE UNAPRED SVAKI SAVET JE DOBRODOSAO ,VEC SAM POCEO DA PRAVIM OVU PLOCICU NACRTAO SAM JE RUCNO POSTO NIJE BAS KOMPLIKOVANA ALKOHOLNIM FLOMASTEROM NIJE NEKO REMEK DELO E SAD TREBA DA JE POTOPIM U RASTVOR FERI HLORIDA ...JEL DOBRA ILI DA PREKINEM SA RADOM?kRSTIVOJE POMOZITE MI.
Nije mi bas sve najjasnuje.
27-04-2012, 10:04 PM
da li neko moze da mi kaze koji delovi idu za sandbanks i gde mogu da se kupe
28-04-2012, 07:57 AM
Uputstvo za izradu pločica: http://www.skrivenoblago.com/forum/index...615.0.html
Prodavnice koje imaju elektronsku opremu: http://www.skrivenoblago.com/forum/index...434.0.html |
|
|