Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
NEMANJICI GERMANSKOG POREKLA
#1
Много сам слаб на мог марљивог сарадника Мићу Данојлића. Штооо? Ех, што! Песник је, брале, то! И, то какав! Сломио ме оваквог, крутог и курчевитог, сломио ме је, лане, једном песмом. "Смрт перунике". Умало ме није сгрефио нервни слом због погибије те једне перунике коју је смртоносно погодила кап кише из једног летњег пљуска. О, небеса. како ме је то тронуло, покосило! Ах, како сам посрнуо пред тим Данојлићевим стиховима као Ниче пред посрнулим кљусетом под бичем суровог кочијаша, на Тргу Карла Алберта у Торину, а дана 3. јануара 1889. године.
Елем, због Данојлића сам се нашао у просторијама „Српске књижевне задруге" на додели награде „Живко Топаловић" овогодишњем лауреату, овом, бре, власнику Мокре Горе, мислим, Емиру, алијас Немањи Кустурици. Ах, како ми је та церемонија тешко пала! Јер, унапред сам знао, бајо, да ће на додели "Топаловића" бити и Воја Коштуница, а њега кад видим три дана среће немам, а нема ни Србија. Још када сам видео да фарба косу као Вук Драшковић, па још да црта и обрве, е, ту ми се стомак преврне! Али, шта ћеш! Ћути, трпи, јер песник Данојлић држи почасно слово Кустурици и ређа све сама славна имена, их, ко је све добио "Топаловића"— те поменуше и Харолда Пинтера, првог комшију моје секе из Челзија. Чуј, Харолд Пинтер и Коштуница, звучи као нека кафанска зајебанција!
Слушам Данојлића како кити Емира пробраним, красним речима, а кроз главу ми пролази живот Живка Топаловића, социјалисте, али не из Дачићевог СПС-а. Овај предратни социјалиста Топаловић знао је какав је сатрап Тито био, да је све угледне српске социјалисте и комунисте у Москви побио, па ослобођење земље није ни дочекао него је за Берлин на време побегао и тамо се науком бавио. Е, сад, пази, мој роде, шта је о Немањићима у Универзитетској библиотеци Берлина, Топаловић ишчачкао! Да су Немањићи, у ствари, НЕМАЧКОГ ПОРЕКЛА! И да су као рудари, гастарбајтери, дошли из Византије, па и у Србију, и, миц по миц, од рудара постали су и властела која су, по налогу византијске коминтерне, срушили српске династије и засели на српско престоље! Да, та мала, али разорна брошура Живка Топаловића зове се "Властела и Серби*.
К. Г. Јунг стоји поред мене, дува ми дим из сребрнасге, патаренске луле и на уво шапуће "А зашто мислиш да је толико страшно што су Немањићи били Германи? Сети се, када је Фридрих Барбароса кроз Србију пролазио и када га је Немања изнад Ниша дочекао, чак су се и војске, Барбаросине и Немањине, готово, на истом језику споразумевале!"
Ту ми сине да је српски бог грома био Герман, у Понишављу му још додолске песме певају, све док Германа ти исти Немањићи нису забранили и, уместо њега, старозаветног нам пророка Илију наметнули, ваљда зато што нам је, око двеста наших паганских свештеника, поклао.
Песник Данојлић још чита у СКЗ пригодну беседу, а ја зурим у Немању, мислим. у Кустурицу. И са сетом се сећам када се као млад, а већ успешан режисер, уочи последњих балканских клања, изјашњавао јавно као - богумил! Ох, како ме је то обрадовало, како ми је ово срце богумилско заиграло што, ето, нисам црна овца у овом православном српском гету, то јест, стаду. И када је, једном приликом, у редакцију дошао, поклонио сам му моје богумилско „Житије Савино" у нади да ће по мом роману снимити филм о „српском Рубљову„. Али, авај, прођоше године и богумил Емир се покрсти и узе - Немањино име!? Него, заврши се церемонија, поче у СКЗ да се служи Данојлићева ракија, а Кустурицу новинари окружили, не можеш му прићи. А све и да сам му пришао; шта бих му рекао, шта честитао? Поганог "Топаловића" који је Немањиће једном брошурицом раскринкао, светосавље у парампарчад разбио...
Кломпарaм кроз Ташмајдан, као облак у кломпама, са главом међу аријским боговима, а са табанима међу Србима. Опослим и у корпорацији, па ајд, са Биљаном ка Богословији, али не да им јавим да су Немањићи немачког порекла, већ да на тениским теренима ТК "Црвена звезда" гледам како Сашка шамара лоптицу. Нисам је дуго гледао: форхенд јој је, баш, ојачао, на бекхенду је, још увек, спорија, а "петља" за сервис још мало, па пристојна. Али, ко ће Сашку на турнире пратити, ко старе тениске тајне откривати, ако њен тениски гуру запали ка богу Виду на Суву планину...
Дуго сам се те ноћи, на тераси, у лигештулу на пуној месечини грејао, пркосио хиперборејској кошави, еееј, мој Србине, су чим ћеш пред Европу и Америку када су ти и Немањићи били - Германи? Николино вино сам на празан стомак пио, а када ме је омамило, успавало, јасно сам глас моје Црне чуо: „Видим да те, изнова, погодило то што су, по Топаловићу, Немањићи немачког порекла. А шта ти вреди што су, данас. у Србији на власти, шатро, Срби, кад пред туђинима пузе као црви..."
                               

                                                                                                                    .........Драган Јовановић



Познати писац и новинар недељника НИН Драган Јовановић (недавни гост Самоуправе Срба у Мађарској) у текстовима и књигама које објављује, покушава да демистификује многе табуе и догме које су, како сматра, довеле српски народ на ивнцу (само) уништења. Не обазирући се на нападе Цркве и многих „национално свесних" интелектуалаца, он наставља да другачијим тумачењем наше историје, које поткрепљује и чињеницама, доказује исправност својих ставова.

Другачија слика Немањића

- Новија српска несрећа потиче од Немањића и православља. Јер, као што је Тито на силу народима на јужнословенским просторима наметнуо комунизам, тако су Немањићн српском народу на силу наметнулн православље. Та династичка лоза порушила је све споменике словенског бога Вида, тако да данас нема ниједног његовог обележја, осим оног који су сачували свештеницн глагољаши на острву Вису, бежећи у то време из Србије.

Немањићи су уништавали богумиле који су тврдили да Исус није безгрешно зачет, него да је пророк као што су Мојсије, Буда или Мухамед. То није било довољно. Сви су на силу морали да прихвате оно што је решено на Никејском сабору, тако да су Немањићи уништавали и богумиле и староверце.
Србија је у време Немањића имала око 600.000 становника, од чега су према руским изворима Немања и његови потомци побили 200.000 старовераца и богумила. Продавали су их на дубровачкој и сплитској пијаци робова, и то младиће Венецији као будуће галиоте, а жене и децу као бело робље за Блиски Исток. У архиви дубровачког музеја, према његовим речима, о томе постоје прецизни подаци, са именима продатих робова. Када су Анту Павелића на самрти питали ко му је био узор од државника, он је одговорио да је то био Немања, који је дао рецепт како да се истребљују Срби. Једна нова духовна елита Србије мора да рашчивија тај српски рубикон, а то су примање хришћанства и Немањићи.

Сумња у свеце

- Ја на исти начин тврдим да су територије Старог и Новог завета биле од Дунава до Вардара, као што писци Библије тврде да се све то десило баш у Јерусалиму. Подсетићу вас да је захваљујући исказима пар чобаница да су виделе Госпу, Међугорје после двадесет година жестоког маркетинга постало пето католичко ходочашће у свету. А замислите шта може да уради маркетинг који делује две хиљаде година.
Света Јелена, мајка цара Константина, моја земљакиња из Ниша, у намери да шири Источно римско царство на исток, одлази у Јерусалим и наводно проналази дрво на којем је Исус разапет, клинове итд. Онда долази Никејски сабор 325. године коме председава њен син и доноси догме о безгрешном зачећу, васкрсењу итд. Ако нећеш у то да верујеш, имаћеш посла са хришћанском милицијом која је палила, жарила и убијала. као што су то чинили бољшевици. Написао сам „Житије Савино" где сам рекао да су Немањићи по налогу „византијске Коминтерне" побили 200.000, исто толико протерали у Босну, а осталих 200.000 покрстили.

Заблуде о кукастом крсту

- Десница у целој Европи јача, а то само говори о кризи идентитета свих националннх држава. Све озбиљне државе почињу да се окупљају око националне идеје и оснаживања свог идентитета. Европљани више не верују у ЕУ, и све је више евроскептика.
Усудио сам се да отворим тему кукастог крста, јер волим да се бавим табу темама. Ту тему нико не сме ни да пипне јер је кукасти крст Хитлеров симбол. Проучавајући српску историју пре православља и Немањића (којој се морамо што внше враћати ако хоћемо да утврдимо свој српски идентитет), пронашао сам у винчанском писму, на грнчарији Винче кукасти крст. Он се налази на ћилимима, на богумилским стећцима, јер је то древни српски и дунавски симбол који је одавде однет са аријевском сеобом народа ка Тибету и на запад.
Данашња српска ретроградна десница која не види даље од православља и Немањића не може да обави тај посао редефинисања пренемањићке српске културе и цивилизације која досеже до Винче и Лепенског вира.

Повратак старој вери

- Чуо сам да се у САНУ спремају на проучавање Српске историје од Берлинског конгреса, јер је на том конгресу 1878. донета одлука како су С'рби на ове просторе стигли са простора иза Карпата у 6. и 7. веку, а о томе где су до тада били нико ништа не спомиње. Кажу, нема историјских података. Претпостављам да је то идеја Добрице Ћосића, Драгослава Михајловића, можда и Крестића. Типујем на те људе, али проверићу.
Већ сам рекао да ћу у суду регистровати Српску староверску заједницу која ће славити бога Вида и вратити се старој религији. Зашто? У Европи влада тренд повратка неопаганизму. Она се разочарала у хришћанство, у католичанство и враћа се својим паганским коренима. Зашто онда то и ми Срби не бисмо урадили? Ако већ постоје сатанисти, Харе кришне, Јеховини сведоци итд. зашто не би постојали и староверци?
Моја крсна слава је свети Јован и ја је нећу угасити, пре свега због мојих предака. Староверци држе и до култа предака. Важнији су ми мој отац и деда од Мојсија, Исуса, светог Павла и Петра заједно. Али од овог лета почињем да славим Видов-дан на мојој Сувој планини. Тамо ћу дићи кип бога Вида који има четири лица и гледа на све четири стране света.

Гажење на жуљ

- Министар одбране Драган Шутановац ме је тужио што сам написао да је био Јуловац и телохранитељ Зорана Кундака и да је захваљујући свом тасту „славују из Мрчајеваца" постао то што је постао, а и да је унапредио војску тако да она данас има силу и моћ белопаланачког ловачког друштва. Ја сам му поручио да ћу му тако узвратити да не само што неће бити министар одбране, него неће смети да изађе ни на улицу. Пописом који је вршен у војсци установљено је да му фали шест тенкова, једанаест хаубица итд. Поручио сам му да се смири, јер ко је заратио с Јовановићем, тај није добро прошао.

Невесели сценарио

- Мој сценарио о будућности Србије је доста мрачан, а моја предвиђања се, нажалост, увек обистињују. Мислим да ће бити барем симулације грађанског рата у Србији. Али не Косово и Србија, већ ће југ Србије кренути на Београд. У Белој Палании имају плате по 6.000 динара (око 75 евра), и тако је од Ниша па на југ. Београђани не знају шта се дешава у Србији. Млади новинари НИН-а не знају шта је Србија. Кажем им нека сиђу бар до железничке станице, јер тамо почиње Србија. Уђите у неки од локалних возова па ћете видети шта је Србија. Не би требало да дозволе да их Србија тако тресне по глави, да не знају где су.

Слепило метрополе

- Узбудила ме је вест да Срби поседују милион комада регистрованог наоружања, а према проценама МУПА-а има барем још толико непријављеног. Значи од 100 грађана, 32 је наоружано, с тим што су међу тих сто и деца, жене, старци... Значи, сваки Србин држи нешто и нешто чека.
Мој сценарио о будућности Србије је доста мрачан, а моја предвиђања се, нажалост, увек обистињују. Мислим да ће бити барем симулације грађанског рата у Србији. Али не Косово и Србија, већ ће југ Србије кренути на Београд. Често одлазим у родни крај, у околину Ниша и људи ми доле кажу: ,Долази ти полако овамо јер када кренемо на Београд, нећемо да гледамо ко је горе".
У Белој Паланци имају плате по 6.000 динара (око 75 евра), и тако је од Ниша па на југ. Борис Тадић јесте мобилан и можемо га срести на многим местима, али мало ко од њих горе осећа живот. Београђани не знају шта се дешава у Србији. Млади новинари НИН-а не знају шта је Србија. Кажем им нека сиђу бар до железничке станице, јер тамо почиње Србија. Уђите у неки од локалних возова па ћете видети шта је Србија. Не би требало да дозволе да нх Србија тако тресне по глави да не знају где су.
Иначе, министар одбране Драган Шутановац ме је тужио што сам написао да је био Јуловац и телохранитељ Зорана Кундака и да је захвањујући свом тасту „славују из Мрчајеваца" постао то што је постао, а и да је унапредио војску тако да она данас има силу и моћ белопаланачког ловачког друштва.
Ја сам му поручио да ћу му тако узвратити да не само шго неће бити министар одбране, него неће смети да изађе ни на улицу. Пописом који је вршен у војсци установљено је да му фалн шест тенкова, једанаест хаубица итд. Поручио сам му да се смнри, јер ко је заратио с Јовановићем, тај није добро прошао. Ја сам као Гари Купер: не потежем први, али ако потегнеш, онда си готов.
Odgovori
#2
zajebano grota do koske....
Odgovori
#3
JEZIVOOOO !!!!
Odgovori
#4
Kada sam ovo čitao, postavio sam link za knjigu ''Žitije Savino od Bogumila monaha''. Preporučujem je, ima na netu u PDF-u!
Odgovori
#5
Hvala na tekstu.
O sličnim stvarima sam pisao na Hobidetektorima gde sam se crveneo od minusa
Odgovori
#6
ako je on to pisao...neka....(ne ti grota!!!)...
uvek ce se naci neko da pise obrnuto, prema tome .... 8)
Odgovori
#7
(10-01-2014, 11:47 PM)GAVRILO PRINCIP link Piše:Hvala na tekstu.
O sličnim stvarima sam pisao na Hobidetektorima gde sam se crveneo od minusa

...ovakvi se nekada nisu crveneli ni od cega a bili su spremni na sve. TAKVIH DANAS NEMA...o tome se pise i prica.

[Slika: vojna5.png]
Odgovori
#8
Druga su to vremena bila kad su se vrednovale istinske vrednosti,danas su idoli u filmu vidimo se u čitulji na farmi,dvoru,velikom bratu.Svi imaju veća prava od naših gradjana i  XXX XXX XXX  .Pre će da te osude ako nekog tako nazoveš nego kradljivci beba,pedofili,silovatelji čedomorci...


ADMINISTRACIJA :
...ovakva pisanja su nedopustiva na ovom forumu i zato su obrisani delovi. Molim kolegu da ubuduce obrati paznju na to sta pise.
Odgovori
#9
Nabaviću tu knjigu Živka Topalovića ''Sebri i Vlastela'', pa kada je pročitam napisaću o tome.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)