Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Majdanpek i okolina
Praurija pitanje za tebe kod kog coveka si video vosak sa otiskom novcica sa Konjske glave samo ime tog coveka ili barem napisi koliki je precnik tog voska da bi pricali dalje. :Smile mozda ja nesto imam o toj konjskoj glavi i livadici.
Odgovori
Vosak je otprilike širok nekih 10cm,koliko pamtim jer je bilo odavno,sa donje strane su se videli otisci na vosku(ivice),u pitanju su  deblje kovanice ,a ime čoveka ti nemogu reći,to je to Smile
Odgovori
praurio kako si mogao da ustanovis samo otiskom na vosku da su u pitanju deblje kovanice.vosak je precnika 60mm debljina 20mm sastav vosak loj i ugalj,sa donje strane samo je jedan otisak i to neke trouglaste novcanice,nejasno koje.nadjeno je pored jasena tacnije pored korena jasena ispod jedne kamene ploce koja je bila obuhvacena istim korenom.drvo se nalazi na samoj ivici jednog klanca iznad jedne vrtace na konjskoj glavi neposredno pored vrtace prostire se livada i u njoj kamen sa srelom koja je bila usmerena ka ovoj ostavi,slomio ga je pokojni
DJordje Vlku.Osim te vostane pogace da je nazovemo nadjeni su jos i delovi posude najverovatnije iz srednjeg veka po boji i obliku keramike.Igrom slucaja video sam i ja sve ovo samo se ne secam kako se bese zove onaj copavi kolega sto je prakticno spavao na njima par desetina godina.Sto se tice ovog terena jako je interesantan ima tu dosta toga da se nadje ali najvise potkovica valjda se zato i zove  KONJSKA GLAVA Wink Wink Tongue .POZZZ za sve kolege,nadam se da nisam nikog uvredio sa ovim a narocito ove rimljane i zlatare(PRAURIJU).kolege pa nista drugo nam i ne preostaje do proleca nego i da se posalimo.
Odgovori
Dragiša nemoj mi pričati nešto što neznaš niti je vezano za ovo što si ti video ili čuo,a što se tiče kako sam mogao da utvrdim koje su kovanice u pitanju,naravno da jesam jer je taj vosak bio kod mene par dana pa sam ga dosta analizirao,gledao lupom itd,znam kako izgledaju razne kovanice,na ovom vosku se videlo više otisaka-ivica usadjenih u vosak nije samo jedan o kome ti pričaš imali su deblje ivice da ti uporedim debljine,poput Franc Jozefa-većeg,veći je,takodje je vosak bio prečnika 10-možda čak i više,imao sam negde zapisano.o tvojoj lokaciji koju si pričao za priču zna ceo Majdanpek i okolina a ovo je nadjeno kod izvora kod livade,i nikakav ćopavi čovek nije u pitanju,znači da skratimo ne govorimo o istoj stvari,prema tome ne nameći nešto što neznaš,a isto sam čitao u jednom tvoj postu na temi "Mozda je neko vec bio ovde",tako da se i tu tvoji postovi nisu uklapali sa pričom ljudi,znači nema ljutnje druže,bez uvrede ali ovo nema veze jedno s drugim,sem područja :Smile
Odgovori
Nema ljutnje praurija vosak na uvid ti je dao covek koji je imao salas tu u toj livadi taj isti vosak bio je i kod mene u ruke,zaboravio sam kako se bese zove taj covek ali ovih dana cucu se sa drugarom koji me vodio kod njega kada mi je pokazao i napisacu ti njegovo ime taj covek hramlje.
Odgovori
Opet ista priča,znam za tog čoveka koji hramlje i kako se zove i celu priču,svi to znaju opet ti naznačujem ovo nema veze sa njim drugi je čovek u pitanju,niti ima salaš niti ima veze sa ovim,čovek je slučajno naišao pošao je  u lov i naišao na posudu koju je neko odradio-verovatno prethodne noći,znači nema veze jedno s drugim,a za ovog što hramlje svi znaju i neznam ko nezna za njega i njegov vosak,ja to nisam video ali me i ne zanima,opet mi namečeš nešto što nema veze,i to je to da stavimo tačku na ovu temu.
Odgovori
Malo sa terena klesan krst Smile
[Slika: hu0b.jpg]
[Slika: 9ugo.jpg]
[Slika: bwxx.jpg]

Odgovori
Ovo je blizu tog malog krsta e sad dali je prirodno? Smile
[Slika: 2ssm.jpg]
[Slika: b0uq.jpg]
Odgovori
Hteo sam da vam pokazem  hrast par stotina godina star sa urezanim velikim krstom,
nažalost neko ga ja odsekao,u  njemu  odseceno kockasto parče testerom-sve uništili kakvi ljudi
oko njega kopano na sve strane,krst je sa donje strane takoreći na zemlji  Sad
[Slika: em8n.jpg]
[Slika: ir5s.jpg]
[Slika: rk38.jpg]
[Slika: lbwl.jpg]
Odgovori
Neznam dali je prirodno,ali je lepo:
liči na krst a pored tačno staje noga sa cipelom
[Slika: jc1b.jpg]
[Slika: 25n4.jpg]
[Slika: yuqy.jpg]
[Slika: w1ae.jpg]