Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zamke kod zakopanog blaga
#21
lepo je sto covek zeli da podeli ovoliko znanje sa nama,bices svima od koristi,a nadam se i mi tebi Smile
Odgovori
#22
Što se tiče veze pretvaranja zlata u beli prah postoji nekoliko zapisa, prvi datira iz 5 veka pn.E, o tome je pisao Leukrit i Demokrit, ali konkretni dokazi nikad nisu nađeni.
U staroj Mesopotamiji su po nađenim podacima koristili tako nešto, ali nije utvrđeno da li je u pitanju zlato ili srebro, pošto je njihovo pismo imalo isti izraz za obe vrste metala.
U periodu cvetanja alhemije, mnogo se istraživalo sa tim, mislili su da taj prah produžava život i leči, ali kao i kod većine stvari nije bilo rezultata.
Pre dve godine, na institutu Luj Paster su uspeli da izvedu tako nešto, crveno zlato sa dodacima žive i srebra je pretvoreno u beli prah, nisu rađena neka ozbiljna ispitivanja, jer osnovna istraživanja su pokazala da nema kvalitetan uticaj na čoveka a i sve što se sa živom rastvara ili meša nije baš toliko zdravo.
Zlato kao i srebro osim što mogu da spreče pojavu nekih bakterija i delimično poboljšaju jonski faktor vode, u svim drugim slučajevima su potpuno neutralni na kiselost u čovekovom želudcu i ne razlažu se, tako da nemaju neki uticaj.

Odgovori
#23
Postovanje..
Dali ste u Vasim istrazivanjima po svetu naisli na tragove o tkada se pominjemo kao Srbi???  Kakve zakljucke ima Rusija, buduci da postoje puno kontraverzija odakle poticemo i koloko smo stari kao narod?
Pozdrav....
Odgovori
#24
Što se tiče zvaničnog stava Rusije, Srbi su Južno Slovenski narod, o kojima prvi zvanični i pisani tragovi vode sa područja severnog Kavkaza i da se deo te populacije premestio tokom seoba na Balkan ...
Neki raniji ne baš preterano pouzdani i provereni tragovi vode poreklo ka Azijskoj Sarmatiji i Alanima, koji su oko 7 veka pre nove ere naseljavali područja Kavkaza i delte Dunava, a oko 1 veka pre nove ere i došli na Balkan ...
Teorija ima neka potkrepljenja, ali nije dokazana, u pitanju je previše obimno istraživanje i veliki nedostatak realnih činjenica ...
Ima mnogo teorija, ali zvanično se smatra da su Srbi, Staro Slovenski narod ...
Odgovori
#25
Gde ima dima-ima i vatre...  Big Grin
Hvala ...
Pozdrav...
Odgovori
#26
Hvala Jeremaja011 na opseznom odgovoru.
Odgovori
#27
Nema na čemu
Pozdrav
Odgovori
#28
Ne ubacujem se da bih ispao nesto "mudar" vec da samo dodam  da sam od zutog zlata u kombinaciji sa zivom svojevremeno dobio taj beli prah ali ne sa namerom da izvodim alhemijske eksperimente vec se to desilo spontano u sklopu izrade necega sto mi je pomagalo na terenu za jednu vrstu "detekcije terena". Osim belog praha poznata je i cinjenica o "crnom zlatu" (nemislim na naftu  Big Grin ) vec na mogucnost pretvaranja zlata u jednu vrstu crne rude (metala) koja je zadrzala specificnu tezinu zlata ali ne i boju , sjaj i mekocu cime bi se zainteresovanost tragaca odvratila od iste. LEPA MERA OPREZA..ZAR NE..PRIZNACE TE !!!
Odgovori
#29
Zlato tretirani živom daje i takav prav naravno, ali je pitanje bilo malo drugačije ... 
( pretvarali zlato u prah (beli) koji se koristio u ishrani, kao vrlo lekovit i ukusan?)
Intresuje me da li ste dobili beli prah ili beli prah koji se može upotrebljavati u ishrani i ...?

Odgovori
#30
Jako dobro mi je poznata velika otrovnost zive tako da ne preporucujem nikom da se bavi tim eksperimentma. U mom slucaju pravio sam jedu valjcastu (plasticnu) kapsulicu u koju sam ubacio zrnca zlata i mali zatvoreni kontejner zive (za izradu u zubotehnici) da bi isti bio deo jednog uredjaja za koriscenje na terenu u svrhu pretrage po pitanju naseg hobija. To su bili relativno poceci mojih istrazivackih delatnosti i srecom na vreme sam dosao do zakljucka da pomagala te vrste ne uticu bitno ili uopste na pojacane mogucnosti u tim aktivnostima vec da u konkretnom slucaju neke druge "sile" vode ka cilju. Skoro da sam i zaboravio na gore pomenuti uredjaj pa sam posle izvesnog vremena resio da ga demontiram i skinem pomenutu kapsulicu a u njenoj unutrasnjosti sam otkrio da se ziva oslobodila i bukvalno isparila a na mestu zrnaca zlata bila je gomila tog belog praha i ista ona zrnca zlata koja vise nisu bila zute vec platinasto-srebrne boje. Toliko o tom mom iskustvu.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 4 Gost(a)