Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Uklesana šaka,srndać,polumesec i crkva
#11
Pozdrav Auromajdan, ja znam veoma dobro Deska iz Voluje, poznatog kao Misterija. Ako se cujete, veliki pozdrav od mene.
Odgovori
#12
Pre dvadesetak godina sam od jednog prijatelja dobio fotokopije nekih spisa (planova) za koje je on rekao da poticu od nekog Deska iz Voluje. Oni neverovatno lice na ono sto ja imam i mogu vam reci da su u 20-30% potpuno indenticni , mislim na opis mesta gde je blago sakriveno, pa smatram da su ta mesta koja se poklapaju ,,ociscena ''pre nastanka ove verzije. Ja sam istrazivao kako je moguce da se pojave dve verzije jedne te iste stvari i zakljucio sam da je Radojica ,koji je spise pronasao,nacinio ovu izmenjenu verziju koju je preko izvesnog Milana iz Krepoljina pustio u opticaj sa ciljem da pronadje mesta koja se pominju u originalu. Koliko sam razumeo Desko je u nekakvom srodstvu sa tim Milanom . Deskovi spisi daju priblizan opis i pomocu njih je moguce pronaci blago ali samo uz pomoc dobrih detektora jer je potrebno pretraziti veliki prostor posto nisu navedene tacne lokacije( u 70 -80 %slucajeva) a neka mesta su i potpuno izostavljena .
Odgovori
#13
Citat:Milane da ne zaboravim da te pitam poznajes li mozda jednog Deska zvani Misterija iz ovog kraja ako ga poznajesonda i mi se znamo sa jednim milanom smo bili u suvu planinu a Milanku znas?
Neznam nikog pod imenom Desko,drug moj. Ja sam inače jako malo bio po terenima,ceo svoj vek sam više vremena proveo u nekoj vrsti dokazivanja autentičnosti svih ovih tzv."hajdučkih planova " i tome slično.Postoje neki čavrsti materijalni dokazi o nekim istinitim stvarima. Na žalost, postoje takodje i izmišljenih ličnosti koji se pominju kao "tvorci" pojedinih planova. Duga tema o kojoj je iluzorno sa nekim tvrdim glavama o tome raspravljati. Zbog toga mi i nije namera da na ovakvim forumima tvrdim neki pazar sa pojedincima koji svoje tvrdnje baziraju na rekla-kazala, ili ravnajući se po nekim legendama koje ne drže vodu.
Za gospođu Milanku sam čuo. Nikad je nisam video ili sreo ali sve što znam o njoj je u NEGATIVNOM KONTESTU! Kad kažem negativnom, onda mislim na njen nekorektan odnos prema saradnicima, dok se kao borca, za ove naše rabote, njoj može skinuti kapa. Uporna žena da joj nema ravne. Toliko od mene Auromajdan, nadam se da nisam ništa ispustio oko tvojih pitanja?
Odgovori
#14
plandzija pozdrav za tebe veliki nesto si zatajio na ovom forumu al opravdano na zimu opet stara prica opet ce se sakupimo ovde.plandezija eto razresili smo neka pitanja odakle nam skoro isti ti planovi odnosno prepisi e sad kolko su isli iz ruke u ruku pa je mozda neko izopacio mi to imamo i radimo po tome bolje nemamo. taj deda Radoica je poznati plandzija a Desko[misterija]nije u srostvu sa cinimi se rece Milan.Sta jos ima novo kod tebe plandzija jel jel ima bar malo napredka?pozdrav
Odgovori
#15
ok Milane da delim misljenje sa tobom i ostalima u vezi te osobe al takodje nema potrebe da komentarisemo posto se ne nalazi na ovom eorumu sa nama
Odgovori
#16
Panki ma vidjam se ja sa Misterijom cesto pozdravisu ga obavezno on je prava legenda
Odgovori
#17
Citat:ok Milane da delim misljenje sa tobom i ostalima u vezi te osobe al takodje nema potrebe da komentarisemo posto se ne nalazi na ovom eorumu sa nama
Ma nema problema zemljače. Pitao si me i ja sam ti iskreno odgovorio,rukovodeći se isključivo pričama onih koji su saradjivali sa njom, a meni bliskih ljudi. Jedan od njih je bio inače moj radnik na Kriveljskom kopu(vozač teških vozila) iz sela nadomak Sokobanje. Druge da i ne pomenem. Naravno,Vi koji ste radili sa njom, svakako znate bolje do mene neke stvari tako da ne moram da budem u pravu!?
Odgovori
#18
Pozdrav zemljaci,Panaki,Plandzija,Milane i Auromajdan.Posto zakljucujem da ste mozda iz istoga kraja,zarko me interesuje da li je jos ziv sportista iz Donjeg Milanovca? Mislim da mu je ime Pera a nadimak "Fazan" ili neka slicna pticurina :lol: :lol::lol: ? Simpatican lik sreo sam ga pre vise od 20 godina.
Odgovori
#19
Pozdrav popmartin, ja sam pre 25 godina radio nekoliko meseci sa Zikom Fazanom iz Donjeg Milanovca. Koliko sam ja obavesten nije vise ziv ali ne momoj da to bude 100% informacija. Raspitacu se.
Odgovori
#20
Citat:Pozdrav popmartin, ja sam pre 25 godina radio nekoliko meseci sa Zikom Fazanom iz Donjeg Milanovca. Koliko sam ja obavesten nije vise ziv ali ne momoj da to bude 100% informacija. Raspitacu se.
Hvala Panki,ako mislimo na istoga coveka? Mislim da je imao i neku kafanicu-restoran pored Dunava na periferiji grada ??? Naravno blede secanja od pre 20 i vise godina! :? :?:?
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 6 Gost(a)