Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Selo Vrelo
g. apise zdravči kamen sa sekirama se nalaze na teritoriju crne trave,a zdravči kamen sa ukršteni štapovi se nalaze na ter. vranja i štapovi su napolje uklesani a u pećinu su sokobanju, a dva čuka upletena ter. bosilgrad........
Odgovori
Moguce da je tako ali  koliko sam razumeo  kolega ovde je rec  o selu Vrelo.Pa se moj odgovor odnosio na to selo.
Odgovori
ima i selo vrelo kod crne trave...
Odgovori
Ma slazem se da Vrela ima na vise mesta kao i zdravci kamena.Neretko se neki od znakova ponavlja na vise mesta.Ali znakovi oko njega ne.U ovom  Vrelu o kome ja mislim da je rec nedaleko od sekira koje su licile na tomahavke je bio uklesan izmedju ostalog i camac.
Ko sto pomenuh nazalost  znakovi su unisteni.I
Odgovori
u pravu si apise, samo sto to vrelo niko ne pominje, ili nezna vecina da postoji... 8)
Odgovori
More trazio ga jedan kolega  imao i dobri dokumenti  za njega  ali su  znakovi bili unisteni  pa propala rabota.
Odgovori
Da probam da budem od pomoci koliko se moze. Treba da ima jedan "suvi potok" jedan usek uz brdo gde po nekad ima voda ali samo posle jacih kisa ili u prolece. E pa iduci uz taj potok gore sa desne strane treba da bude povisoko jedan stari napusteni vocnjak. U sami kraj vocnjaka sa gornje strane na onu na kojoj se ide ka ovom potoku ima jedan putic koji je isao ka izvoru koji takodje nema vise vode ali moze da se nadje jer je stalno u hladovini i nikad ga sunce ne obasja osim ponekad pred zalazak i to je jedna mala lokvica koja je stalno vlazna. Sa desne strane izvora je jedna stena na kojoj je bio znak ali ga nema vise....tu nisu pare...znak je pokazivao malo na gore ka drugim stenama povise izvora. Te stene imaju dva ili tri ostra vrha....tu treba traziti. Ima nekoliko rupica ko pola klikera.
Odgovori
A erozija???
Odgovori
(16-09-2013, 07:22 PM)Dr. Marsovac link Piše: A erozija???
JAO BRE MARSOVAC...SVE MORAS DA UPROPASTIS  Wink  Big Grin  ;D
Odgovori
(16-09-2013, 06:41 PM)GROTAGOLD link Piše: Da probam da budem od pomoci koliko se moze. Treba da ima jedan "suvi potok" jedan usek uz brdo gde po nekad ima voda ali samo posle jacih kisa ili u prolece. E pa iduci uz taj potok gore sa desne strane treba da bude povisoko jedan stari napusteni vocnjak. U sami kraj vocnjaka sa gornje strane na onu na kojoj se ide ka ovom potoku ima jedan putic koji je isao ka izvoru koji takodje nema vise vode ali moze da se nadje jer je stalno u hladovini i nikad ga sunce ne obasja osim ponekad pred zalazak i to je jedna mala lokvica koja je stalno vlazna. Sa desne strane izvora je jedna stena na kojoj je bio znak ali ga nema vise....tu nisu pare...znak je pokazivao malo na gore ka drugim stenama povise izvora. Te stene imaju dva ili tri ostra vrha....tu treba traziti. Ima nekoliko rupica ko pola klikera.

Groto ima dve verzije ovoga opisa:

http://www.youtube.com/watch?v=qagbmbsKc9g

http://www.youtube.com/watch?v=oBi9u7dqGYE    Wink ;D
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 4 Gost(a)