18-01-2013, 08:50 PM
Interesantno,,,mislim da je malo tesko u danadnje vreme sve ovo prihvatiti ali su nasi stari po tim neki verovanjima se i upravljali kroz zivot.
jedna legenda o blagu
|
18-01-2013, 08:50 PM
Interesantno,,,mislim da je malo tesko u danadnje vreme sve ovo prihvatiti ali su nasi stari po tim neki verovanjima se i upravljali kroz zivot.
20-01-2013, 08:47 PM
Pa poznato je da su stare civilizacije koristile razne trikove da bi zaplasili i sacuvali Ono sto su mislili da treba da se sacuva. Od starih Sumera,Egipcana,pa preko Alzirica i Berbera,pa do Juznoindijanskih plemena. I danas mnogi postavljaju razne vrste zamki,vojnici,bushcraft i stali,a sve te zamke i tehnike Vuku nesto zajedniscko sa starim civilizacijama. U nekoiliko navrata sam vidio i svojim ocima djelovanja i nacin izrade tih trikova.
Jednom sam prezivio veliki strah,toliko sam se uplasio da sam pomislio da cu da poludim.Nisam kukavica,ali nekad covjeka situacija dovede u neracionalno razmisljanje. Naime. U Spacvanskim sumama postoji jedno mjesto koje se zove Smajina voda. Za to mjesto su postojale razne legende,ali i dogadjaji. Nalazi se duboko na obalama Spacve u dubokoj Hrastovoj i Bukovoj sumi. Tada sam bio star nekih 20-tak godina. Tu u toj sumi je bilo odjednih omiljenih mjesta za pecanje moga oca,mene i naseg drustva. Jedne noci stigli smo ranije nego smo planirali,svi su otisli da love Soma,a ja sam ostao u jednom od vozila da malo odmorim. Onako kroz prvi san,primjetio sam neki sjaj nekih 20. metara od mene.Bio je narandzast,onako slabasan,ali vrlo upecatljiv. Zbunilo me je odmah koliko je bio visok.Naime visina je bila otprilike kao visina djeteta od 12. godina. Dovoljno da me uznemiri. Kada sma pokusao malo bolje da pogledam sta je,svjetlost je pocela da leluja i da ide prema meni,pa da se vraca na pocetno mjesto.Tu je poceo da me obuzima strah.Moji su bili oko 1000 metara od mene,tako da .... Da preskocim detalje.Ujutro kad je svanulo,svjetlost je nestala,ja sam skupio hrabrosti da vidim sta je. Naravno,mnoge neobjasnjive stvari su veoma jednostavne i proste,tako i ova. Jedan dobro truli panj,koji se klatio sam od sebe,a na laganom povjetarcu lelujao je kao pijanac me toliko uplasio da sam mislio da ce mi srce iskociti. Svjetlost je bila posljedica fosfora koji se stvorio truljenjem u samom panju,pa je davao iluziju duha djeteta.
05-08-2013, 05:40 PM
Postovani forumasi,
u pricama o zakopanom blagu javljaju se opisi bar dva razlicita svetla.Jedno je ovo koje se opisuje da se vidja na povrsini zemlje i koje ukazuje da tu ima necega zakopanog a drugo je kada se dole u podzemnim odajama ili u pecini sretnete sa svetlom...u obliku kristalne kugle ili lampe.Te kugle postoje i ljudi su je izradili....one i dan danas sijaju a ja sam se potrudio da nadjem recept kako se pravi takva lampa. Halucinacije nepoticu od biljaka sem ako ih neko ne konzumira kada recimo udje dole....znaci nije to.Halucinacije pre svega mogu da dodju iz ljudskog uma usled straha i neizvesnosti od nepoznatog a uslovljeno je specifinom atmosferom u pecini ili 20-30m pod zemljom u nekom hodniku....svi koji su usli tako duboko znaju o kom osecaju pricam. Medjutim postoje i ralne halucinacije uslovljene spolja i one su kao udar na nasa cula i veoma su realne a dolaze od strance cuvara...Talasona ili drugih entiteta koji time zele da odvrate tragace,a najozbiljnija manifestacija je kada se realno pojave cuvari ili recimo Dzini ako se radi o Turskoj ostavi....e tada treba biti hrabar i miran i znati kako se ophoditi dalje. S postovanjem, Vudi Alen
06-08-2013, 07:13 PM
Posto na forumu nema posebna tema o čuvarima blaga a ovde su spomenuti želeo bih da postavim jedno pitanje. Dali je nekom poznato da SVECI mogu biti čuvari blaga i dali neko zna da postoji tako mesto u Srbiji?
07-08-2013, 12:15 AM
Postovani g.Despot,
ja sam cuo da Sveci mogu biti cuvari blaga kao i neki Kraljevi....ali neznam za takva mesta kod nas...mislim nemogu da navedem to i to mesto cuva taj i taj....takva znanja neposedujem. S postovanjem, Vudi Alen
07-08-2013, 02:26 AM
ĆUTANJE JE BLAGO...VREDNIJE I OD SAMOG ZLATA ! 8)
12-08-2013, 11:18 PM
Evo da dam odgovor. Postoji jedno mesto u Srbiji (barem Ja znam za jedno) gde su SVECI cuvari blaga ili da budem još odredjeniji ovde je u pitanju jedna SVETICA.
14-09-2013, 04:31 PM
jedno je sigurno da cuvari postoje u raznim oblicima ali naj cudniji su zmije i ptice
21-09-2013, 06:58 AM
Zanimljiva tema...malo sam skeptičan po pitanju čuvara...Vidim da Grota ćuti koliko zna. Kao i uvek Vudi pokušava da pomogne koliko može...Vudi kako se ponašati kad se "naleti" na čuvara i u kom obliku se javljaju?
23-09-2013, 10:20 AM
a kako se ponasati kada se naleti.TUTANJ
|
|
|