Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Miljakovac kod Niša
Evo i  ja imam nesto za Miljkovac.IMA togo jos jos

Od Miljkovac od manastir Sveti Ilija pred crkvu ima presto ispod presto u zemlju zlato tri oke.Oku daj crkvi.

Zbirka kusa a tacna od ta mesta pecatna.Trazi u Miljkovac samar kamen.Ukaci se na njega i ajde kam reku uz kosu ima hajducko sovriste i tu ima rasova,pred rasovu pecina na pecinu na kamen krs i puska ako se  ...ka u pecinu ocisti za sat ima 9 koze mecije pune sa dukati pazi kad cistis ima nocu dase jave 9 mecke ati ne boj se.Od nji ima dolina dase trese.Tako je nareceno a ti veruj braci.

Kalauz zlatno pismo a kljuc na karti akosi pamwtan druge beleske si ne trazi od ovo pismo za Miljkovacko.Od pecuru kapavicu i od Jelenovu rupu i od Ajicu.Podji po pari i ce nadjes prvo Jelenova pecina,do vrata ploca arsin maska i pari 12 tarancuga a posle idi u cepka nad pecina Kapavica tuje jedan arsin maska i 30 oke pare.A posle se vrati na Jelenova magaza ona je pred Jelenova dupka pred pecinu za tri ipo arsina maska i golemi pari.Ali se pazi od puska date ne utepa az ti kazem a ti pamti kraj sa ova karta vidi mapa.Vazan pazi i mapa tako je imesto opis sa mape,kraj sa mape mesto Miljkovacko oka se pecina Kapavica.Ulaz je opisan sa broj 1 rimski a mera je ima u pecinu na levu stranu sablja od vrh meri pravo preko stenu kude vrh kazuje muske vrce 32 muski peda dobri tuje ulaz vidi i mapu i crte kazuju ovo je naj tacna mapa i opis i bez ove pare ne nadje a sa ova nosi ova je naj tacna vidi svi opisi oni ne navaze samo ovaj ova je najtacna vidi svi opisi oni ne vaze samo ovaj ovo je tacno ovo zna i kaza idi i vidi ako mapa tacna nije ni pare nemoj da trazis.

Zbirka od planovi i pecatno pismo ne opisan plan od Miljkovacko od pecinu Kapavicu.Ajde u pecinu kapavicu po mapu ona je tacna ali opis je tacan ovaj za unutra.Kad dodjes i nadjes plocu a ti otvori ajde 3 metara napred i vidi se soba malecka u sobu na desno cup u njega 300 oke zlato probrano a do cup 12 tovara na kup nosi kada plocu otvoris za vrtanj sat malko je zatvorena zjaji ozdol a preko nju sipak ali nikad ju nece zatrpa.

Odgovori
Za Miljkovac ima mnogo toga samo ni Arkanovi kad su radili nisu nista nasli?
Odgovori
LJudi, ne pricajte nebuloze ako neznate...ekipa koja je tamo radila (da je vise ne spominjemo), radila je dobrih 3 meseca sa najmodernijim sredstvima za probijanje zive stene...jeste da su usli naopacke, jer drugacije nije moglo, jeste da su probili zivu stenu, ali jeste i to da su svi do jednoga bili isplaceni i poslati svojim kucama pre nego sto su otvorili gornji trem i doticni gospodin krocio u njega...
Odgovori
Pozdrav svim ucesnicima ovog foruma

Ovde sam novi clan i ova tema Miljkovac mi je skrenula paznju , vidim dosta izlaganja i komentara , mesto kao mesto je prica za sebe , poznato je odavnina i na tim prostorima su skoro sve civilizacije ostavile svoje tragove . Jeste ovde bila velika pretraga , kao i zelja da se nesto izvuce po svaku cenu , cak i nivo drzave da se ukljuci u taj posao i na kraju nista , jedni smatraju da je odradjeno iz tog razloga sto je i drzava ucestvovala u tome , znalo bi se nesto sigurno na osnovu ponuda na svetskoj berzi , to se sve prati u detalje , samo je potrosen novac u istrazivanju i nista , zato se drzava i odlucila na drugi nacin rada , najjeftiniji i najpouzdaniji a to je da prati nas tragace do cilja i na kraju samo zgrabi plen kao hijene , to vec i daje rezultate i zato svima preporucujem krajnju opreznost . Ovde na ovom mestu se pokazalo da ipak ovima nije sudjeno da nesto izvuku a taj podatak imam od jednog ucesnika koji je ovde boravio 3 meseca  , jer da je nesto odradjeno niko ziv od kopaca nebi izasao , to su i oni znali i kako kazu namerno su promasili mesto , zanimljivo ali istinito . Citam komentar od Simkech i sa njim se u potpunosti slazem , zivim u istoj drzavi i ovim se poslom bavim duze vreme , ako mozemo da napravimo neki kontakt zmolio bih ga da nekako dostavi svoj tel. jer i ja imam neke prijatelje iz te branse .
Odgovori
dali mozda nekom znaci pikovana konjska glava na steni ...
Odgovori
a ima li 7 reci u njoj???
Odgovori
Postovani forumasi,

smatram da je lokacija Mirljkovac jedana od bitnijih "gradova".Imao sam prilike da upoznam neke od clanova originalne grupe koja je spominje u tekstu.Nije da bas nista nije nadjeno...ali nista nije dirano i izvadjeno...a zlata nisu videli ni gram na tom mestu.

Vremenom resavajuci nelogicnosti uspeo sam da lokalizujem pravo mesto koje je iskreno vise ka Nisu.Znaci nije ona lokacija "Miljkovac" kod Svrljiga.

Jeste da ima veze sa Vizantijom ali i sa Nemanjicima.To je vise kao compleks sa vise ostava neke vece neke manje.

Sto se tice onoga sto g.Kosac navodi a vezano za dve Crkve i da je neko dovodio Hodzu na ta mesta,zelim da ga pitam da li je jedno mesto od tih Gostusa ona prava a drugo pored Krazevca?

Tu se spominje u tekstu kruna i jos neke druge stvari sto mozda aludira i na Stefana Nemanju ali i na Dusana.

S potovanjem,

Vudi Alen

Odgovori
Oprostite greska nije kod Krazevca nego Knjazevca.

S postovanjem

Vudi Alen
Odgovori
za mile........... konjska glava je i danas ima malo je ostećena nema ih sedam reči minje crnogorskog ih nema, danas ovo područje zove se gradište a nekada se zvalo miljkovačko i nije okolinu niša i danas dobri tragači dolaze na to mesto.....
Odgovori
Za Vudi Alena. Ja neznam dali je crkva u pitanju ali u toj pecini ima i ikona u drvetu vrlo stara. Tamo su dovodili hodzu iz Turske ali nista nisu uradili. Okolina Knjazevca je u pitanju.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 5 Gost(a)