Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
MAPA NA KAMENU...POMOĆ...ORLOV KAMEN
#1
Pre nego što pogledate mape koje smo sa prijateljem lično precrtali sa kamena (više njih ali jeda pored drugi), napominjem da tamo ima još koji znak koji se nalazi i nismo mogli da ih precrtamo jer postoji litica i otežano je čišćenje kamena od zemlje i mahovine.
Ruke, koje su crtane na mapi, su sve sa raširenim prstima ali se vidi koje su leve a koje desne. Inače kamen je od davnina poznat kao ''orlov kamen'' i na njemu su ovi znaci. Na žalost jedan od kamenih ploča ispod koje su pronađena tri zlatnika koja su obrazovala trougao oboren je sa litice ali su i znaci sa njega nacrtani i nalaze se na slici broj 4.
Uzvodno se uz potok nalazi stari turski put pored kojeg sa desne strane ima kamen i gledano sa puta ne lični na ništa ali kad se popnete sa gornje strane kamen liči na glavu od orla (ili neke ptice) na slici koju ću da postavim kasnije ne vidi se rupa koja je ustvari oko orla ali ću se potruditi da je obeležim (glava gleda uz potok).

AKO NEKO NEŠTO IMA NEK SE JAVI.
Odgovori
#2
Na ovoj se vide prva dva kamena (s leva na desno)

[Slika: img3282.jpg]
Odgovori
#3
Slika broj 2. Treći kamen odmah pored prva dva (nalazi se sa desne strane od ova dva)

[Slika: img3281.jpg]
Odgovori
#4
Slika br.3 Ovde se vidi raspored prva tri kamena, mesto gde je bio kamen sa slike 4 (koja sledi) a ispod koje su bile tri ''lepenke'' tj. tri zlatnika, zbog kojih je i ovaj kamen pomeren i bačen niz liticu. Tu su i ostali znaci u neposrednoj blizini.

[Slika: img3283.jpg]
Odgovori
#5
Slika br.4. Kamen koji je pomeren sa mesta zbog tri zlatnika koja su bila ispod njega. Ovaj krst u krugu se trenutno ne nalazi na kamenu jer je od pada kamena niz liticu otpao sa njega.

[Slika: img3284.jpg]
Odgovori
#6
Evo i kamena ''orlova glava'', gde je neprimetno oko na slici ali uzivo se vidi iz daleka. Inače orolova glava se nalazi nedaleko od ovih oznaka (oko stotinak metara).

[Slika: img3252.jpg]
Odgovori
#7
Za sve ovo što je nacrtano na papiru imam fotografije i video zapis.
Odgovori
#8
Evo nekoliko slika sa sa gornjih mapa, ima ih puno sa pojedinacnim znacima ali ce biti previse (sto se tice memorije) za postavljanje na forumu:

[Slika: img3207.jpg]

[Slika: img3215.jpg]

[Slika: img3236.jpg]

[Slika: img3249.jpg]
Odgovori
#9
Detektor , reci ti nama ovde sta zapravo ti zelis sa ovom postavljenom temom. Objasnjenje za ove znake ili trazis nekog ko ima mapu za ovo ili saradnju ? Budi malo precizniji kakvu vrstu pomoci trazis?
Odgovori
#10
orlov kamen je u mom okruzenju sta vas interesuje
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »


Skoči na Forum:


Korisnika pregleda ovu temu: 7 Gost(a)