Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Istina ili zabluda o Srpskoj istoriji
Cek malo, ni ona piramida u moru kod Japana jos nije pripisana ni jednoj civilizaciji, pa ni onih nekoliko na Marsu? Mora da su nase.
Odgovori
Ivane , nisam ja svojatao piramide nego bosance . Malo se raspitaj , procitaj istoriju (bilo koju ) i bice ti jasno o ceu govorim . Jasno razdeli nacije i veroispovesti .SAMO I SAMO u nasem slucaju su nas podelili u tri tabora . A ko ce bolje d se kolje nego braca . Nemoj ja da te ucim istoriji . Pa sve i jedna grb koji svojataju muslimani je nas srbski i nije ni jedan vezan za musimansku veroispovest . KAO NACIJA su to sto jesu srbi samo sa muslimanskom verom . MI lako okarakterisemo sve koji drugacije misle kao otpadnike pa i njih .
Odgovori
A ko su srbi..........?Jesmo sloveni ili narod koji je ovde pre svih.....?
Odgovori
E, pa nije pitanje i tvrdnja za tebe mincic, nego za donce...
Odgovori
Ja sam jasno naveo da me interesuju teritorije gde zivi i gde je ziveo nas narod, tako da ovo sa Japanom nema veze sa mojim pisanjem. Procitaj post, pa ubacuj. Usput da ti razjasnim to kod Japana nije jos dokazana piramida. Jedni tvrde da jeste, drugi da je neka druga građevina, a treci kazu da tu nema nicega cudnog jer je Azija prepuna piramida. Tu se jos lome koplja. Ja mislim da jeste, ali nauka dok ne potvrdi sve ostaje u domenu prepucavanja.  Sto se tice Marsa piramida je igra senki i ako postoji moguce je da je nasa jer smo mi nebeski narod.
Odgovori
Nismo Sloveni u onom svetlu u kome NAS plasiraju.
Odgovori
Ma bre mi smo narod koji je i napravio slovene. Pokarabasila se dva brata i jedan ode u slovene, drugi ostade srbin i to je to.
Odgovori
OTAC TADEJ

http://www.youtube.com/watch?v=niHTczHKx6Q
Odgovori
Jedna od prvih srpskih država bila je i Duklja. Po Konstantinu VII Porfirogenitu prostirala se od Boke Kotorske do Skadarskog jezera; međutim, ne spominju se nigde njeni vladari. Prvi zabeleženi vladar bio je Jovan Vladimir (970-1016), koji je bio oženjen Samuilovom kćerkom Kosarom.

[Slika: 6540436.jpg]
Jovan Vladimir

Po tvrdnjama u čuvenom spisu „Letopis popa Dukljanina“ zemljom su posle njegove smrti (Jovana Vladimira) vladali njegov stric Dragomir i sin mu Dobroslav, poznatiji kao Stefan Vojislav. On se prvi odmetnuo od vizantijske vlasti (1034) i podigao ustanak koji je trajao 2 godine; međutim, biva zarobljen i odveden u Carigrad, iz kog beži posle godinu dana i ponovo diže, ovog puta uspešan, ustanak.
    Oko 1055. na presto dolazi njegov sin Mihailo Vojislavljević, koji priznaje vazalstvo prema Vizantiji, a zauzvrat dobija visoku titulu. U vreme srpskog ustanka u Pomoravlju i Makedoniji, koji je predvodio Đorđe Vojteh (1072), Mihailo šalje svog sina Konstantina Bodina, tražeći da ga ustanici proglase za cara, što su ovi učinili. Tako je Konstantin Bodin postao prvi srpski car, postavši potom car Petar; međutim, Vizantinci su uspeli da ga zarobe, oduzevši mu tu titulu cara. Mihailo je uspeo da ga oslobodi uz pomoć novca i mletačkih trgovaca.
    Poznato je da je Mihailo 1077. zauzeo Dubrovnik i zatražio titulu od rimskog pape, što je i dobio, postavši prvi kralj neke srpske države. Bodin, njegov naslednik, umro je 1101. O njegovim naslednicima u vizantijskoj arhivi ne postoje podaci. Pop Dukljanin navodi dalji redosled vladara: Dobroslav (Bodinov brat), Kočapar (Bodinov sinovac), dva puta Đorđe (Bodinov sin), Grubeša (sinovac Kočaparov), Gradihna (brat Grubešin) i Radoslav (sin Grubešin). Kao poslednji navodi se Mihailo.

[Slika: 0239895.jpg]
Duklja

Sa Mihailom su se 1186. sukobili braća Stefan Nemanja, Stracimir i Miroslav. Mihailo je umro 1189. Duklju je posle njega zadobio Stefan Nemanja, davši je na upravu svom sinu Vukanu.

Vukanovići

Nije ih bilo mnogo. Rodonačelnik dinastije, Vukan, bio je župan i uspešan ratnik kod Konstantina Bodina. Osvojio je vizantijske teritorije kod grada Lipljana. Nasledio ga je sinovac Uroš I, a ovoga 1146. njegov sin Uroš II Primislav. U sukobima s Vizantijom Uroš II oslanjao se pre svega na Mađarsku. Rat je završen 1150. kad su Vizantinci porušili Ras i vladarski dvor.
1155. u sukobima u dinastiji pobeđuje Desa, Urošev brat. O njegovoj vladavini zna se veoma malo. Prema Mavru Orbinu umro je 1165, a sahranjen je u Trebinju. Njegovom smrću ugasila se dinastija Vukanovića.
Jedan od Vukanovića bio je verovatno i Zavida, otac Stefana Nemanje, osnivača dinastije Nemanjića.

Evo, ovo su nasi sve do Nemanjica.

Odgovori
Polako isplivace prava istorija,,da smo narod prvi na ovim prostorima.......i joos doosta toga sto ce narod sokirati i zasto su se okomili na nas,,i zasto je bas sad se umesala rusija u zastitu srbstva...I ko i zasto hoce da nas unisti tj,nasu crkvu.............jel znate da se jedino jos u nasoj i ruskoj crkvi odrzavaju liturgije.......Ko razume ,shvatice.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 3 Gost(a)