Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Verovatnoca da se napune dzepovi

Cobanica iz Topolnice kosmovacke je prisla da oslobodi nevolja jarca koji se rogovima zapleo u alku na Divnoj gorici, podigla beocug i otkrila dragocenosti. Udali su je daleko, preko Okeana da ne bi pricala.Orlovi u gnezdu imaju sokroviste , krtica rove dukate.
Tragac iz Braniceva je tvrdio da je veca verovatnoca da zivotinje  nadju skrivene stvari nego ljudi. To je potkrepio licnim primerom. Kupio je zemlju na planini u Makedoniji,okupio ekipu u kojoj su bili kopaci,kuvar,novinar,speleolog,zmijar,itd,izgradio fabriku u divljini da maskira zasto je tu,mestani su ga ismejavali jer firma nje imala perspektivu.Imao je detektor iz Holandije placen 12000 maraka,mapu po kojoj je radio. Nije bilo rezultata ali nije odustajao.Ortaci su poceli da ga napustaju. Posle cetiri godine ostao je sam. Danju je spavao a nocu kopao jer je lokacija bila na saobracajnom mestu.U toj akciji nije nasao nista, a ulozio je sve.
Poznata je racunica da je veca verovatnoca da coveka pogodi grom nego da dobije premiju na americkom bingu ili lotou.U kojoj meri opasnosti koje vrebaju pogorsavaju verovatnocu pronalaska ako,na primer,neki ortak nije dovoljno hrabar da rizikuje?Da li su bolji izgledi ako u tim uvrstimo talicnog ortaka, popa,zenu cija bi intuicija mogla da se pozlati?Ili nekoga kome je sudjeno,za slucaj *vocatio lucrum cesans*(apel skrivenog blaga),ili po nasem poznatom obicaju *goresljaci*? Mozda treba razmisljati kao jarcevi,orlovi,krtice,snabdeti se i rogovima,da ne vadimo cepove za pivo  i zardjale eksere vec da popravimo verovatnocu na uspeh tamo gde trza zlato ?     
Odgovori
posto sam tokom studija polagao verovartnocu iz statistike mogu ti kazem da je verovatnoca da dobije na nas loto 1:46000000^7 sto mu dodje mnogo malo,....e sada i da neko nadje to pomocu krtica i ostalih verovatnoca je isto malo jer moraju dve verovatnoce da se spoje....znaci verovatnoca da ces ti tada da se nadjes na to mesto gde ce ta zivotinjka i ona da se nadje i naravno verovatnoca da ce se to desi....shodno tome koliko noramalan covek provodi vreme u prirodi a to je samo kada ima vreme verovatnoca se pogorsava.....tako da bolje igraj loto imas vecu verovatnocu da ces njega da polozis nego ovo da ti se desi Smile mislim nemoj se ljutis samo sam dodao svoje misljenje pomocu statistike koju sam polagao kod naj idiota na faks Wink
Odgovori
Ovi komentari me podsetili na period od pre nekih dvadesetak godina kada je moja majka ravnajuci jedan krticnjak u dvoristu njene kuce nasla 3 srebrnjaka ....izbacio krt. Znaci mogucnost postoji ali sto se mene tice ...cisto sumnjam da se mi se to desiti bez da cekam jedno 100-200 godina gledajuci po krticnjacima  ;D....
Odgovori
TIMAKUMMINUS,Hvala Ti za iskrenu sugestiju da zbog jacce verovatnoce odigram tiket lotoa,isposhtovacu,ali pre nego krenem tim corsokakom  u kladionicu opisacu ti dozivljaj jednog Engleza. Clark je na svom tavanu
nashao mapu skrivenog blaga.Krenuo je da ga pronadje.Put ga je vodio sve dalje, najpre u Nemacku,zatim na Istok,pa u Juznu Ameriku.Sve je to potrajalo.Kada je napunio 60 godina, a josh nishta nije nashao,odluccio je da se malo odmori.Onda je napisao knjigu o traganju.U njoj je prvi put upotrebio danas ssiroko rasprostranjeni izraz *NEPOPRAVLJIVI OPTIMISTA*.Aduti u ovom nassem *plemenu* moraju,po prirodi stvari biti *nepopravljivi optimisti*.To je zzivot zanimljiv, sve ostalo su fragmenti,ukljuccujuci i igre na srecu.  Po objavljivanju ove knjige,Clark je nastavio svoja istrazzivanja.Konaccno je pronashao bogatstvo.Ironiji sudbine za volju,napunio je dzepove u osamdesetoj godini !
Odgovori
Godisnje u Nemackoj ima u proseku  100 Lotomilionera, a od groma pogine oko 6 osoba.
Odgovori
Znaci.."OSTANI U NEMACKOJ" vece su sanse da se obogatis...ovde bi te ubili gromovi  Big Grin
Odgovori
Bas tako.......
Odgovori
Tvoja verovatnoca,Panki,da napunish dzepove znatno skacce obzirom na to da si pod snazznim uticajem Gashpara.Shteta da jednooki frontmen nije uspeo da KRUNIshe karijeru.Tvrdio je da je najbogatiji ccovek od Poljane do Dunava,da u Srbiji ima toliko dragocenosti da Amerika padne na noge, dodushe i da kod nas nema raskovnika. *Ostajte ovdje* kazze pesnik,san se mozze ostvariti i u svom dvorishtu,poruka je nobelovca Kuelja. Prema tome, samo riljaj, ne cvikaj, za gromove ovde ima dovoljno kopriva !
Odgovori
Halo Branko77, Gasper je donekle bio u pravu, mada ja neznam tacno sta je on znao ili video, znam sta su ljudi za koje je trazio raskovnik, videli i znali. Nazalost nikad ga nije nasao, ni on a ni ti ostali.  Sto se tice gromova, ne plasim se, ovde u CH su veoma retka pojava.
Odgovori
RASKOVNIK u Srbiji i okruzzenju ne raste, ne nicce, ne postoji. smatrao je Gashpar. Prema njemu, ta biljka ccudesne moci raste jedino u Tibetu i tamo se mozze kupiti po taccno odredjenoj sasvim solidnoj ceni. Raskovnik se, takodje po Gashparu, mogao relativno jeftino kupiti na otvorenim pijacama u nekoliko azijskih zemalja.  Medjutim, po nassem narodnom verovanju raskovnika, naravno,ima u Srbiji. Jedan drugi tragacc, koga za ovu priliku zovemo nadimkom El Paso jer obozzava taj prostor na Suvoj planini,objassnjavao je da se raskovnik mozze naci uz pomoc jezza. Nezgodno je, medjutim, ssto raskovnik trazzi kompenzaciju u krvi!
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 8 Gost(a)