Forum skriveno blago - zakopano blago
OKM EXP-5000 - Oblik za Štampu

+- Forum skriveno blago - zakopano blago (https://www.skrivenoblago.com/forum)
+-- Forum: Metal detektori Srbija - detektori za metal (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-5.html)
+--- Forum: Komentari i testovi (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-62.html)
+--- Tema: OKM EXP-5000 (/thread-666.html)

Stranice: 1 2

OKM EXP-5000 - citytaxi - 09-05-2012

MOLIO BI POZNAVAOCE OVOG APARATA DA DAJU SVOJ KOMENTAR ,DALI JE ISTINA DA JE TOLIKO MOCAN ZBOG CENE KOJU IMA ILI SAMO LAZI PARA.  SKENER SAM INACE VIDEO UZIVO ALI MI JE MALO NESTVARNO DA VIDI UZIVO 25 METARA U ZEMLJU  .POZDRAV ZA SVE CLANOVE !

Re: OKM EXP-5000 - kosac - 09-05-2012

zdravo
Moram da te razocaram okm 5000 nemoze da radi na toj dubini na kojoj su ti rekli.On ima samo dva senzora a sliku koju izbacuje uzima iz memorije, priblizno podacima koje obradjuje.Ali za utehu moze naci vrh koplja na dubinu od 2m.Najslabije radi u mineralizovanom podrucju.diskriminacija mu se pali na "tenk" ukopan. Ne vredi te pare za te pare mozes kupiti "nov'(salim se)
Pozdrav  Wink 8)

Re: OKM EXP-5000 - grotagold - 01-06-2012

Dragi prijatelju.Sto se tice OKM serije 4000 i 5000 jedno pise u deklaraciji a drugo kada se proizvodjac licno pozove za objasnjenja.Odgovor koji sam ja dobio je da predmet velicine 60x60 cm detektuje na dubini od 2m i to pod uslovom da je u zemlji duze od 5 godina.Naravno ima on i dobrih svojih strana u zavisnosti sta korisnik zapravo zeli i od toga koju sondu koristi (25cm/50cm/100cm) i uz dodatni instalacioni program koji ide na lap-top ili kompjuter dobro uverziran i iskusan poznavalac moze puno toga da uradi ali sto se tice raznih nepravilnosti,supljina i ostalih anomalija u zemlji kao i vecih metalnih predmeta ali bez diskriminacije istih (za diskriminaciju se koristi poseban dodatak) uz razumnu cenu od preko 2000 evrica.Sve u svemu zbog specificnosti rada nije za nase brdsko-planinske predele koji su uglavno jako mineralizovani a za te velike pare moze da se opremis sa mnogo jeftinijim uredjajima koji su pogodni za nase terene ..samo vodi racuna da to ne budu neki koji su specijalizovani za "oranice" i "livade" za site stvarcice,jer koliko mi se cini Ti bi neki uredjaj koji ima bolju deep opciju pa ako jos moze da radi i diskriminaciju...SOOPER..ali takvih ima malo ili su dosta komplikovani za rad.Rukovodi se logikom da nabavis neki PI uredjaj sa vecom sondom (ne manjom od 35-40cm) PUNO SRECE AKO SAM POSLAO ODGOVOR NA VREME...INACE OKM 4000 I 5000 IMAS DA NABAVIS I POLOVNE OD ONIH KOJI NISU ZADOVOLJILI SVOJE POTREBE SA TIM UREDJAJEM PA GA PRODAJU PO CENAMA OD OKO 5-7000 EVRA...S R E C N O

Odg: OKM EXP-5000 - citytaxi - 14-10-2012

Imao sam priliku da gledam kako covek radi sa ovim skenerom. Postavio je neke letvice vezane kanapom njih petnaestak i poceo snimanje terena. Zvao sam ga pod sumnjom da na terenu ima zakopano zlato. Prilikom skeniranja ,kada smo okrenuli dascice koje su vezane kao merdevine nakon cetvrtog snimanja ,bas na mesto na koje sumnjam da ima nesto skener se iskljucio. Komentar je bio " Crkla mi baterija ' a dosao je sa punom baterijom. Dali je mozda zlato ili cta vec ima zakopano moglo da toliko povuce struju ili je pak baterija crkla sama po sebi a kaze da je aparat star nepunih godinu dana. Ublizini ima dalekovod dali je on mozda uticao da baterija crkne ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ? ?

Odg: OKM EXP-5000 - grotagold - 14-10-2012

Opis koji si dao nesto mi ne lici na OKM seriju narocito sa tim "letvama" ili je neka modifikacija koju sam prevideo...a sto se tice baterije ona na sebi ima osigurac (kao oni za auto) tako da je jednostavno za promeniti a sam akumulator cisto sumnjam da moze tek tako da "crkne"...pre ce biti da je taj batica mozda nanjusio nesto pa se tako poneo da bi se mozda kasnije eventualno sam ili u ekipi vratio da (naravno) bez tebe zavrsi posao  >Sad ...zato nebi bilo na odmet da ukljucus malo senzore za pripravnost...za svaki slucaj 8)

Postovani "GROTAGOLD" letvice su vezane kao merdevine i kada pocne skeniranje ide lagano od letvice do letvice i kada dodje do zadnje on zapisti znaci da je zavrsio snimanje a dok snima ima neke naocari na oci i odmah gleda sta ima u zemlju. Sto se tice rada da dodje sam da radi NEMA SANSE teren se nalazi kod coveka u dvoriste a ako bi dosao sam nebi mu se isplatilo. Covek je iz Austrije tako da mu se neisplati da prodje 1000 km da bi ga neko napunio olovom i kucici da ga rastrgnu. Imam problem da nadjem coveka postenog sa skenerom da odradimo posao. Ponudio sam nekim clanovima foruma ali vesto izbegavaju, dali neznaju da rade ili se kite tudjim perjem neznam o cemu se radi. Jednog samograditelja nebih da ga oslovim ukapiraces o kom se radi nije hteo da testiramo negov skener posto je prezauzet poslom ili . . . . . . ., bilo kako bilo neznam sta se desilo sa ovom baterijom koju sam pomenuo, skener izgleda mocno ali ne kapiram sto se ugasio

Odg: OKM EXP-5000 - orbit - 14-10-2012

Posto sam se prepoznao , da te pitam sititaxi :-\ kad sam ti to ja reko da necu da TESTIRAMO  uredjaj ? ja sam ti reko da sam prezauzet i da nemogu da trazim  to tvoje zlato  Wink ! inace  dubina skenera uopste ne zavisi kolko ima sensora vec od samog sensora zavisi dubina nalazenja, a vise sensora se stavljaju ako se zeli postici bolja pokrivenost i to u smeru hodanja ili bocno sa strane u cilju da se predmet ne promasi i da se postigne veca rezolucija pri skeniranju !

Izvini " ORBIT " nisam ja nikog licno prozvao, sto se tice samogradnje niste samo vi samograditelj.  Ako ste se prepoznali jos jednom IZVINI TE ali nisam vas oslovio da niste hteli da dodjete, ja sam pitao privatnom porukom dali mozete da dodjete odgovorili ste sta se odgovorili nisam nista javno komentarisao ako ste odlucili nesto konkretno javite privatnom porukom. Ja ne pocenjujem vas rad ali sem vas ima jos koji se hvale svojim skenerima.

Odg: OKM EXP-5000 - orbit - 14-10-2012

inace expore 5000  mnogo malo kosta i svi su ga kupili  ;D a ja ti tvrdim da postoje svega nekolko i da taj uopste nije ni iz kakve austrije i da mnogi koji su radili sa tim uredjajem su nekakvi susteri  Big Grin

Odg: OKM EXP-5000 - grotagold - 14-10-2012

Dragi moj prijatelju Taxista.... sa OKM exp 4000 sam radio "5 godina" i imam odlicna iskustva sa tim uredjajem a sa 5000 nekoliko snimanja cisto probe radi i definitivno mi nije jasno o kakvim se letvicama radi.To mora da je neka dodatna ili modifikovana oprema sa kojom se nisam susretao.Osnova pretrage su sonde od duzine 25,50 i 100cm koje stoje na nosecoj letvi a ima i opcija da se koriste 4 velike sonde 1x1m povezane u obliku kocke i obicno je nose dve osobe a da ne spominjem poseban uredjaj za snimanje vodotokova i koji koristi metalne sonde koje se pobijaju u zemlju i izmedju sebe su povezane kablovima...no sve jedno - princip rada je isti a rezultat  >Sad .Mislim da znam odakle si jer si skoro negde pisao za jeno selo jel ima neko nesto za to mesto a selo je na slovo K. Teren je tamo jako mineralizovan a poznato je da sistem okm jako lose reaguje na mineralizaciju i daje uzasno lose rezultate i lazne slike.Svaki prelaz jednog snimanja a ima dve opcije za snimanje je jedan red i kao takav nemoze da da rezultat vec je potrebno najmanje 4 linije da bi se dobio bilo kakav pregled za obradu snimka bilo da je on na displeju ili se gleda preko "naocara" uz to svaki prelaz terena se automatski zabelezi i snimi u samom uredjaju i kasnije prebaci na laptop ili kompjuter da se uz pomoc programa obradi i pregleda...dubina..oblik...itd. Takodje poseduje i GPS uredjaj koji vlasnik moze a i nemora da ukljuci a sta se sve moze postici sa njim i ko sve moze da ima uvid u rezultat pregleda ...to ostavljam tebi na razmisljanje. Nije ovo nikakva moja kritika na tvoja ubedjenja vec naprosto mala pomoc od nekog ko je pogubio i vreme i zivce sa tim uredjajem na moje razocarenje a tebi jedan dobronameran i bratski savet da za taj teren koristis neki jaci PI uredjaj koji se odlicno nosi sa jakim mineralizacijama i sa naravno nekom sondom od najmanje 18". Ima takvih uredjaja a ja sam konacno poceo da imam nekih rezultata sa prelaskom na stare dobre proverene stvari u savremenijim i jacim i novijim izdanjima.
A jesi mozda razmisljao da ako se stvarno desilo to crkavanje akumulatora zasto je to bilo.Mozda se nije dalo da taj neko nesto pronadje...mozda se daje samo tebi...jer ja pripadam i onoj pomalo sujevernoj grupaciji hobista koji se ne oslanjaju samo na tehniku koju je uzgred budi receno stvorio covek a nas ljude je stvorio BOG.
P.S..ORBIT... HVALA NA KOMPLIMENTU !