Forum skriveno blago - zakopano blago
Ovo pocinje.... - Oblik za Štampu

+- Forum skriveno blago - zakopano blago (https://www.skrivenoblago.com/forum)
+-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-4.html)
+--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-23.html)
+---- Forum: Priče i legende o zakopanom blagu (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-24.html)
+---- Tema: Ovo pocinje.... (/thread-612.html)

Stranice: 1 2 3

Ovo pocinje.... - pehina11420 - 03-03-2012

Alo,rodjaci...sto duze boravim na ovom sajtu i pregledam postove,ponekad proverim da nisam promasio sajt! Pojedine 'kolege' su pune prica o nekakvim prokletstvima,svetim vatrama,zamkama,tajnim otrovima,vracarama...???  Ej,bre ljudi,u kom veku Vi zivite,da li ste odrasli u sumi pa Vam tek juce pokazali tekovine modernog doba? Kakvih budalastina ovde ima da se procita,to je neverovatno. Vecina ''drugara'' pominje nekakve zamke,metalne zmije,cuda-muda....Da li je neko video to od Vas,postovane,kolege? Da li je iko,ikada,naisao na nesto,makar slicno,a da nije zamka za vukove,takozvana,klopka? Sve price se svode na,rekao mi onaj,cou sam od dede(a deda je naravno umro),tako da nemoze da se proveri,pricaju ljudi,i slicno. Da li ima,iko,od VAs neku fotografiju,bilo kakav materijalni dokaz ili bilo sta? Batalite se budalastina,ili nadjite neki sajt na kom forumu postoji tema,bajke. Cudo da niko jos nije spomenuo da je Babaroga,cuvala hajducko blago,dok se nisu pojavili Gremlini,a oni sad cekaju da ih zameni Sundjer Bob. Uozbiljite se malo...smatram da je ovo ozbiljan forum.....ili nije?
A,sto se tice tih prokletstava i zamki....postovane kolege,evo,javno cu da se zrtvujem za Vas,sasvim dobrovoljo....samo me pozovite kada nadjete,te famozne magaze i ostave,ja cu da Vam iznesem to do kuce i neka mene 'izedu karakondzule i neka ma 'ize Egipatski otrov od Egipatski sampinjoni,molim Ve. Kada budete sledeci put pisali nesto na forumu,stvarno bih Vas zamolio da proverite,da li ste na pravom mestu. Pogledajte da li ste ukucali pravu adresu,mislim na www.skrivenoblago.com ili ste ukucali www.treceoko.com

Re: Ovo pocinje.... - APIS - 03-03-2012

E lako je tebi pred cuvare blaga kad imas tolku sablju a ja nemam noz leb da isecem pa moram da lomim....

Re: Ovo pocinje.... - milioner - 29-03-2012

sasvim si u pravo i ja znam da su to tracevi i price za malih decu. Ali ako to neko misli da je tako onda mogu i u takve price da @poverujem#

Re: Ovo pocinje.... - padobranac - 22-04-2012

bravo majstore,svi nesto znaju a nemaju za pivo,pronasli su sve mape ovoga sveta i ne daju nikome za pravo da zna bolje.....

Re: Ovo pocinje.... - grants - 07-05-2012

slazem se sa Vama u potpunosti usao sam na ovaj sajt misleci da ima neki koji nije ....
ali svi nesto samo prepricavaju.Dajte nesto konkretno i bez lazi i dodavanja samo ono sto ste videli svojim ocima

Odg: Ovo pocinje.... - Luka08 - 11-11-2012

Pozdrav svima. Pehina11420 apsolutno se slazem sa tobom. Veruj mi da takvih ima mnogo, vecina su iz sredina gde su sujeverja i babine price jedino na sta se oslanjaju. A sto se materijalnih dokaza i logicnih objasnjenja tice to ne pije vodu. Bitno je da su tu azdaje, utvare, zamke, podovi koji gutaju tragace kao u Indijani Dzons jedino sto zele da vide. To su slabo obrazovani ljudi (priprosti) koji ni skole nisu zavrsili. I samim tim odlaze na onu imaginarnu stranu. Ja se inace bavim alpinizmom i planinarenjem, stalno sam na stenama i planinama sto po Srbiji sto po evropi. I s obzirom koliko sam se vukao po jebobredinama i planinama nisam dosad naleteo na tajne znake, zamke i ostala sranja  i ako me arheologija interesuje i primecujem i najmanji detalj. Ne predstavlja mi problem da shodno konfiguraciji terena i boji zemlje odredim gde je postojala naseobina i da odredim po keramici i ostacima u zemlji da li je to neolit, Rim ili srednji vek. Posto posedujem pozamasnu alpinisticku opremu bio sam pozivan od raznih kvazi tragaca hajduckog i ostalog blaga da udjem u jame, pecine ili ti se penjem na litice gde je boze moj on video ulaz u pecinu... Ja sam se lepo zabavio a oni su ostali razocarani. O kolicini gluposti koje su pricali mogao bih danima da pisem. Sve u svemu se svodi da tu gde ja treba da se spustim ili popnem sa opremom tu je nestalo na desetine tragaca koji su mrtvi i koji su ostali tamo! I uvek je jedan od njih par preziveo da kao isprica da su ti navodni tragaci nestali.  Aha na moje pitanje ko su ti ljudi i da li je to prijavljeno policiji i nadleznim spasilackim sluzbama, kaze da nije... kao nisu smeli???? Hahahaha nestane 5 ljudi iz sela i nikom nista 5 porodice ne dignu uzbunu sto su njihovi najmiliji nestali? Ja reko pa onda cu da pronadjem masovnu grobnicu i skelete unutra ako je to istina>> STRASNO... idemo dalje, upozoren sam da pazim na zamke na koje bi i sam Indijana Dzons pozavideo... I da crnjak bude sto veci to niti su jame niti pecine niti tajni prolazi to su obicne rupe duzine ili dubine par metara gde nema apsolutno nicega i gde je corsokak. Posle nekoliko gubljenja vremena sam pristojno odjebao doticne jer je njihov bolesni mozak odlazio previse daleko u tim sranjima. Svi su naoruzani kartama na papiru novijeg datuma sa iscrtanim hijeroglifima i ostalim sranjima i to su kao mape turskog ili hajduckog blaga koje su oni kopirali sa neke tajne kozne mape... Sve u svemu vratimo se u realnost, pricajmo o ozbiljnim stvarima. Onaj ko ima para kupice detektor i krenuce da se zanima sa ovim hobijem koji je jako lep. Ja sam ima oprilike da izadjem par puta na teren sa starim tragacem koji ima prosecan detektor i covek trazi novcice u prirodi gde se lepo provede i uz to pronadje ponesto i ne zaludjuje se babinim pricama. Nazalost sticem utisak da svi oni koji nemaju para za detektor beze od realnosti u hajducke mape i tajne hodnike koje imaju fantasticne zamke. Ne bih zeleo da se bilo ko uvredi od clanova na forumu jer vidim da ima dosta onih koji su otisli daleko od realnosti. Cak i ako je neko imao iskustva tipa zamki, tunela itd dajte neki konkretan primer ili sliku... dokumentujte to sto pricate fotografijom , naucno ili kako god hocete... U svim tim pricama koje se granice sa fantazijom imamo sve osim realnosti i istine. Tako da bih jako voleo da vidim makar i jedan primer tih tajnih zamki i slicno. Verujem u ono sto vidim kao npr Konanu koji je nasao one Antonine srebrnjake.... Nema bajki, zmajevi, zamke, duhovi, zrtvovanje, krv itd.. Covek je nasao uslikao u nadjenom stanju i ocisceno>>> Kraj price

Odg: Ovo pocinje.... - donce - 02-02-2013

Pozdrav svim nevernim tomama. Slaganje ili ne slaganje, vera ili ne vera nije obavezno produkt skolovanosti, kraja odakle smo ili bilo cega drugog sto se kosi sa materijalnim dokazom. Ja se apsolutno slazem sa Vama u delovima gde se preispituju izjave nekih clanova i njihovih simpatizera oko mehanickih sprava u vremenu gde im nije mesto i to sam vise puta ponovio u nekim ranijim postovima.
Medjutim nikako se ne slazem sa vasim stavovima da mozete sebi da dozvolite da ljude karakterisete na osnovu toga odakle su ili sta su zavrsili od skole. Jedan od Vas je izjavio da ne prihvata nista manje od zdravog razuma, a sa druge strane pentario se po cukama na osnovu slicnih predanja koje je ovde citao. Gde je tu razum? E sada moze bilo ko da raspali po njemu i saspe sve isto sto je i on njima rekao, zar ne?
Jednostavno receno mnogo je nezdravog razuma u ovoj igri da je normalnom coveku sve ovo malo i smesno, ali kad pogledas Konanove nalaze ne mozes a da se ne zapitas dal je i on na osnovu par uklesanih znakova dosao do otkrica, e tad svi prestaju da se smeju.

Odg: Ovo pocinje.... - Acabeograd - 02-02-2013

Konan je posebna prica...covek je ulozio i u sebe i u ekipu i radi na jednom,,ne seta puno ali radi temeljno zato i ima rezultate.Svako uspe da napravi dobru ekipu od bar 3 clana i posveti se ovome ima nekog uspeha,Sve ostalo trci tamo,trci vamo je mrsava berba,,,a tek od filozofiranja ovde nema nista.....Donce super sto si ovu temu aktivirao......

Odg: Ovo pocinje.... - rades - 02-02-2013

Mnogo prica o proklestvima,zamkama,velikim tajnama...
Mape su prica sama za sebe svi imaju nesto bilo kopirano,precrtano i sl al niko nista nenedje.
Pune 20 godine isao sam po tim pricama rekla - kazala,vedo,sanjao predskazalo mu se i nikad nista.
Prava stvar je dobra oprema(detektor,skener laser i sl) pa trazi gde su bila stara naselja a mogu reci da svako sadasnje naselje imalo je svoje pranaselje to jest starine pocev od praistorije preko antike,srednjeg veka pa do novijeg doba.a tamo uvek ima necega zanimljivog pa cak i vrednog.
jedan moj dobar prijatelj jednom prilikom mi rece:Batali se lutanja uzaludnog nabavi detektor i povni da tragas po antiku i srednji vek vise ces imati uspeha nego sto gubis vreme,novac i dr.

Odg: Ovo pocinje.... - donce - 02-02-2013

Hvala Aco.
Znaš kako rades, oni koji se zanose lutanjima i pričama o nekakvim basnoslovnim riznicama su ljudi koji su u žešćim novčanim problemima pa mole boga da im nalaz reši egzistencijalna pitanja ili su totalna deca i veruju u sve što im se kaže. To što ti je prijatelj rekao, apsolutno je upravu i to je ono što svi nalaze. Nekad naletis na gomilu novčića, nekada na jedan, ali uglavnom je to kovanica. Zlatan nakit i brilijanti, dijamanti, smaragdi, zlatni gradovi i varošice, itd... što možeš da nadješ u planovima zaboravi. Niko se nije ovajdio od ovog posla i dokle god je u domenu avanturizma veoma je isplativ. E kad kreneš da izdržavaš porodicu od ovoga onda si najebao. Svi mi imamo svoj stalni izvor prihoda i sljakamo od 7 do 3, a ovo ako dodje, dobro došlo, a pri tom i odmor provedeš na najlepši mogući način, u prirodi.
Ja ga barem tako doživljavam, a siguran sam i gro ovih ljudi koji su na forumu aktivni ili u svojstvu posmatrača.