Forum skriveno blago - zakopano blago
jonsko zracenje i pranje zlata - Oblik za Štampu

+- Forum skriveno blago - zakopano blago (https://www.skrivenoblago.com/forum)
+-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-4.html)
+--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-23.html)
+---- Forum: Oglasna tabla (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-28.html)
+---- Tema: jonsko zracenje i pranje zlata (/thread-5782.html)

jonsko zracenje i pranje zlata - zuca - 20-06-2019

Postovane kolege bez obzira sto ponesto znam ja bih da se posavetujem sa vama. Da li je dovoljno cup ili bilo koji drugi predmet otvoriti poduzim stapom recimo, sacekati 2 do 3 sata pa ga politi vodom pa nakon pola sata rastvorom hipermangana pa rastvorom sode bikarabone sode pa naftom pa ponoviti proces jos dva do tri puta. Samo nzm koliko vremena treba da prodje da se proces pranja ponovi jeli dovoljno 24 sata??? Hvala unapred.

Odg: jonsko zracenje i pranje zlata - goku - 21-06-2019

Lepo si ovo napisala  ali pre kopanja prvo treba proveriti to mesto da ne stanuje mozda cuvar tu.

Odg: jonsko zracenje i pranje zlata - tino - 22-06-2019

postovani kolega Goku posto se Anka  dobro izjasnila mislim da joj se ljudski treba odgovoriti ako znas jer svi mi ovde ucimo po nesto jedan od drugog e sada neko zna jedno, neko zna drugo itd,Anka koliko je meni poznato znam samo da se treba oprati bilo sta i da nadjes rastvorom sode bikarbone sa vodom e sada koliko litara treba vode i sode bikarbone i koliko puta to neznam sto vise nadjes kolicinski logicki je da ti treba vise rastvora i nemoj nikako da hvatas to sto ces da nadjes golim rukama sve dok ne operes dobro to sto nadjes a ukoliko udjes u nekoj zatvorenoj prostoriji gde si sigurna da nesto ima kao na primer u nekoj grobnici obavezno pre ulaska koristi gas masku i rukavice.poz

Odg: jonsko zracenje i pranje zlata - zuca - 22-06-2019

hvala kolega Tino, Goku saljivdzijo ok je da se zezas ali nacula sam nesto i o cuvarima u svakom slucaju mislim na lovocuvare cuvare arh nalazista... pozdrav...  Smile Smile Smile

Odg: jonsko zracenje i pranje zlata - goku - 23-06-2019

Postovanje tino,anka ne zezam se i ne radi se od lovocuvare i cuvare arh nalazista vec od cuvare blaga, na ovom forumu su pokenute teme o cuvarima blaga, pecina i td, niko od clanova nije konkretno reko sve o cuvarim svi cute, jer cutanje je ZLATO ne bih o tome da se vratimo na vasu temu anka jonsko zracenje i pranje zlata svakog meseca zlato se prazi jedan put onda se saceka da prodju 3 dana od praznjena i onda se kopa jer je tad bezbedno kad se izvadi iz zemnje otvori se i saceka se da pordje neko izvesno vreme onda mora dobro da se ispere jer moguce da je zlato poprskano otrovom (zatrovano)

Odg: jonsko zracenje i pranje zlata - strsljen - 23-06-2019

vodom sa cesme ili izvorskom?mislim,sta je bolje.?

Odg: jonsko zracenje i pranje zlata - tino - 23-06-2019

Postovanje kolega Goku e ovaj odgovor je vec sasvim drugi od prethodnog znaci izjasnjavas se tacno ovako treba odgovoriti za one koji o necemu nemaju iskustvo,neznaju i pitaju u tim slucajevima treba detaljno da se odgovori jer kada neko od kolega nesto pita znaci trebamu u potpunosti objasniti na postavljeno pitanje jer ako se odgovori u kratkim crtama ispada kaou sto je ispalo sa pitanjem Anke smesno a ustvari ti si odgovorio misleci da ce ona ukapirati jer nesto je cula ustvari nije ukapirala a i meni je odgovor bio smesan jer i ja nisam cuo nista o cuvarima e sada odgovorom koji si dao precizno sada i ja sam naucio nesto sto nisam znao,nisam znao da neko cuva taj momenat mesec dana ova tema bila bi jako zanimljiva ukoliko se neko od kolega razume jako dobroi bar jednom imao takav dozivljaj sa jonskim zracenjem pa da nam otvori temu i napise sve sta zna da i mi ostali nesto naucimo u tom  pogledu poz svim kolegama ovog sporta.

Odg: jonsko zracenje i pranje zlata - zuca - 24-06-2019

Ajmo ovako:
  Jonsko zracenje je zracenje koje moze ozbiljno da narusi rad celija i biohemijske procese u organizmu. U jonsko zraceneje spadaju alfa beta gama i iks zraci. Alfa zracenje je dvostruko pozitivno naelektrisana cestica, beta zracenje cine negativno naelektrisane cestice, gama zracenej potice iz jezgra atoma to je elektromagnetno zracenej velike energije, i iks zraci imaju svojstva kao i gama zraci. Postoji i kosmicko zracenje. Gotovo sve zlato koje postoji na planeti došlo je preko meteora koji su udarali u Zemlju u vrijeme nastanka planete Zemlje. Jonsko zracenje nema veliki domet dovoljno je skloniti se par metara a moze se smanjiti i abrazivnim sredstvima. Sto zbaci da su nam potrebni rastvori abrazivnih sredstava za potapanje.
  Sto se tice glivica i bakterija dovoljno je kotistiti KMnO4 (hipermangan) i NaHCO3 ili ti sodu bikarbonu. Idealna sredstava protiv bakterija i gljivica.
Sto se tice zive i otrova vrsi se ispiuranje vodom.
  Hvala svima koji su hteli da pomognu, htela sam da proverim iskusnije kolege koji svoje znanje cuvaju za sebe pa se pitam cemu onda ovaj i slicni forumi sluze. Moj apel svima koji nesto znaju da to svoje znanje podele sa drugima kako bi se kolege zastitile od potencijalnih opasnosti koji ovaj sport donosi.
  Kolega Goku pojedinci ne veruju u cuvare blaga ili razne duhovne prepreke, cuvari zlata su obicno zmije mada pretpostavljam ima i onih... E za to vec nzm sta treba raditi ako neko zna neka podeli to znanje sa svima i molila bih one koji u to ne veruju da se ne segace. Pozdrav svima i srecan vam ulov!!!