Forum skriveno blago - zakopano blago
Suva planina -Terzijska rupa - Oblik za Štampu

+- Forum skriveno blago - zakopano blago (https://www.skrivenoblago.com/forum)
+-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-4.html)
+--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-23.html)
+---- Forum: Zanimljivi lokaliteti (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-25.html)
+---- Tema: Suva planina -Terzijska rupa (/thread-4863.html)

Stranice: 1 2

Suva planina -Terzijska rupa - PROFESIONALNI AMATER - 21-09-2016

Citao sam ovde  na forumu da je to po prici ocisceno.Za svaki slucaj da dam i ja svoj dioprinos mozda nekome pomognem?.U Suvoj planini samo mesto se zove Terzijska rupa.Stena je mnogo visoka.Do rupe se ide sa merdevinama.Kada udjes u tu rupu na sam ulaz imas znake arsin makaze i nozice.upali lampu i udji unutra.gledaj levo i desno i videces prvu sobu (pregrada) U njoj ima samo pismo.Udji u drugu sobu (pregrada) pogledaj levo desno ugledaces ima mesto gde da udjes u trecu sobu (pregrada)Na desnu stranu ima pukotina.U pukotinu ima krst.Okreni se levo videces dva kamena jedan na drugi.Pod njih ima 18 azni pare.U istu pregradu ima kamen belotrg.okreni ga ima krst i sablja.

Krnji vrh -Terzijska rupa - PROFESIONALNI AMATER - 21-09-2016

Na Krnji vrh ima mala poljana kolko da legnu 2 vola.Nad njom odsecena strma stena.U steni ima pukotina koliko covek na rebro da udje.Unutra je velika pecina.Sa leve strane ima terzijske makaze.arsin i jelenska glava i rogovi.A sa desne strane ima kao dno od kotle.a unutra rupa koja je maskirana i zahvata 150oke.u nju stavismo zlatne kostadinke.A ispred rupe je zakopan taj koji je ubio jelena.u grob mu stavismo deo od para i pusku.Licno ga Vlcan pokopao.

Odg: Suva planina -Terzijska rupa - PROFESIONALNI AMATER - 24-09-2016

Evo malo boljeg opisa.Pa ko zeli nek izvoli. ;D
Izadji na terzijsku rupu na visoku stenu.nadji mesto gde se moze proci na jednu stranu levo ili desno.Ako padnes ni koske od tebe ostat nece.Stavi dugacku ostrugu i popni se pred rupu i trazi znaci arsin i makaze.kada udjes u rupu zapali svecu i pogledaj levo i desni ima kao pregrada zgleda. Tu ima pismo.Na pet mesta ima pare. Kamen sto ima pismo u njemu 5 tovara.U drugu pregradu do prag 9 azne.U trecu pregradu na desnu stranu u kamenu ima krst.Kod krst u kamen 9 azne sazidano zlato.U sobu na levu stranu ima kamen jedan vrz drugi.Kameni su kao vrece.Pod njima -nad njima18 azne pare.

Odg: Suva planina -Terzijska rupa - vecko - 25-09-2016

zanimljiv prepis od hitlera i slicnih. ali ima tu jos nesto sto nisi napisao. inace postoji i prepis "zapali svecu i videces imena a u kraju pecine ima mali lavor vode u njemu se voda sakuplja pise "viri'"

Fotelijha (stolica) - sasko georgievski - 25-09-2016

Kollege sportisti ! Dali neko IMA resenije za foteliju stolicu ili berberski stol  kako hoicete . .Nalaszi se  mesto u Makedonija tacnije Kratovo Palasnka

Odg: Suva planina -Terzijska rupa - PROFESIONALNI AMATER - 03-10-2016

Amateru 1.Ja sam posteno dao ceo prepis koji imam od Hitlera i ostalih. A ti posto imas bolji dopuni ili objavi.Ta tvoja slova i voda koja vri kod mene to nema tako da ne da nisam hteo  da napisem nego nisam mogao da dodam...Pa ovaj forum zato postoji.Objavi ti nesto .

Odg: Suva planina -Terzijska rupa - dejan1972 - 03-10-2016

Terzijska radnja, duvka ili pestera ? Tri pojma koja nisu razjasnjena.

Odg: Suva planina -Terzijska rupa - PROFESIONALNI AMATER - 04-10-2016

Ima svega i svuda..Zato sam i zapoceo ovo da bi svako stavio svoj opis pa neka svako uklapa gde ima.Ali ocigledno ovde samo komentarise svako a cuvaju obicne klasicne prepise kao da je to mnogo bitno.Nema ovde saradnje samo kupovine i  izvinite na izrazu samo podjebavanja...

Odg: Suva planina -Terzijska rupa - dragannikolic - 05-10-2016

PROFESIONALNI AMATERU LEPO JE OD TEBE STO ZELIS DA POMOGNES I DA PODELIS SVOJA ZNANJA I SAZNANJA I TO JE NARAVNO DOBRO A JA BIH DA TE ZAMOLIM DA MI OBJASNIS OVE ZNAKOVE KOJE SI NAPISAO U PRVOM POSTU,STA SU MAKAZE A STA NOZICE,JETO JEDNO DO DRUGOGA I JESU LI TAKO POSTAVLJENI ZNAKOVI.DA BUDEM ISKREN JA SAM BAREM DO SAD MISLIO DA SU NOZICE I MAKAZE JEDNO ISTO,ALI BOZE MOJ NIKAD NIJE KASNO DA SE NAUCI NESTO.POZDRAV I SVAKO DOBRO CEKAM OBJASNJENJE

Odg: Suva planina -Terzijska rupa - PROFESIONALNI AMATER - 07-10-2016

Da ti posteno kazem i ja vidim i po meni je to isto.E da li sam pogresio pri pisanju ili mi tako pisalo u opisu ne mogu trenutno da ti kazem.Jer zaista ne znam trenutno iz koje sveske sam to prepisao ovde.Shvati eto i kao slucajnu gresku moju ili u opisu.Ako ti je to bas toliko bitno a znas gde je to pa da te ne zbuni taj jedan znak ne uzimaj za ozbiljno ovo sto sam dobronamerno podelio..