My Pi beta - Oblik za Štampu +- Forum skriveno blago - zakopano blago (https://www.skrivenoblago.com/forum) +-- Forum: Metal detektori Srbija - detektori za metal (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-5.html) +--- Forum: Hobidetektori - samogradnja metal detektora (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-55.html) +---- Forum: PI (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-57.html) +---- Tema: My Pi beta (/thread-4761.html) Stranice:
1
2
|
My Pi beta - relco - 09-08-2016 Jedan od prostijih modela ove vrste za ljubitelje koji žele da urade.U prilogu je original šema,kao i moja mala modigikacija Odg: My Pi beta - roman - 10-08-2016 Hvala Relco što si podelio svoju šemu sa nama. Da li bi mogao da nam kažeš nešto više o ovom detektoru, recimo kakav mu je domet i šta možemo da očekujemo od njega. Hvala unapred! Odg: My Pi beta - relco - 10-08-2016 (10-08-2016, 08:56 PM)roman25 link Piše: Hvala Relco što si podelio svoju šemu sa nama. Da li bi mogao da nam kažeš nešto više o ovom detektoru, recimo kakav mu je domet i šta možemo da očekujemo od njega. Pozdrav Roman25.Ovo nije moja šema,već je sa ruskog foruma.To je pulsni detektor.Pravio sam ga iz radoznalosti i to po originalnoj šemi i nije baš imao neki poseban domet detekcije.Zato sam uradio dopunjavanje tj modifikaciju tunera a posebno je korisna dopuna vizuelne i tonske indikacije signala koji rade izvrsno.Ovaj detektor ima diskriminaciju za gvozdene i obojene metale ali ne i regulaciju odbacivanja.Samo prosto da li je gvozdeni ili obojeni metal.Na ciglu ne raguje i mineral.Domet detekcije je u klasi poboljšanog surf pi.Drugačije rečeno zlatni novčić prečnika 22mm detekzuje na 23sm u vazduhu Odg: My Pi beta - zlatica - 12-08-2016 Poz Relco, kod LED indikatora obojenih metala postoji greška, napajanje je Vcc= - 8 V i GND= - 8 V. Imaš stabilizator 7808 koji deliš pomoću OP, napon nije +/- 8 V nego +/- 4 V u odnosu na ref masu. Šema deluje zanimljivo, moram da je probam ;D Odg: My Pi beta - relco - 12-08-2016 (12-08-2016, 07:41 AM)zlatica link Piše: Poz Relco, kod LED indikatora obojenih metala postoji greška, napajanje je Vcc= - 8 V i GND= - 8 V. Imaš stabilizator 7808 koji deliš pomoću OP, napon nije +/- 8 V nego +/- 4 V u odnosu na ref masu. Šema deluje zanimljivo, moram da je probam ;D Pozdrav.Hvala na obaveštenju.Jeste da sam nenamerno označio napajanje kod indikatora.R26,emiter T2,katoda LD1 trebaju biti vezane na virtuelnu masu. Na pločici je ispravna veza.Izvinjavam se zbog nenamerne greške. Odg: My Pi beta - zlatica - 12-08-2016 Još nešto oko izmena bi mozda poboljšalo detektor. Mislim da je napon napajanja sonde mali, mozda je bolje vezati sondu na +12 umesto na +8 V. Source tranzistora T1 će i dalje biti na istom potencijalu. Jer imas gotovu pločicu za transfer? Na kom prečniku si motao sondu, induktivnost? Odg: My Pi beta - pehina11420 - 12-08-2016 Postoji li negde na Net-u,...recimo,youtube ili slicno,testovi Vasih radova,to jest,detektora koje pravite? Odg: My Pi beta - relco - 12-08-2016 (12-08-2016, 10:26 AM)zlatica link Piše: Još nešto oko izmena bi mozda poboljšalo detektor. Mislim da je napon napajanja sonde mali, mozda je bolje vezati sondu na +12 umesto na +8 V. Source tranzistora T1 će i dalje biti na istom potencijalu. Jer imas gotovu pločicu za transfer? Na kom prečniku si motao sondu, induktivnost? Sondu je moguće vezati na način ksko si predložio.Ja to nisam radio i povezao sam po originalnoj šemi.Sondu sam motao na prečniku 185mm. Više me ja zanimala stvar oko tjunera i ovog dodatka sa led diodama i VCO oscilatorom.Igla instrumenta na originalu kao i ovde stoji na sredini skale kada je tuner podešen na tihi ton u zvučniku.Pa tako kod gvozdenih predmeta ide u levo a kod obojenih u desno. Pločica za original ive šeme nema,bar ja nisam našao pa sam je sam crtao.Ali bih prepistio to da drugi probaju i eventualno prema nekoj svojoj ideji još dopune i izmene pvaj interesantni detektor. Odg: My Pi beta - relco - 13-08-2016 (12-08-2016, 03:20 PM)pehina11420 link Piše: Postoji li negde na Net-u,...recimo,youtube ili slicno,testovi Vasih radova,to jest,detektora koje pravite? Ja detektore ne pravim zbog tarade,nego iz hobija. Nažalost priznajem da ne umem da postavim video na you tube.Isto tako mi je problem i ovde za postavljanje rezolucija šema i slika.Ne može se sve znati. Odg: My Pi beta - zlatica - 16-08-2016 Relco evo predloga za dodatak sa diodama |