Forum skriveno blago - zakopano blago
KRUŠKA KOJA RAĐA KAMENJE - Oblik za Štampu

+- Forum skriveno blago - zakopano blago (https://www.skrivenoblago.com/forum)
+-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-4.html)
+--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-23.html)
+---- Forum: Oglasna tabla (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-28.html)
+---- Tema: KRUŠKA KOJA RAĐA KAMENJE (/thread-436.html)

Stranice: 1 2


KRUŠKA KOJA RAĐA KAMENJE - milan - 18-09-2011

[Slika: ?action-view&current=SV100671.jpg]

Pre dvadesetak godina me je neko pitao da li znam gde je "Kruška koja RAĐA KAMENJE" , jer je taj čovek imao neki plan za tu krušku. kako nisam baš najbočje razumeo taj termin "kruška koja raša kamenje", taj deo priče sam totalno izgubio iz vida. Tek skorije  me je drugi čovek odveo na mestu da mi pokaže nešto interesantno. I Otišao sam sa njim. Kaže on: Ovo ti je kruška koja rađa kamenje!!, ali neznam ništa šta se tu traži, imaš li neku pisaniju za ovo??? Ja se nikako do sada nisam prisetio ko je imao pisaniju za Krušku koja radja kamenje, da bi smo spojili i mesto i nekakav plan za ovo mesto. Ako neko od kolega ima neku pisaniju gde se pominje "Kruška koja rađa kamenje" , neka se javi. Kruška je sada tu, ali šta dalje ????


Re: KRUŠKA KOJA RAĐA KAMENJE - milan - 18-09-2011

[Slika: v8ons9.jpg]


Re: KRUŠKA KOJA RAĐA KAMENJE - milan - 25-09-2011

  Da samo dopunim neke stvari oko ove kruške.
- Nedaleko od ov kruške protiče malo veći potok i mesto u tom potoku koje se zove (gle slučaja) SINJI VIR !
- Takodje se u neposrednoj blizini ove kruške nalazi uklesani Rimski zapis,
- Nizvodno od svih ovih znakova se nalazi i neko izvorište tople vode!

    Možda se sa ovim dopunama neko priseti o čemu se zapravo radi ? Ja nemam zapis za ovakvo mesto gde se pominje "kruška koja rađa kamenje"! A zapravo se radi o tome da je cela krošnja kruške puna belog krečnjačkog kamenja. Manjih ili većih. Uglavnom je svo ovo kamenje sraslo sa drvetom, kako na granama koje polaze od samoga stabla, tako i na skoro svim perifernim granama koje se odvajaju od matičnog stabla. Jako specifično i retko da se vidi u prirodi. Slika imam još, ali mislim da ih nema potrebe postaviti ako neki dokaz ako niko nema Opis za ovaj kompleks znakova!? 


Re: KRUŠKA KOJA RAĐA KAMENJE - nedeljko - 26-09-2011

milane pozdrav. mogu sa sigurnoscu da ti kazem da ako je to prava stvar imam coveka sa planom ako si zainteresovan za saradnju potrazi me na forumu za dalje informacije unapred hvala...


Re: KRUŠKA KOJA RAĐA KAMENJE - milan - 30-09-2011

(26-09-2011, 10:19 AM)nedeljko link Piše: milane pozdrav. mogu sa sigurnoscu da ti kazem da ako je to prava stvar imam coveka sa planom ako si zainteresovan za saradnju potrazi me na forumu za dalje informacije unapred hvala...
    Nedeljko, ja sam fer čovek. Ono što imam od planova -imam, ali za ovu krušku stvarno ništa neznam i ništa nemam. Setio sam se tek da pitam ovde na forumu, možda se,reko, neko javi da ima nešto?
    Da nisam zainteresovan za saradnju, zašto bih uopšte pitao? Naravno da jesam !


Re: KRUŠKA KOJA RAĐA KAMENJE - nedeljko - 01-10-2011

ok milane  verujem ti da si isto ko i ja nije problem nikakav plan imamo posalji mi poruku kako mogu da te kontaktiram i dogovoricemo se sta dalje i ja sam pouzdan i porodican covek i zeleo bi dobru saradnju sa svima na forumu koji mogu da pomognu i kojima ja mogu nekako da pomognem pozzzz.


Re: KRUŠKA KOJA RAĐA KAMENJE - milan - 07-10-2011

Nedeljko, pregledaj svoje privatne poruke na ovom forumu, pa se javi!


Odg: KRUŠKA KOJA RAĐA KAMENJE - Vudi Alen - 10-06-2017

Postovani forumasi ja znam da je pored ovog mesta bio glavni stab Kapetana Koce Andjelkovica ali nemam opis za to mesto.Znam gde se nalazi stab i sve toponime okolo.

Ako neko ima neka se javi.

S postovanjem,

Vudi


Odg: KRUŠKA KOJA RAĐA KAMENJE - kraguj - 10-06-2017

Dobro, zelim Vam svu slecu u vezi ove kruske i zlatarskog posla, ali mene ta kruska i zemljiste na kojoj raste mnogo vise zanimaju sa naucnog - biolosko/edafskog aspekta kao genetski resurs. Kad zavrsite nadam se uspesno vas posao, voleo bih da pristupim tom drvetu radi nekih potencijalnih istrazivanja ako je moguce! Pozdrav


Odg: KRUŠKA KOJA RAĐA KAMENJE - miljenko1 - 10-06-2017

Pa ko ti brani i sad da istrazujes,ako cekas da se prvo zavrsi ovaj "zlatarski" posao ima bas da se nacekas Smile .