паница изкована - Oblik za Štampu +- Forum skriveno blago - zakopano blago (https://www.skrivenoblago.com/forum) +-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-4.html) +--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-23.html) +---- Forum: Oglasna tabla (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-28.html) +---- Tema: паница изкована (/thread-4337.html) Stranice:
1
2
|
паница изкована - Zlatkoo - 18-12-2015 На камену паница изкована. Aко је неко насао овај знак, мозе да се јави да сарађујемо. Odg: паница изкована - labtec1 - 02-01-2016 Suplji kamen pored brda koje je porusila vojska. mislim da sam u nekoj temi postavio i sliku Odg: паница изкована - BrankoV - 03-01-2016 Prvo da cestitam uspesnu Novu godinu svim clanovima foruma i ostalima....Ako i ovoj godini se bude pisalo da na neka mesta ima ovo ili ono bez detalja,gde koji deo srbije ili nema slike glupo da se postavljaju postovi i komentarise......Bez uvreda to je moje misljene i mislim da jedan od aktivnih clanova i Srecni Bozicni praznici.... Odg: паница изкована - labtec1 - 03-01-2016 Pogledaj temu suplji kamen tamo je slika znaka Odg: паница изкована - labtec1 - 03-01-2016 evo znaka http://www.skrivenoblago.com/index.php/topic,75.45.html Odg: паница изкована - BrankoV - 03-01-2016 Sta ima sada panica sa suplji kamen... Odg: паница изкована - labtec1 - 03-01-2016 Pozdrav BrankoV i srecna i uspesna nova godina!!! Mozda nema nikakve veze sa supljim kamenom ali je tamo na 100-tinak metara od one stene sa rupom koja vise ne postoji i gle slucajnosti otkopana je jednog davnog maja ,otprilike oko djurdjevdana,od jedne stare ekipe koja vise ne postoji (vecina je umrla). Vracao sam se par puta na to mesto u maju dok je jos postojala rupa i stena pa dali je slucajnost ili ne kada sunce izadje iznad moklista kroz rupu pada bas tu na stenu koja je bila ispod zemlje na pola metra. pouzdano znam da nije nista nadjeno posto je jedan od clanova ekipe koja je otkopala stenu bio moj .... pa se sve svodi na to da je ovo MOZDA samo jos jedan znak u nizu do prave ostave ukoliko postoji na ovom mestu. Sa druge strane ... Muka mi je vise od clanova koji samo prosjace na forumu i traze pomoc a na ovakve teme odgovaraju sa : "Znam ja gde je , potrazi malo pa ces da nadjes" i slicnim odgovorima a niko da postavi sliku ukoliko je ima ili da opise kako doci do znaka ako ga je vec nasao. Ako nastavimo ovako da lazemo i zavlacimo jedni druge nikada nece niko nista od nas naci. Mi smo mozda i poslednje generacije koje traze na ovakav tradicionalan i zanimljiv nacin i sve ovo ce za 20-ak godina biti zaboravljeno a ostave pokupljene uz pomoc detektora jer nauka svakodnevno grabi napred i nije daleko trenutak kada ce mozda stvarno satelit snimiti sve sto je u zemlji a hajducke pare odneti ko zna ko i odakle Ja sam podelio , mesto , znak i opis kako do njega doci pa mozda je bas to sto kolega trazi posto ne pominje na kom se terenu trazi ovaj znak. Ukoliko je potrebno mogu mu detaljnije opisati kako da ,bukvalno,nagazi znak kada krene tamo a mogu i da ga odvedem na licu nesta jer ja nemam resenje za znak pa mozda ga on ima i mozda ima srece da i nesto nadje. Odg: паница изкована - BrankoV - 03-01-2016 Prijatelju slazem se sa tobom,bio sam pre rusenja i posle toga imam dobre prijdtelje i u B. Palanku i okolinu ovaj znak je priroda ima ih jos lepsih pored potoka, klesane panice ima dosta na sve strane Srbije ima vodeci znak za Dusanovu riznicu sa krste itd...tvoja panica je priroda. Odg: паница изкована - labtec1 - 03-01-2016 Ne tvrdim ja da je to sigurno znak klesan i da je sigurno to mesto gde je neka od 45323 magaza sa 56345 tovara zlata koje vecina tragaca trazi,posto je ljudima lakse da veruju u zlatnu kompoziciju voza nego li u ,recimo ostavu od jedne oke. Pa nisu svi znakovi klesani postoje i oni koje je priroda napravila a neko kasnije iskoristio. Posto poznajes kraj onda znas i da su 80-ih proslog veka prilikom probijanja puta ka jednom selu na par km odatle miniranjem pored mecke koja je prirodni znak pronasli 2 ostave od po 2 cupa jednu od druge na 30-ak metara. Ovo mogu da ti potvrde tvoji prijatelji iz BP a i vecina ljudi koja je tu bila prisutna jos uvek je ziva. E vidis mi smo kao deca provodili dane u tom kamenjaru igrajuci se a ovaj prirodni znak je nekom bio mecka,nekom lav, nekom sarplaninac na zadnjim nogama a nekom nesto sasvim drugo. Da sam samo tada znao po cemu gazim !!! :'( Ako si bio na suplem kamenu dok je jos bio netaknut bilo kakvim aparatom morao si da nadjes bar 10-ak bakarusa. Cak i posle miniranja je jedan moj prijatelj u doba kada je vec poceo da radi kamenolom vodio jedno ciga.ce koje je aparatom pokupljalo parice a on pio pivo u hladovinu i kad nestane piva i krene se kuci ovog malob uhvati za noge i istrese ga naglavacke kako bi pokupio sve sto je ovaj sakrio po dzepove pored onog sto je prijavio. Siguran sam da znas o kome se radi posto je od supljeg kamena na 1,5km ;D Tamo kolega tek treba da se radi. evo jednog nalaza od prosle godine iz tog kraja Odg: паница изкована - grotagold - 03-01-2016 CUDO JEDNO STA SVE NALAZE DETEKTORI RUCNE PROIZVODNJE (protiv kojih nemam nista protiv) a slika se postavlja na sve strane....SAMO SE PITAM STA SE REKLAMIRA ? NALAZ ILI DETEKTOR ? |