Zlato - Oblik za Štampu +- Forum skriveno blago - zakopano blago (https://www.skrivenoblago.com/forum) +-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-4.html) +--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-23.html) +---- Forum: Priče i legende o zakopanom blagu (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-24.html) +---- Tema: Zlato (/thread-4270.html) |
Zlato - djibani - 06-11-2015 Cao svima Pitao bih nesto dali ima istine ili ne Zakopano zlato ili tako reci Čup sa zlatom ? Po priči starije osobe da zlato sija i da trazi zrtvu zakopani čup po prici prikazalo se i narod otiso da vidi bacili pepeo prikazala se ljudska glava u toku noci pada dogovor da to urade celu pricu cuje starica i spreci to desavanje to jos uvek stoji na tome mestu drugo mesto iskopsno i izvadjeno nadjen je polomljeni kundak od puske ? Devojcica je spavala ispod drveta ok je cuvala ovce tada u to vreme je bila devojcica na licu i vratu su joj bili utisnuti zlatnici kao da je bila izgorena sta se desilo kasnije neznam mora da pitam Vuk Brankovic sazidao je veliki manastir u jednom kraju taj manastir je potonuo u zemlji stene od zidina se jos uvek vide kazu da je tu blizu i zakopan a ne gde istorija kaze ims li istine prilikom oranja na dva mesta kojs nisu uopste blizu podignute su neke ploce od kamena tako je ostavljeno niko nije dirao turcin doso mapom do vodenice iskopao cupove sve to neko video prijavio policija ga uhapsila nista se vise nije procilo kopanjem bagerom zakacen lanac sa tri cupa kasnije se delili duksti na jednom sajmu svakome ko je izlazio sa kravama hvala dali postoji u tome istina najvise me zanima ovo gore do Vuka Brankovica poz. Odg: Zlato - djibani - 07-11-2015 Dali bih mogo dobiti neki odgovor ili misljenje na sve ovo hvala Odg: Zlato - sanco pansa - 16-12-2015 sto sam cuo---za zakopano zlato koje stoji duze vreme u zemlji-posle 7 godina pocinje taj neki proces-praznjenje,na odredjeno vreme ispusta neku energiju i ko prvi dodirne zlato taj umire jer se taj proces praznjenja nastavlja u covekovom telu sto je za nas pogubno.znaci ako je 7 godina i duze u zemlji(a 99% jeste) ima odredjeno vreme kada je sigurno za vadjenje,ne znam tacno ali znam da ima veze sa Djurdjevdanom i Mitrovdanom opet preventiva je kazu pustiti bilo sta zivo da dodirne prvo to zlato-mace,kuce,posle ispirati to zlato,48 sati drzati na otvorenom,ne dodirivati rukama,ne unositi u kucu 2-3 dana...ali meni licno bi bilo zao bilo sta zivo pa i zivotinju da zrtvujem radi toga,sam bih prvi dotakao pa sta bude kako mi je sudjeno to za pepeo i sl to je navodno ukleto tj to zlato ima cuvara-dzini valjda,procitao sam svakakve price,verovatno ima i tu neceg,ali u to bas ne verujem toliko nisam sujeveran tj ima ali sumnjam da moze toliko da naudi,opet sve zavisi koliko i u sta veruje covek,kako kazu ako ne verujes u magiju i slicno tj da ne verujes da moze da ti naudi-ni nece Odg: Zlato - APIS - 16-12-2015 A sta ako za sedam godine fali dan dva? Jel tad bezbedno? ;D Odg: Zlato - sanco pansa - 16-12-2015 8) jebem li ga dan dva gore dole to kako kome dodje kakva mu je sudbina,ipak ja verujem da je vecina ovog blaga "sigurna" ali eto po pisaniju starijih sportista treba uvek biti oprezan i preduzeti neke mere pre direktnog kontakta sa zlatom,takodje pri ulasku u prostorije koje su duze vreme bile zatvorene(grobnice itd) gas maska nije na odmet,prethodno dobro provetriti Odg: Zlato - caja - 14-01-2016 dragi moji tragaci ja sam vidoviti Caja i mogu da gledam u buducnost,da skidam crnu magiju ja sam beli mag,mogu da vam predvidim srecu,ljubav,nalaz itd,ako neverujete proverite,nagradite me sa sicom i uverite se,gledam u kafu,bob,pasulj,a najbolje vidim kad gledam u dukati i evrici a mogu i dinarcici,pozdrav pozovi i zakazi,moze i preko sliku i telefon,ne pricam sa mrtvima,mogu da ponudim hladsni soci,pivo s roci ceci jok, Odg: Zlato - grotagold - 14-01-2016 (14-01-2016, 08:55 PM)caja link Piše: dragi moji tragaci ja sam vidoviti Caja i mogu da gledam u buducnost,da skidam crnu magiju ja sam beli mag,mogu da vam predvidim srecu,ljubav,nalaz itd,ako neverujete proverite,nagradite me sa sicom i uverite se,gledam u kafu,bob,pasulj,a najbolje vidim kad gledam u dukati i evrici a mogu i dinarcici,pozdrav pozovi i zakazi,moze i preko sliku i telefon,ne pricam sa mrtvima,mogu da ponudim hladsni soci,pivo s roci ceci jok, Tako je CAJO samo napred. Zima ce jos da traje pa treba nesto i napisati zar ne. Slabo se pise a jos manje cita , tako da nam ne preostaje nista drugo do da se DOBRO ZABAVLJAMO. Samo nastavi tako ... drugo nista i ne preostaje .. SAMO ZEZANJE. Ozbiljnost je sahranjena !!! ;D ;D ;D Odg: Zlato - krle71 - 14-01-2016 Izgleda da nam nema druge, pa ko zna zasto je to dobro tako sto nikako nevalja onako, i ipak ko zna zasto je to tako.?? Odg: Zlato - caja - 15-01-2016 Nije tako postovani GrotaGold ali kad procitam sta ljudi pisu u 21 veku u doba satelita i mobilnih telefona u doiba metal detektora nemogu da vewrujem da ljudi jos veruju u karakondzule i da poslke 7 god ako zlato bude u zemlji ko ga dodirne taj umire,pa ti ljudiu su za crtane filmove ili SF proidukciju a ne za ovo vreme,zar oni neznaju da saberu 2 i 2 pa ljudiu su sakrivali to blago pre sto,dvesto godina kako je taj doticni mogao da sacuva svoje blago nego da prosiri pricu o prokletstvu,karakondzulama koje cuvaju to blago,zamisli glupost da jos veruju u prokletstvo,da posipaju pepeo po raznim grobnicama i rupama,da [ricaju da posle 7 godina zlato u zemlji otpusta neku misterioznu energiju koje ubija nalazaca ako dodirne blago,pa cuo sam da daju 10% onome ko prvi dodirne nadjeno blago,zovite mene ja cu za 3% da se kupam u njemu,to su ljudi sa krampom i lopatom a neretko i sa dinamitom,koji sve zivo prerovase i digose u vazduh,pa nihje slucajno sto nas ostaLE NORMALNE TRAGACE gledaju kao lopove i varvare koji sve zivo porusise i porekopase,juce je na PRVOJ na VICE bila poduza reportaza o Tragacima iz istoicne i juzne Srbije ko je gledao moze da vam kaze da nista lepo i dobro nisu imali da kazu o nama,a reportaza je trajala sat vremena,zasto nam ovo treba,da nas ostali svet sem vlasti gledaju ko vandale i lopove,svercere i preprodavce nacionalnog blaga,ali da djavoli i krvopije cuvaju prokleto blago,ma daj Grota o cemu to pricamo,prvoi narod koji ovo radi treba da se opismeni,da neveruje u kojekakve natprirodne sile,ima nekazem da nema ali siguran sam da nema natprirodnih zivuljka koje cuvaju to i takvo blago, Odg: Zlato - sanco pansa - 18-01-2016 Cajo i ja verujem da su vecina tih prica vile,dzini i slicno izmisljena bas iz tog razloga-da odvrati sto vise ljudi u potragu za istim,ali daleko od toga da su sve neistinite.Vecina takvih slucajeva-smrtni ishodi i ostalo moze da se objasni naucnim metodama,mozda otrovi mozda nesto drugo,na sta sam i sam u ovom svom kratkom periodu bavljenja ovim hobijem naisao-ali ima i dosta slucajeva,prica itd sto se dogodilo drugim ljudima-neke od njih i licno znam,sto ne moze bas sve da se prepise nauci tj moze samo sto za sada jos uvek takve stvari spadaju pod nesto "natprirodno",ali docice i vreme kada ce se o tome uciti kao o necemu normalnom-sastavnom delu nauke-sveta. Zato-oprez nikada nije na odmet! |