Prvi nalazi - Oblik za Štampu +- Forum skriveno blago - zakopano blago (https://www.skrivenoblago.com/forum) +-- Forum: Arheologija (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-9.html) +--- Forum: Zanimljivi nalazi (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-80.html) +---- Forum: Numizmatika (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-81.html) +---- Tema: Prvi nalazi (/thread-2945.html) Stranice:
1
2
|
Prvi nalazi - l0lz. - 25-12-2013 Pre svega pozdrav svim forumasima! Pre neki dan sam bio na placu i kopao septicku jamu. Da napomenem da sam za predmete koje sam nasao koristio BUDAK a ne metal detektor ;D Jedino sto znam da su tu prolazili rimski putevi, kamo srece da imam neki detektor pa da pretrazim ceo plac i sire ali na moju nesrecu nemam bas para za tako nesto. Zdravlje Boze ako uspem da skupim para u narednom periodu, s obzirom da sam student i jedva spajam kraj sa krajem, videcu da kupim neki pocetnicki pa cemo videti dalje. Predmeti su nadjeni na skoro samoj povrsini zemlje. Mene zanima sta li sam ja to nasao? Da kazem samo da zadnji predmet koji lici na "kamence" ima pravilan oblik kvadrata i da je poprilicno tezak da bi bio neki kamen. Ja se izvinjavam slucajno sam promasio temu ako moze moderator da je premesti. Hvala unapred. Odg: Prvi nalazi - raki1 - 25-12-2013 Hvala ti sto si ovo podelio sa nama na forumu. Kako si ovo nasao bez detektora teren je fantastican i ocigledno nedovoljno istrazen. Ko bi ga znao sta bi sve nasao sa detektorom na tom terenu. Ja ovde prepoznajem samo fibulu i broseve, dugme, iglu i vrh strele. Ono je mozda neka vrsta Rimskog kljuca mada vrlo cudnog oblika ili otvarac za pivo Odg: Prvi nalazi - car dusan silni - 29-12-2013 ako ti neko salje na pp da mu kazes de je teren ili da ide sa tobom ne pristaj na to samo ce te ojaditi i uzeti ono sto si ti mogao uzeti poz lepi su nalazi Odg: Prvi nalazi - rimljanin - 29-12-2013 ovo sve nasao bez METAL DETEKTORA???svaka cast,onda ti i ne treba,mozda bi sa njim manje nasao :o.pozdrav,dobar teren Odg: Prvi nalazi - l0lz. - 30-12-2013 Pa da, sasvim slucajno nadjeno posto sam kopao nesto drugo. Inace taj deo gde je ovo nadjeno je 3x3 metra, dok je ceo plac 50x50 metra. Uskoro uzimam fisher f2 sa sondom '11 za pocetak pa se vracam na teren Odg: Prvi nalazi - raki1 - 30-12-2013 Nemoj Fishera ni slucajno, pokajaces se veruj mi. I meni je to bio prvi detektor i jedva sam cekao da ga se resim. Taj detektor je mnooooooooogo plitak. Za taj novac bolje kupi Garrett ACE 150 recmo. Odg: Prvi nalazi - zlatica - 30-12-2013 (30-12-2013, 01:07 PM)raki1 link Piše: Nemoj Fishera ni slucajno, pokajaces se veruj mi. I meni je to bio prvi detektor i jedva sam cekao da ga se resim. Taj detektor je mnooooooooogo plitak. Za taj novac bolje kupi Garrett ACE 150 recmo.Pozdrav raki1. A sta mislis o Fisheru F75? Zanima jel bolji on ili rucno radjen Tesoro golden sabre light? Mislim na dubinu Odg: Prvi nalazi - raki1 - 31-12-2013 (30-12-2013, 10:39 PM)zlatica link Piše: [quote author=raki1 link=topic=3311.msg27830#msg27830 date=1388401624]Pozdrav raki1. A sta mislis o Fisheru F75? Zanima jel bolji on ili rucno radjen Tesoro golden sabre light? Mislim na dubinu [/quote] Iskreno neznam sta da ti kazem. Koristio sam Fisher F2 kao prvi detektor i totalno sam se razocarao u tu marku. Sto se tice rucno radjenih detektora nikad nisam imao priliku da koristim nijedan. A sada koristim XP GoldMaxx Power sa sondom od 27cm i jednostavno sam odusevljen tim aparatom. Kako dubinom tako i diskriminacijom. Planiram da kupim jacu sondu za njega. Odg: Prvi nalazi - car dusan silni - 31-12-2013 taj rucni rad je govno ne uzimaj ga ni u ludilu ja sam izgubio godinu dana na njemu i nalazio vsam novcice do 1900 godine sada imam noktu i zadovoljan sam malo je teska ali vadi ko luda Odg: Prvi nalazi - rimljanin - 31-12-2013 ne bih se slozio da fiser ne valja.uzmi ili trojku a sedmica je malo jaca i vise kosta, ima malo vecu dubinu...ja mislim da od trojku ima malo boljih sondasa za pojedinacne komade,za rim.pozdrav |