Forum skriveno blago - zakopano blago
Kako kroz zid? - Oblik za Štampu

+- Forum skriveno blago - zakopano blago (https://www.skrivenoblago.com/forum)
+-- Forum: Metal detektori Srbija - detektori za metal (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-5.html)
+--- Forum: Korisne stvari (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-63.html)
+--- Tema: Kako kroz zid? (/thread-2317.html)

Stranice: 1 2

Kako kroz zid? - upropastitelj - 17-09-2013

Pozdrav svima,

sumnjamo (nadamo se Smile ) da u jednom od zidova u kuci postoji sef... ili da je uzidano nešto slično.

U svakom slučaju pokušavamo naći nešto veliko, postoji mogućnost i da je negde po dvorištu pa me zanima čime da tražimo (pogotovu šta dobro "gleda" kroz blokove i drvo).

Veliko hvala

Odg: Kako kroz zid? - neta bor 2 - 17-09-2013

SAMO SKENER DRUZE JER I U DVORISTU IMA DOSTA BACENIH STVARCICA OD EKSERA DO PIVCICA I KOJECEGA . A AKO JE KUCA U PITANJU MOZE I MALO BOLJI DETEKTOR KOJI ODVAJA METAL . NISAM TOLIKO STRUCAN ALI IZ NEKOG MOG ISKUSTVA NAJTEZE JE RADITI DVORISTE MADA UVEK MOZES SKINUTI 20CM DA NEBI IMAO SMETNJE I LEPO PROCESLJATI MESTA NA KOJA SUMLJAS ,TAKO SAM JA URADIO NA JEDNOM MESTU ALI NISMO NASLI NISTA POSTO SU UGLAVNOM TAKVE PRICE SE POKAZALE KAO PROMASAJ.TOLIKO DRUZE OD MENE POZZ

Odg: Kako kroz zid? - upropastitelj - 18-09-2013

Veliko hvala na brzom odgovoru.

slažem se za dvorište ali nisam siguran da sam najbolje razumeo, dakle za zid je potreban "malo kvalitetniji" detektor?

Unapred hvala.

Pozdrav

Odg: Kako kroz zid? - BBBia - 18-09-2013

Jednom smo probijali zid...
i...
usli u susednu sobu :-[

Odg: Kako kroz zid? - Shema - 18-09-2013

najboli pokazatelj za zidove je ipak sluh ..... probaj sa cukanjem i oslusivanjem to ti je naj jeftinije

Odg: Kako kroz zid? - neta bor 2 - 19-09-2013

Druze kao sto sam ti reko najbolji za te stvari je skener ali kako sam te razumeo sumljas da u zidu od kuce ima nesto sef ili vec nesto sto je tebi bitno .Probaj naci nekog sa skenerom ali bice tesko jer je skup i nemaju ga dosta ljudi  ali aparate imaju dosta ljudi tako da recimo nadjes nekoga ko ima malo bolji detektor sto odvaja gvozdje mislim na armaturu i pokusati da sa vecom sondom upecas nesto sto je u zidu napravljeno od obojenog metala.Mozes pitati nekoga sto poseduje aparat takav da ti izadje u susret i da te kosta samo gorivo u slucaju da nema nista.TO TI JE NAJ JEFTINIJE RESENJE AKO SE NEBAVIS TRAGANJEM A KADA BI VEC NEKO DOSAO MOGAO BI DA TI PROVERI I TACKE U DVORISTU NA KOJE SUMLJAS .A sto sam ti pomenuo u prvoj poruci 20cm mislio sam na zemlju u dvoriste da se skine na povrsini zbog pivcica i raznih stvari koje se bacaju oko dvorista i u dvoriste za laksi rad sa detektorom i onda sve brze ide i znaces na cemusi .NADAM SE DA SAM BIO OD POMOCI SRECNO  Wink

Odg: Kako kroz zid? - upropastitelj - 19-09-2013

Hvala,

kada si rekao skener ja sam se automatski prebacio na detektor...  :-\ izvinjavam se i hvala na savetu...  Smile

Odg: Kako kroz zid? - upropastitelj - 19-09-2013

"najboli pokazatelj za zidove je ipak sluh ..... probaj sa cukanjem i oslusivanjem to ti je naj jeftinije "

hvala, pokusacu i na taj nacin...

Odg: Kako kroz zid? - zivkovic.branimir@yahoo.c - 22-09-2013

Ovo je izolovan slucaj koji ces svakako resiti pre ili kasnije.Pravo pitanje je kako kroz podzemni,rimski,pecinski itd.zid ako je iza njega zaista izuzetno bogata riznica iz davne proslosti?
Onda ne dolaze u obzir nikakve nasilne metode prolaska koje bi samo upropastile stvar. Naprotiv,sistem zastite, odnosno ulaska ,ako se zna, je bez ikakvih aparata, uostalom oni nisu bili ni otkriveni vekovima unazad, neocekivano  veoma lak, jednostavan, ELEGANTAN.

Odg: Kako kroz zid? - Trajko - 24-09-2013

(19-09-2013, 06:02 AM)neta bor 2 link Piše: Druze kao sto sam ti reko najbolji za te stvari je skener ali kako sam te razumeo sumljas da u zidu od kuce ima nesto sef ili vec nesto sto je tebi bitno .Probaj naci nekog sa skenerom ali bice tesko jer je skup i nemaju ga dosta ljudi  ali aparate imaju dosta ljudi tako da recimo nadjes nekoga ko ima malo bolji detektor sto odvaja gvozdje mislim na armaturu i pokusati da sa vecom sondom upecas nesto sto je u zidu napravljeno od obojenog metala.Mozes pitati nekoga sto poseduje aparat takav da ti izadje u susret i da te kosta samo gorivo u slucaju da nema nista.TO TI JE NAJ JEFTINIJE RESENJE AKO SE NEBAVIS TRAGANJEM A KADA BI VEC NEKO DOSAO MOGAO BI DA TI PROVERI I TACKE U DVORISTU NA KOJE SUMLJAS .A sto sam ti pomenuo u prvoj poruci 20cm mislio sam na zemlju u dvoriste da se skine na povrsini zbog pivcica i raznih stvari koje se bacaju oko dvorista i u dvoriste za laksi rad sa detektorom i onda sve brze ide i znaces na cemusi .NADAM SE DA SAM BIO OD POMOCI SRECNO  Wink

A šta je to skener? Na koji uređaj konkretno misliš?