Cepovi su svuda oko nas! - Oblik za Štampu +- Forum skriveno blago - zakopano blago (https://www.skrivenoblago.com/forum) +-- Forum: Razno (stvari koje su vezane za zakopano blago) (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-7.html) +--- Forum: Razno (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-73.html) +--- Tema: Cepovi su svuda oko nas! (/thread-2153.html) Stranice:
1
2
|
Cepovi su svuda oko nas! - sakal22 - 01-09-2013 Ta mala cudna okrugla, uglavnom od plemenitog metala, veoma iritirajuca stvaorenja se nekim cudom nalaze na svim lokalitetima. Nekada povedu i bracu(otvaraci za limenke) koji su jos gora. Stalno provociraju kopace blaga sa metal detektorima, tako sto izazivaju isti zvuk kao i prstenovi. Ali sad ozbiljno koliko ste cepova, otvaraca za limenke ili neke druge dosadne metalne ostatke pronasli u svojoj karijeri? Nalazio sam cepove i tamo gde ih nikad nebi ni trazio, nalazio sam nove, stare, strane i domace, svih boja, oblika i velicina. Ubijaju me u pojam, ali ajde cepove u zavisnosti od kog su metala radjeni jos nekako i prepoznam po zvuku ali ovi otvaraci za limenke!!!! Ne razumem zasto ih ljudi uopste skidaju sa limenki i onda (mislim namerno) podmecu na lokalitete po kojima idu kopaci sa metal detektorima. Na koji nacin se vi branite protiv ovih malih napasnika? Samo nemojte reci da vas metal detektor ne reaguje na njih jer sam video da i malo skuplji detektori kao sto je Deus nema blage veze dali je u zemlji cep, otvarac ili prsten Odg: Cepovi su svuda oko nas! - ivicadacic - 02-09-2013 Nisam znao do sada da su "cepovi",stvorenja hvala ti za informaciju i delim sa tobom zabrinutost,povodom najezde tih strasnih "stvorenja" po nalzaistima sirom nase drzave .......joj,brate,hvala ti na ovom postu,skoro se nisam ovako nasmejao. Odg: Cepovi su svuda oko nas! - sakal22 - 02-09-2013 Drago mi je da se bar neko nasmejao, to je i bio cilj posta Odg: Cepovi su svuda oko nas! - kaligula - 02-09-2013 Samo sa metal detektorom mozes da nages samo cepove I eksere Odg: Cepovi su svuda oko nas! - fibula - 02-09-2013 Da sam sakupljao čepove bolje bi prošao Kaligula, a sa čime ti tragaš, Rašljama? Odg: Cepovi su svuda oko nas! - relco - 04-09-2013 Pravi ozbiljniji tragac treba da je siguran da detektor ne svira na zemlju,cigle,razno kamenjei sl.Ostale predmete koji se javljaju bili bezvredni ili ne,treba iskopati.Iz licnog iskustva verujem da do dan danas nije napravljen detektor da se sa sigurnoscu moze tacno znati sta je u zemlji.I na kraju namocnija stvar danas je marketing.Neki su u stanju da govance lepo upakuju i prezentuju da ubede coveka da to kupi. Odg: Cepovi su svuda oko nas! - Shema - 04-09-2013 Ne bi bilo lose da umesto metal detektora nase sprave nazivamo "Cepdetekor" jer nista drugo i ne nalazimo osim tih cepova Odg: Cepovi su svuda oko nas! - sakal22 - 09-09-2013 Hvala svima koji su pisali svoja misljenja, sad bar znam da nisam jedini koji se muci sa cepovima i otvaracima. To mi samo daje snagu da nastavim dalje u potrazi za blagom Odg: Cepovi su svuda oko nas! - grotagold - 09-09-2013 Ti čepovi , ekseri i otvarači za limenke (a neretko i cele limenke,konzerve,čaure,folije od čokolada,podkovice za krave i konje,olovne kuglice raznih oblika i veličina,puščana zrna svih mogućih kalibara i ostala "stvorenja") koja jedva čekaju da ih neko izvadi pa se onda cerekaju nama u facu kako su nas zahebali imaju svoje poreklo. Stari iskusni i prevejani tragači kada jedan teren "očiste" i kada svoje nalaze unovče , delić prihoda daju lokalnoj nezapošljenoj raji da sve te stvarčice i sva ta već jednom izvađena stvorenja poseju svuda po njivama,livadama i šumama nebi li svoje naslednike zaposlili što više na tom terenu a isti se iz hladovine sa pristojne udaljenosti uz pivo cerekaju mučenicima i novopečenim tragačima kako se jadni trude da nađu i oni neku mukicu. To je već dobro poznata i primenjivana taktika. Sećam se jednog tipa kako je kolegu uništio psihički vodeći ga na neki "vrlo jak teren" da traži svoju sreću. ..nerekavši mu pri tom da je to bio nekadašnji teren za izvođenje obuke TO koje je bilo aktivno dugi niz godina u vreme JNA a ondašnji ekološki pokret u vidu te vojne organizacije je imao jedan čudan običaj da iskorišćene konzerve zatrpavaju u iskopane rupe iz razloga tajnosti akcije da ne ostanu tragovi za sobom. Možeš mislit ..jedno odelenje najmanje 10-20 konzervi u svoju rupu..i tako sva odelenja i čete i cele jedinice ...bar dva puta godišnje (i to kad obavezno pada kiša) idu na te obuke...generacijama su tako radili...KOLIKO SU SAMO RUPA OTVORILI I ZASULI KONZERVAMA ? A šta reći za one koji su terali inat pa su samoinicijativno iste (konzerve) rasipali kud su hteli bez odobrenja njegovog predpostavljenog...pa čepovi od piva (vojska+pivo=zabole me za sve) : ....... e sad zamisli gore pomenutog kolegu koji je jadan na svaki jači signal po celoj planini , danima i mesecima vadio "konzerve" u kakvom se psihičkom stanju našao :-[ i na kraju je zaključio da su pomenute konzerve davnašnjeg porekla a ne skorovremenske i da su to još turci zatrpavali da zahebu ajduke sa rašljama : :-\ Da ne spominjem razne vrste turista , lovaca , šumara (domaćih i divljih) drvoseča (sa istim podelama) i svu tu kamarilu koja se sa poslom ili bez njega uputi da svoju ličnu deponiju u gore pomenutim "stvorenjima" rasipaju gde stignu..i to obično oko izvora , potočića , vidikovca sa dominantnih i čudnih stena , pa razna guvna , pojila (bivša i sadašnja) male i nešto veće rupe u stenama i pećine (u jednoj je pronađeno celo alu-bure za pivo_prazno > i to zakopano pod kamenjem) ;D pitaj Boga ko je i zbog čega to radio i to rasipano baš tamo gde je za nas najpogubnije. > > > Odg: Cepovi su svuda oko nas! - sakal22 - 09-09-2013 Veoma lepo opisana problematika nas kopaca, ako nista drugo mozemo pricai ovakve dobrodovstine te se lepo nasmejati. Svakako da je preporucljivo izbegavati koliko je god moguce takve terene. ;D |