Forum skriveno blago - zakopano blago
Pomoc ,koji detektor uzeti??? - Oblik za Štampu

+- Forum skriveno blago - zakopano blago (https://www.skrivenoblago.com/forum)
+-- Forum: Metal detektori Srbija - detektori za metal (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-5.html)
+--- Forum: Kupovina - prodaja metal detektora (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-67.html)
+---- Forum: Prodajem (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-69.html)
+---- Tema: Pomoc ,koji detektor uzeti??? (/thread-1608.html)

Stranice: 1 2

Pomoc ,koji detektor uzeti??? - komarac - 04-04-2013

Postovane kolege , nov sam u svemu ovome pa ne znam apsolutno nista o detektorima. Bavim se planinarenjem iz hobija ,pa sam resio da spojim lepo i korisno .  Gledao sam na sajtu neke detektore i svi mi deluju manje vise isto :/
E sad konkretno me zanima neki koji moze da pronadje mlekarsku kantu ili neko manje cupce velicine vece krigle za pivo na dubini izmedju 70-120cm ?
I jel postoji takav uredjaj u rangu cena izmedju 400-800e .
Pozdrav i unapred hvala na odgovoru ...

Odg: Pomoc ,koji detektor uzeti??? - Timakumminus - 04-04-2013

mlekarsku kantu moze skoro svaki da nadje na metar dubinu ali naravno sa vecom sondom i malo iskustva pri rad...a ostalo kriglu na tu dubinu cisto sumnjam da moze preko 50cm jer je orevise mala....e sada bolje necu da preporucim ni jedan aparat ima ovde dosta strucnicnjaka za to moj savet ti je da se opredelis da koj god uzmes uzmes i sa dd sondom ili nekom vecom inace sa standardne sonde ce nadjes pultabs Smile ajmo sada neka se jave strucnjaci  ;D

Odg: Pomoc ,koji detektor uzeti??? - komarac - 05-04-2013

hvala na odgovoru , iskreno se razmisljam da uzmem ovaj fisher f5 sa dd sondom ili fisher gold bug dp ...ako zavrsavaju posao za ovo sto meni treba ...
Hajde ljudi pomozite malo Smile

Odg: Pomoc ,koji detektor uzeti??? - deka.grom1 - 05-04-2013

Jasam pre neki dan kupio detektor za 300e poklopac aluminijumski 10.20gr.registuje na 120cm

Odg: Pomoc ,koji detektor uzeti??? - komarac - 06-04-2013

koji si uzeo druze?
ja sam se odlucio za golden mask1+ ,valjda ce da zadovolji moje potrebe.
ima li neko nekog iskustva sa ovim detektorom?

Odg: Pomoc ,koji detektor uzeti??? - rogic73 - 06-04-2013

Moja preporuka t je da uzmeš XP G-maxx II. On ti je kod Bana u Beogradu (firma Detektormax) 700 eura sa osndom od 27 cm. Za te pare dublljeg nema. On ti je za nalaženje većih predmeta na većim dubinama (pošto radi na veoma niskoj frekvenciji od 4.6 khz9. Ako ti je samo i isključivo potreban da nađeš predmet veličine mlekarske kante na dubini od 70cm do 120 cm onda ga kupi sa sondom veličine 30cm x 36cm, ali ta sonda nije za traženje sitnijih predmeta tipa novčića pošto nemože tačno da locira sitniji predmet. Sa  sondom veličine 30cm x 36cm  ćeš sigurno naći  predmet veličine mlekarske kante na toj dubini. Međutim, onda je aparat skuplji jer sonda 30cm x 36cm košta oko 250 eura. Ako ti je poteban za pronalaženje sitnijih predmeta (novčića)  onda ga uzmi sa sondom od 27cm. Ako ti je potereban i za jedno i za drugo onda ga uzmi sa obe sonde. To će te onda izaći oko 950 eura. Mani se Fišera f5 ili Golden mask +, jer sa takvim detektorima nećeš biti zadovoljan. Veruij mi šta ti govorim, jer imam isustva sa XP Gmaxx II aparatom . Pozdrav.

Odg: Pomoc ,koji detektor uzeti??? - Santiago - 06-04-2013

Pogledaj I - Nokta Velox One -  jer se sve visie i vise dokazuje ! Pozz

Odg: Pomoc ,koji detektor uzeti??? - zlatkob - 07-04-2013

Dobar dan. I ja sam jedan od novih pacijenata  ;D  Citam ovu temu, pa sam naisao na komentar koji je ostavio Deka.grom1, da ima detektor od 300e. Zanima me koje je oznake, i kako se pokazao? jer bi i ja bio u stanji toliko da odvojim za detektor. Unapred hvala.

Odg: Pomoc ,koji detektor uzeti??? - komarac - 07-04-2013

(06-04-2013, 08:47 PM)rogic73 link Piše:Moja preporuka t je da uzmeš XP G-maxx II. On ti je kod Bana u Beogradu (firma Detektormax) 700 eura sa osndom od 27 cm. Za te pare dublljeg nema. On ti je za nalaženje većih predmeta na većim dubinama (pošto radi na veoma niskoj frekvenciji od 4.6 khz9. Ako ti je samo i isključivo potreban da nađeš predmet veličine mlekarske kante na dubini od 70cm do 120 cm onda ga kupi sa sondom veličine 30cm x 36cm, ali ta sonda nije za traženje sitnijih predmeta tipa novčića pošto nemože tačno da locira sitniji predmet. Sa  sondom veličine 30cm x 36cm  ćeš sigurno naći  predmet veličine mlekarske kante na toj dubini. Međutim, onda je aparat skuplji jer sonda 30cm x 36cm košta oko 250 eura. Ako ti je poteban za pronalaženje sitnijih predmeta (novčića)  onda ga uzmi sa sondom od 27cm. Ako ti je potereban i za jedno i za drugo onda ga uzmi sa obe sonde. To će te onda izaći oko 950 eura. Mani se Fišera f5 ili Golden mask +, jer sa takvim detektorima nećeš biti zadovoljan. Veruij mi šta ti govorim, jer imam isustva sa XP Gmaxx II aparatom . Pozdrav.

Hvala na informaciji druze , posto vidim da vecina ima pozitivno misljenje o XP Gmaxx onda se definitivno ispalti odvojiti koji e vise , s'obzirom na to sta se dobija Smile

Odg: Pomoc ,koji detektor uzeti??? - komarac - 07-04-2013

(06-04-2013, 09:19 PM)Santiago link Piše:Pogledaj I - Nokta Velox One -  jer se sve visie i vise dokazuje ! Pozz
Imas li nekog iskustva sa datim modelom ili ?
Mada  po svemu sdeci ici cu na proverenu varijanttu i poslusati savete iskusnijih kolega i uzeti XP , jeste da je malo skuplji i da cu morati da sacekam jos mesec dva ali nadam se da ce se isplatiti 3Smile