rituali i detektori - Oblik za Štampu +- Forum skriveno blago - zakopano blago (https://www.skrivenoblago.com/forum) +-- Forum: Razno (stvari koje su vezane za zakopano blago) (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-7.html) +--- Forum: Razno (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-73.html) +--- Tema: rituali i detektori (/thread-134.html) Stranice:
1
2
|
rituali i detektori - Ivan kinez - 25-02-2011 Pozdrav svima,nedavno sam poceo da razmisljam o ovome,pa me interesuje kakvi su rituali prilikom pronalazenja zlata i koje vrste detektora su najbolje.unapred hvala pozz svima Re: rituali i detektori - admin - 25-02-2011 Za rituale ne znam ali najbolji metaldetektori su ti pulsni i to sa sondama od 1,2 x 1.2 metara, oni mogu da detektuju veće predmete na dubinama od preko 1,5m. Imaš u delu za metaldetektore preporuku za jedan dobar metaldetektor. pozdrav Re: rituali i detektori - Ivan kinez - 25-02-2011 interesuje me koja marka detektora i cena priblizno ako nije problem i gde moze da se naruci unapred hvala pozzz Re: rituali i detektori - admin - 25-02-2011 Nisi rekao za šta ti konkretno treba ali u ovoj firmi možeš naći orginalne detektore sa garancijom ,mislim da trenutno imaju popuste na dosta modela, fisher F5 nije loš. Probao sam ga i dosta dobro se ponaša ima fanastičnu diskriminaciju ali.http://www.metaldetectors.rs Re: rituali i detektori - Ivan kinez - 25-02-2011 I ja ne znam za sta mi konkretno treba.Cuo sam dosta toga o trazenju zlata pa bi hteo da proverim neka mesta,ne znam ni da li ima ni koje su kolicine a ni dubinu.Izgleda se ti bavis ovim hobijem,pa ako te ne mrzi da mi das neke savete.Vido sam taj detektor F5,ali gledam i one skuplje... Re: rituali i detektori - dacazivko - 05-03-2011 Mene zanima napr. da li ovaj F5,ili neki slican moze da detektuje nesto ako je ispod ploce(kamena)? ili ako je u kamenu? Takodje,posto sam laik za ove masine,da li odvaja metale(npr. zlato,srebro,gvozdje),i da li to pokaze,da covek ne kopa bezveze ako je u pitanju neki ekser ili neko gvozdje obicno?Do koje dubine moze da detektuje i koje kolicine? Da li je komplikovan za koriscenje, i da li covek treba da ima neko predznanje da bi koristio ovakvu masinu?Ovaj F5 izgleda privlacno jer nije nesto preskup,da li ima neki bolji za slicne pare? Re: rituali i detektori - kruna - 12-03-2011 Citat:I ja ne znam za sta mi konkretno treba.Cuo sam dosta toga o trazenju zlata pa bi hteo da proverim neka mesta,ne znam ni da li ima ni koje su kolicine a ni dubinu.Izgleda se ti bavis ovim hobijem,pa ako te ne mrzi da mi das neke savete.Vido sam taj detektor F5,ali gledam i one skuplje...Sto se tice rituala na jednom forumu sam procitao ovo Da su nekad isla trojica u grupi da kopaju , kada bi nasli zlato vukli su slamu ko ce od njih da bude KURBAN ili zrtva , kasnije se od toga odustalo pa su nosili SVECU , CVENO ILI CRNO VINO I CRNOG PETLA pa kad bi nasli pre vadjenja su palili svecu prelivali su celo mesto vinom i na kraj su klali petla kao KURBAN odnosno zrtvu da nebi bilo prokletstvo. Re: rituali i detektori - fibula - 29-05-2012 Pozzz svima...imam par pitanja...izvinjavam se ako sam promasio temu (slabo se snalazim na forumu) skoro sam kupio fisher F5 dd11 zbog "par" sigurno neistrazenih rimskih (predpostavljam da je rimski) sela i jednim vecim gradom...grad se nalazi 90km od najblizeg sela (pronasao sam ga slucajno u lovu)...u blizini grada nalazi se groblje sa horizontalno polozenim kamenim plocama na kojima su uklesani: cvetovi, vojnik sa kopljem, mac i sl...ploca ima koliko sam uspeo da obidjem teren 23...da li neko ima iskustva i da li je nailazio na takvo nesto ili mozda zna kog naroda bi to grad mogao biti?...i jos nesto...posto iskreno pojma nemam o metal detektorima da li bi mi neko pomogao opsirnije oko podesavanja aparata (rec je o terenu bez otpada)... Re: rituali i detektori - himovich - 29-05-2012 samo mapa a aparat nista Re: rituali i detektori - banebeograd - 29-05-2012 (29-05-2012, 06:57 PM)fibula link Piše: grad se nalazi 90km od najblizeg sela90 km od najblizeg sela??? taj teren izgleda nije u srbiji... ako ti je teren na kome radis takav kakav si rekao, znaci bez standardno prisutnih metalnih predmeta onda aparat podesi da radis u "all metal" modu, tako ce biti najdublji , ali budi spreman da kopas i nalazis i ono sto nije od plemenitih metala sto vecina tragaca trazi... |