Forum skriveno blago - zakopano blago
RADJENA PECINA - Oblik za Štampu

+- Forum skriveno blago - zakopano blago (https://www.skrivenoblago.com/forum)
+-- Forum: Zakopano blago u Sbiji, Crnoj Gori, Makedoniji i Bugaskoj (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-4.html)
+--- Forum: Zakopano blago u Srbiji (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-23.html)
+---- Forum: Zanimljivi lokaliteti (https://www.skrivenoblago.com/forum/forum-25.html)
+---- Tema: RADJENA PECINA (/thread-446.html)

Stranice: 1 2 3 4

Odg: RADJENA PECINA - bodatajson - 11-11-2012

vidi burazeru luka08 to opravdanje koje si ti napisao ovde mislim da netreba komentarisati jer je glupo to sto si napisao
pecina nije bitna i nespada u spomenike prirode.......luka08 kazes da si speleoplg a pises ovako nesto.....izvini ali zaista nerazumem ajde malo ti to bolje prouci pa probaj opet....
sirotinja ! sve zavisi sta podrazumevas pot tim sirotunja racimo finansiski ja sam sirotinja isto
dali to znaci da imam pravo da potkopam kalemegdan......
ljudski patriotski zdrav razum tu  sam bogat strasno bogat

ja sam tragac radim sam za zebe ali SARADJUJEM i sa muzejom i sa pilocijom i tu nema sta da se krije
saradjujem iz najboljih mogucih namera ne na taj nacin na koji ti mislis
sa muzejom saradjujem tako sto ako naidjem na neku lokaciju ili neki nalaz koji ima vrednost za nasu arheologoju potrudim se da to ostane kod nas u srbiji i muzej ce uvek vise ponuditi i dati bolje uslove od bilo kog trgovca ustvari vecina nazovi JAKIH kupaca kod nas u srbiji saradjuju upravo sa nasim muzejom i prodaju robu nasem muzeju .......ali to je druga duga prica

sa policijom saradjujem ako naidjem prilikom traganja na neexsplodirane projektile i td zovem policiju da odradi svoj deo posla sto preporucijem i vama ako ste vec neki exsperti i tragaci onda izadjite iz tog zbunja i pocnite da se ponasate normalno

dali bi prijavio policiji unistavanje zasticenog arheoloskog ili bilo kog drugok lokaliteta od znacaja
DA odmah bez trunke razmisljanja smesta tu nema diskusije i to javno kazem da vas podsetim da ste u obavezi da svako krivicno delo prijavite u suprotnom ste saucesnik .......

jos pitanja nedoumica zakljcka izvolite tu sam
sa policijom imam saradnju

Odg: RADJENA PECINA - Luka08 - 11-11-2012

Bodatajson lepo je to da kao uzoran gradjanin prijavis policiji neeksplodiranu granatu i slicne slucajeve.
Ja zivim vec dugo vremena u Francuskoj i vadjenje kamenja iz pecine nije krivicno delo osim ako kod sebe nemas detektor i novcice koje si nasao i nemas dozvolu za trazenje.
Ali bez igde icega ti ni jedan zakon ne zabranjuje da ulazis i istrazujes male pecinske komplekse i eventualno rascistis prolaz i izvadis kamenje. Druga je stvar ako lome stalaktite i zid pecine.
Ali sto se kamenja tice ma neka ga vade ako nemaju drugog posla, samim tim ce speleolozi imati cistiji prolaz.
Nista licno Bodatajson, svako ima pravo da iznese svoj stav... a ti si sam trazio nase misljenje. Jesam li u pravu?
Eto mog odgovora, po slikama mislim da nema dela za koje bi krivicno odgovarali, ako mislis da ima nista te ne sprecava da prosledis dalje drzavnim organima koji ce da sprovedu istragu posto nemaju sta dugo da rade u drzavi nego da hapse one koji vade kamenje iz pecine. Vidis ni to nije lose mozda posluzi jedan dan ta pecina da se narod sakrije ako dodje zlo vreme.
Pozdrav

Odg: RADJENA PECINA - bodatajson - 14-11-2012

doslo zlo vreme samo sto nema dovoljno pecina da se svi sakrijemo
nema ljutis taman posla tu smo da iznesemo misljenje
vidi ovako burazeru luka08 razumem ja sve i ja sam tragac uredu udjes rascistis pregledas i sve to sa nekom merom ALI
druze toliko sam se nagledao unistenih lokaliteta spomenika prekopanih pecina razvaljenih stena i celih palnina dignutih u vazduh bez ikakve potrebe i nikakve veze sa mozgom jer po logici nekih kopaca zlato je zakopanu svuda u svakoj pecini u savkoj rupi ispod svakog kamena u svakom drvetu ...tanka je linija koja razdvaja dobro od loseg

Odg: RADJENA PECINA - Andrej - 14-11-2012

Pozdrav za Mincica.Ovo mi mnogo lici na Prerast u blizini Mjdanpeka.Ako je to,tu nema ko nije bio  kopao i u svaku rupu zavirivao.Ovo je jedna od malih, kakve sam tu vidjao.Inace je poznat lokalitet,tu je bila rimska topionica a ima ih mnogo u toj okolini.Kao sto kaze Mincic veoma lep teren makar za setnju ako nista drugo.Kazem opet ako je to to,mozda se varam ali ne verujem jer sam i sam tu ulazio  Smile.Pozdrav.

Odg: RADJENA PECINA - mincic - 14-11-2012

Pozdrav druze
Nije ovo Majdanpek . Pirotski je ovo kraj .

Odg: RADJENA PECINA - Andrej - 14-11-2012

Pozdrav i tebi .Da ne poverujes ako nadjem sliku stavicu je da se i sam uveris u identicnost ,jer u tom delu ima takvih malih pecina  mali milonj er je takav predeo .Nema veze,pozdrav.

Odg: RADJENA PECINA - marsovac - 14-11-2012

Ljudi, onaj ko je ovo radio je ZNAO sta radi!!!!!!!!!
Ja sam i dan danas sokiran!!!!

treba videti da bi se uverili...zao mi ej sto nisam napravio film...ali..nikad nije kasno...

Annunaki

Odg: RADJENA PECINA - mincic - 14-11-2012

Pozdrav Bodo
Nije mi jasno sad samo sta te razestilo ovamo . Ova pecina nije postojala dok je ovi nisu otvorili . Nije lokalitet a pogotovo nije zasticen to sigurno . Da si samo bio sa nama da vidis i dozivis tu lokaciju . NEVEROVATNO  . Ovo je samo rupa u zemlji i nista vise . sad je samo jos atraktivnija . A ti brate stiberi nakaza da si polomio cudo lokaliteta u makedoniji a ovamo sad zaplaka , za CIM ? Gde ti brate trazis novcice ? Verovatno si nasao nesto novo jeli ? i nije zasticeni lokalitet ? Ili te to sto saradjujes sa policijom opravdava slucajno ? Verujem da si samo nesto zeleo da kazes ili si imao potrebu da se posvadjas sa nekim pa si se ispucao ovamo . Nema ovamo nicega sto bi imalo smisla raspravljati se oko toga . Pogledaj celi post i videces da sam u pravu . A i stavljen je u pravi deo , smisao celog posta je bio LEPO MESTO LEPA LOKACIJA I NEVEROVATNO VELIKI TRUD KOJI JE ULOZEN TU . To je sve .

Odg: RADJENA PECINA - bodatajson - 15-11-2012

ja sam skontao da je to vec bila pecina pa su je prekopali ako nije bila i nije lokalitet onda kopaj do kine ko ga beje
inace uvek me razesti bespotrebno unistavanje lokaliteta poenta ovog hobija ili sporta kako ga neku zovu nije uzmi budak i kopaj gde god stignes raznesi svaku stenu koja te asocira na nesto
poslusaj svaku babu tetku ujnu i gde god su one sanjale ti ides i kopaaajjjjjj ...
inace ja sam bio svuda i doziveo dosta lokacija ali isto tako sam se potrudio da nebudem poslednji koji je tu bio i doziveo tako nesto ostavio sam ih tako nisu unistene da i sledeci koji dodju mogu da uzivaju
znas samo ljiga koja gleda samo svoj interes i u nadi da ce zarad ispunjenja svog finansiskog  interesa unistiti i minirati pola srbije takve ljige nedotice unistavanje ko imalo ima mozga u glavi nerazmislja na taj nacin
a dao bog takvih pacijanata ima sacuvaj me boze i nebi bilo lose da se vi kao iskusni tragaci ukljucite malo u edukaciju jer cinjenica je da smo i vi i ja od nekoga ucili i nas je neko ucio
razumem publikaciju ovog hobija iz raznoraznih razloga ali dajte malo neki nivo objavis ovako nesto veruj mi da ce jos sto njih doci na ideju da uradi nesto ovako samo jos gore
evo smem da se kladim da mogu da napravim vandredno stanje ovog momenta da objavim sliku nalaza i lokaciju lokaliteta pa da vidis cudo
treba podeliti iskustva izaci iz ilegale to se slazem samo sam protiv toga da u svakoj pecini rupi jami steni drvetu cuviku ima zakopanog zlata i ajmo da ga raskopamo i razvalimo
a svi vi malo iskusniji dobro znate i da to nebiva bas tako

Odg: RADJENA PECINA - mincic - 15-11-2012

POzdrav
Glupo mi sto te ne nnadjem na chatu pa se dopisujemo ovako . A u pravu si . Medjutim . Sve ono sto je izbaceno iz te pecine je bilo unutra pa se nadam da su ti ljudi koji su imali ove nadjljudske napore imali vajde od toga posla . Rupa koja je ostala unutra i taj kamen koji je izbacen je iz te duboke rupe dole . sad , postoji opasnost da neko upadne unutra ako naleti tu po nekom nevremenu ili vec sta . Ali je to pust kraj . nema dece , nema ljudi . moze samo neka jadna zivotinja da nastrada . ako nekada nalutas i budes imao zelje da izgubis jedan dan povescu te da pogledas to . Slike nisu nista pokazale .