Prvo pozrav svima, posto prvi put pisem na ovom forumu.
Da li neko ima neki plan za ovu oblast, narocito za Jelasnicu ili selo Mramor, Medjurovo? Kruze mnoge legende o tim mestima, pa me zanima da li ima nesto dokumentovano. Plandzija je u nekoj temi pomenuo da ima planove za celu jugoistocnu Srbiju, pa ako ima nesto i za ovo bio bih zahvalan. Takodje, dobro poznajem Ozren, Rtanj, takoreci svaku rupu znam, pa moze i za to. Pozdrav
Imam ja prilicno toga,pogotovo za Jelasnicu itd..Ako nesto treba,ja sam u Zajecaru i samo posteno,jer drugacije ne moze...
imam ja nesto vezano za jelasnicu a i u mom kraju postoi selo sa istim imenom.
selo jelasnica... lazareva vrbika ima kantar
jer imas nesto za Bancarevo,Za jelasnicu jer imas neki plan vezano za veliki kamen sto je postavljen na plocu.
Teme: 1
%%TYL_NUMTHANKEDLIKED%%
U Jelasnicu, tj. Jelasnicku klisuru je Obrenovic svojevremeno dovodio zatvorenike da kopaju i traze, pod budnim okom strazara, tako da je cela prekopana i pretrazena. Moj ti je savet da ne gubis vreme sa tim.
Tada su radili bez aparata a u novije vreme je i aparatima pretrazena i u dolini a i visoke stene medjutim nije nadjeno sve jer sve nije ni pored znakova a i premestano je. Uvek postoji sansa treba ispostovati svaki teren.Kralj je pored trazenja zlata i lovio po okolnim brdima .Jednoga dana je sa pratnjom izasao na suvu planinu i nestalo je vode za pice a devojka Bojana koja je bila u pratnji je trcala do izvora da natoci vodu i odnese kralju . T rcala je do izvora i nazad i posto je pruzila vodu kralju pala je pored mrtva . To mesto se zove devojacki grob. levo od groba se ide za Trem a desno za sokolov kamen a izvor u podnozju se idanas zove Bojanine vode tek toliko da se zna i da se pamti.
Samo posteno i nikako drugacije poz. iz Jelasnice
Pozdrav Keles posteno i samo posteno prevaranti stop!
Pozdrav za Niski kraj
Ima dosta za Jelasnicu Miljkovac Sicevo itd.Neznam sto se Nislije ne javljaju.
Mesta i znaci za Jelasnicu:Kvocka i petao;Glava od vola;Samo oci na steni u potkapini u visini 2 covecja boja;Seoska utrina na izvisenje 5 kamena u nivou sa zemljum ima neki znakovi - pogledaj;Mesto plandiste u seliste Jelasnica;Radov Kamen i u Ploce 3 krsta na red rasparena
Ovo je ono sto smatram da nije toliko "izvikano"
Veliki pozdrav Jelasnici