Ovu temu sam zapoceo zato sto mi je potreban savet sta da uradim, moram da priznam da nisam do sada jos pokusao da izvadim to sto sam pronasao.Istina moje kolebanje i razmisljanje je svakodnevno, nisam bas mnogo sujeveran, jedno (ALI) uvek postoji. Mislim da cu sacekati da prodju ove Mitrovske zadusnice pa cu ovo zavrsiti, pa sta bude.U svakom slucaju hvala svima koji su dali svoja misljenja i komentare.
Ako je mesto skrovito onda i nemoras da sve vadis odjednom vec uzimaj koliko ti treba.Pri uzimanju moras da zastitis telo kao kosmonaut.Znaci odelo [ ronilacko] rukavice na licu gas maska.To ti je najvaznije.Posle toga obavezno preduzmi mere dezinfekcije , sterilizacije a otome smo dosta opsirno pisali pa necu da ponavljam.ali i u toku te operacije kao i prilikom ulaska u pecinu i vadjenja mera zastite vazi sve vreme. Ronilacko odelo ti je za te stvari najprakticnije. To ti je ukratko.
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO I SAMO OPUSTENO.
Au brate ala je ovo komplikovano, prosto da covek ne poveruje.Ovde u mom kraju sele celo groblje ali niko nema ronilacku opremu i gas masku.Nose obicne maske preko lica i radna odela.Hoce li svi ti ljudi koji tamo rade zbog tolike izlozenosti bakterijama i raznim mirisima biti zarazeni ili umreti.?
Mislim da cu komunalnom ciji su oni radnici predloziti da kupe opremu a ja cu im nabaviti po dobrim cenama pa cu jos i da zaradim neku kintu.Nego salu na stranu secam se kada sam bio klinac u mom gradu je jedan covek sam na jevrejskom groblju otkopavao grobove i to bez ikakve maske i bilo cega.Mi klinci smo cucali na zidu i gladali znatizeljno sta radi, dakle primera je mnogo, pa cak da u jednu istu grobnicu stavljaju dva pokojnika.
Danas sam morao na teren nesto ranije pa evo da odgovorim pop martinu ostao sam mu duzan odgovor.Vidim da se u medju vremenu razvio i smisao za humor sto je pozitivno.Oni koji koriste opremu znaju zasto je to odelo dobro narocito kada su u pitanju rimske grobnice i sve vezano za njih.Samo neoprezni to jest neinteligentni i naviglavine sa golom z.....om skacu u crno trnje i unapred se nadaju da izadju neogrebani. Ko se cuva i bog ga cuva.O merama zastite imaju puno toga ovde da procitaju pa ako im treba bar imaju gde da se informisu.Pop Martina je nesto drugo interesovalo i sto se toga tice u pravu je d a sto sam rekao Djordju[a tako se zove i moj rodjeni brat] o zastiti za mene nije dovoljno.Za razliku od mnogih sa ovog foruma ja jesam sujeveran i jedan od clanova moje ekipe je zaduzen za sve radnje koje trebaju da se obave i pre samog polaska na teren ,oko mesta gde treba da se kopa kao i za vreme kopanja a i posle toga.Mene nije sramota da to kazem a i ponosan sam sto neke od tih divnih ljudi imam za svoje prijatelje.O tome sam pope ovde i pisao.Uostalom imate i vi u Zajecaru coveka koji vam oko toga moze puno pomoci iskreno se nadam da je zdrav i ziv.Ion nemora na teren [kao jos par njih] da bi resio rebus a verujem da pop zna o kome je rec dovoljno mu je samo odneti malo z...e sa terena.Takvih ima hvala bogu jos nekoliko.O cuvarima rimskih grobnica cemo drugom prilikom kada za to dodje vreme.Pope trazio si kratak odgovor dobio si malo detaljniji ako jos nesto ima nejasno pitaj slobodno osim imena ljudi i zena gore pomenutih.
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO SAMO OPUSTENO.
Dobar dan zelim i puno pozdrava za sve clanove foruma od mene kao novog clana.
Unapred da kazem da sve sto cu sada napisati izgledace kao skretanje sa teme ali verujte mi samo na prvi pogled.Zahvaljujem se pojedinim clanovima na ovoj temi slatko sam se nasmejao.
Naime,dok sam ono bio mladjan lovac ja cesto sam primenjivao kod zenskog roda jednu smicalicu.Ako kojim slucajem primetim da kod devojke makar trunka interesa postoji prema meni primenjivala se sledeca taktika.
Posto smo se nekako upoznali ili nas neko upoznao ili smo bili u istom drustvu pa se tako znamo,na prvi sledeci nas slucajni susret obavezno joj se javljam ali obavezno.Eeeej pa gde si pa kako si itd,ali obavezno mora da si kao u nekoj zurbi i frci...razgovor ne sme da traje duze od dva minuta ali nikako.I onda tako kao u odlasku joj kazem"imam nesto vazno da ti pricam kad se budemo videli"ona te odmah pita "a sta" a ti vec odlazis a ona "pa stani da mi kazes" a ti kao "zurim majke mi" i ti odlazis.
Prodje dan,prodje dva tri u vr`glave kad gle cuda zvoni telefon.Raspitala se i nasla broj da joj kazem ono mnogo vazno...i ta sad prica ima nastavak ali sad cu da stanem jer ipak nije fora sve bas da vam kazem.
E sad,verujte mi ova ovoliko prosta fora je toliko puta palila kod zenskih mozgova(ma kakav stepen obrazovanja i inteligencije da su imale)da je to prosto neverovatno.Kunem vam se da sam se toliko puta cudio i smejao i pitao da li je moguce da na ovo mogu da nasednu.
Verujte mi da sve ovo sto sam sada napisao je najtesnije vezano za sve ovo sto se napisalo i "izvelo" u ovoj temi.Samo dobro razmislite lepi moji sta vam je Krusarac sad reko(napisao)