Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GARRETT GTI 2500 TREASURE HOUND
Zdravo  fixxx.  Problem  mi  je  ne  samo  sa  dubincem,  vec  i  sa  dve  manje  sonde.  Jednostavno  jos  uvek  neznam  da  ga  nastelujem ,  da  radi  mirno  bez  laznih  signala  i    zujanja  bez  veze.  Dvoriste  mi  je  puno  metalnog  otpada[ekseri  razne  zice  itd]ostalo  u  zemlji  od  gradnje    tako  da    ne  moram    daleko da  idem. Nabavio  sam  i  disk  gledam  kao  ga  nastelujem  pocnem  da  radim    a  on  mi  daje  lazne  signale.  zacudio  sam  se  da  mi  je  zadnji  put  pucketao  iako  sam  probao  da  menjam  frekvenciju,  mozda  su  bas  tada  bile  neke  smetnje  spolja  pre  oko  nedelju  dana  nisam  imao  takav  problem.  Nekad  ga  slucajno  nastelujem  i  jednom  sam  sa  malom  sondom  otkrio  bakarni  lim  0,5    mm      25  x15cm          na  1metar  dubine.  Savladacu  ga  samo  je  pitanje  vremena.      Aparat  je  potpuno  nov  i  nema  nikakva  ostecenja  osim  sto  mi  je  taj  stubic  bio  polomnjen.Inace  on  je  sa  dosta  tankim  zidomiz  razloga  sto  su  gledali  da  ustede  na  materijalu  tokom  brizganja  plastike.  Veceras  cim  padne  mrak  krecem  sa  treningom  ponovo hvala  na  savetima  i  lepim  zeljama.
Odgovori
Nazalost taj m.d. je samo skupa igracka i nije za nase terene ima problem sa mineralima moj ti je savet trazi nesto jednostavnije !
Odgovori
Eh,nesto zaboravih sto se tice rada sa velikim sondama two box a mnogo je bitno.Detektor od zemlje ne blize od pola metra , zbog mineralizacije.Naravno 'all metall' mod.Sve sto je blizi zemlji od tih 50cm,bice nestabilniji.
Pozdravljam..............fixxx Smile

"Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista"
- Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
Odgovori
Poz svima I ja imam isto Garrett 2500 i slazem se sa da dosta treba vreme da bi se covek upoznao sa mahinom,letos sam imao dosta vremena da radim tako da sam dosta upoznao aparat mene samo jedno zanima i to dali one sonde 10X14 INCH PROFORMANCE GTI COIL stvarno sprecavaju neki veci uticaj mineralizacije ili je i to neki marketing trik da bi se ljudima izvuklo pare iz dzepa????naravno nemam nazalost takvu sondu ali se razmisljam da je kupim i zato molim ako ima neko cisto da mi objasni dali ima neke razlike???,poz kolege i srecan rad na dalje  Wink
Odgovori
(11-09-2011, 06:42 PM)APIS link Piše: Zdravo  fixxx.  Problem  mi  je  ne  samo  sa  dubincem,  vec  i  sa  dve  manje  sonde.  Jednostavno  jos  uvek  neznam  da  ga  nastelujem ,  da  radi  mirno  bez  laznih  signala  i    zujanja  bez  veze.  Dvoriste  mi  je  puno  metalnog  otpada[ekseri  razne  zice  itd]ostalo  u  zemlji  od  gradnje    tako  da    ne  moram    daleko da  idem. Nabavio  sam  i  disk  gledam  kao  ga  nastelujem  pocnem  da  radim    a  on  mi  daje  lazne  signale.  zacudio  sam  se  da  mi  je  zadnji  put  pucketao  iako  sam  probao  da  menjam  frekvenciju,  mozda  su  bas  tada  bile  neke  smetnje  spolja  pre  oko  nedelju  dana  nisam  imao  takav  problem.  Nekad  ga  slucajno  nastelujem  i  jednom  sam  sa  malom  sondom  otkrio  bakarni  lim  0,5    mm      25  x15cm          na  1metar  dubine.  Savladacu  ga  samo  je  pitanje  vremena.      Aparat  je  potpuno  nov  i  nema  nikakva  ostecenja  osim  sto  mi  je  taj  stubic  bio  polomnjen.Inace  on  je  sa  dosta  tankim  zidomiz  razloga  sto  su  gledali  da  ustede  na  materijalu  tokom  brizganja  plastike.  Veceras  cim  padne  mrak  krecem  sa  treningom  ponovo hvala  na  savetima  i  lepim  zeljama.
Pozdrav apis.Ja sam imao u rukama garret gti2500.Po mojem iskustvu i saznanju im nekoliko caka da se savlada rad sa ovim detektorom.Ne bi trebao da odmah kotistis one dve sonde sto se postavljaju na ram za vece dubine nego da vezbas sa manjim sondama.Kod kuce ne treba osetljivost za sve metale kao i u razlikovanju osetljivost postaviti na maksimum.Stoga ton u zvucniku pucketa i radi nestabilno.Ground ima opciju za automatsko predstelovanje zemlje koje se nalazi u all metal modusu.Ono vazi i posle ako detektor koristis za traganje u diskriminaciji.Veoma je vazno da detektor prema zemlji kad snimi ground a sensitivy mu je na nekoj opciji tu i ostane.Naknadno povecanje osetljivosti u traganju zahteva i ponovo uskladjivanje snimanja mineralizacije.Po mojim iskustvima ovaj detektor nije previse komplikovan samo treba vise strpljenja kao sto je snesko rekao.I jos da napomenem da ima dva modela ovog istog detektora.Original im opciju "talk"za govor prilikom nalaza cilja a kineska verzija to nema.
Odgovori
VLF метал-детектор Garrett GTI 2500 Pro без тајни

Како да подесите Ваш детектор Garrett GTI 2500 и да из њега извучете максимум који ову машину претвара у праву „звер“ у односу на огромну већину детектора из истог ценовног ранга?
Све тајне овог детектора сазнаћете из књиге „VLF метал-детектор Garrett GTI 2500 Pro без тајни“ која ће Вам омогућити да сазнате сасвим нове и (међу многобројним функцијама), скривене могућности Вашег апарата Garrett GTI 2500, без обзира коју сонду користите и у којем моду (радном режиму) истражујете.

[Slika: jpegkoricezainternet.jpg]

Књига Вам омогућава да поступно, корак по корак, упознате све могућности Вашег Garrett GTI 2500 детектора и да га подесите  тако да без проблема и са јасним звучним сигналом открива металне предмете у земљи и на дубинама за које нисте ни претпостављали да их Ваш детектор може достићи.
У књизи се налази и преведено на српски језик оригинално упутство за рад са метал-детектором Garrett GTI 2500 Pro америчке фирме Garrett које је преведено описном методом и без помоћи компјутерских транслатора, тако да је упутство о коришћењу сасвим смислено и потпуно јасно  сваком почетнику који овај модел детектора пви пут узме у руке.
Књига је писана на основу искуства њеног аутора током петогодишњег рада са метал-детектором Garrett GTI 2500 Pro. Сва ауторова искуства и сазнања изнета су у посебном поглављу које Вас корак по корак, на веома јасан и разумљив начим уводи у правилно и исправно подешавање детектора Garrett GTI 2500 Pro како би он био у стању да постигне што веће дубине у детекцији металних предмета, и да и при томе без проблема веома тачно разликује, тј. дискриминише  детектоване предмете како би сте Ви одмах знали о којој врсти детектованих металних објеката се ради и на којијм дубинама.
Поред свега тога, књига вас упознаје и са свим актуелним законима и законским одредбама у држави Србији о којима морате водити рачуна током истраживања са Вашим детектором.
Такође, у књизи се налазе и основна знања из метал-детекције која увек морате имати на уму без обзира да ли се метал-детекцијом бавите из хобија или професионално.
Књига је А5 формата (148 х 210 мм). Штампана је на 80-грамском фином бездрвном папиру и писана је ћирилицом. Има 170 страна, а увезана је у меке колор корице. У књизи се налазе и бројне црно-беле илустрације које прате текст.

За више детаља у вези ове књиге видите следећу страницу на овом форуму:

http://www.skrivenoblago.com/index.php/t...160.0.html

Поздрав!
Sneshko
Odgovori
lepa knjiga samo jos malo da snizis cenu mislim nemoj se ljutis ali oskudacija je Wink
Odgovori
Timakumminus!
Захвалан за похвале!
Да, слажем се! За наше прилике цена је мало "јача", али, нажалост - мали тираж је диктирао цену.
Тираж је мали зато што ово није општеобразовна књига о метал-детекцији већ књига о правилном подешавању и руковању само са једним моделом метал-детектора чија циљна група потенцијалних купаца није велика, па самим тим нема финансијског смисла ни штампати већи тираж зато што неће моћи бити распродат.
Другим речима - велики тираж који појефтињује цену штампања књиге био би за мене финансијски крах, а то ми није циљ.
Овако, са малим тиражом чије сам штампање једино и могао да финансирам, и ако крахирам то могу да "изгутам" у име виших циљева.
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
Sneshko verujem ja tebi za ekonomiju sam tata mata znam kako se formiraju cene samo imas problem malo ljudi imaju u srb garretta gti 2500.....ko ga ima on ga proda jer je dosta tezak(u svakom smislu) znam iz izkustva usput stvarno dok naucis da ga stelujes obelis ali ajde zato ima tvoja knjiga ja je nisam imao i eto obeleo sam Wink navali narode opravdana je cena ko ne zeli da obeli kao ja Smile a aparat je zajebao vek ne sto ga imam nego je istina i samo istina Wink p.s koliki ti je tiraz i koliko si prodao????samo da pitam nemoj se ljutis  ;D
Odgovori
(10-06-2013, 03:48 PM)Timakumminus link Piše: ...samo imas problem malo ljudi imaju u srb garretta gti 2500.....ko ga ima on ga proda jer je dosta tezak(u svakom smislu) znam iz izkustva usput stvarno dok naucis da ga stelujes obelis ali ajde zato ima tvoja knjiga ja je nisam imao i eto obeleo sam Wink p.s koliki ti je tiraz i koliko si prodao????

Да, стварно! Мало људи u Србији има овај апарат којима је књига и намењена. То је био још један разлог за мали тираж због кога књига кошта оволико колико кошта.
Са друге стране, да сам штампао велики тираж који појефтињује књигу - шта да радим са великим нераспродатим тиражом зато што мало људи у Србији има Garrett GTI 2500? - тако да сам одштампао тираж од само 100 комада. А и то је много!
Додуше, можда неко има Garrett GTI 2500 у Црној Гори, Босни, Македонији, Бугарској, па одлучи себе да части мојом књигом... никад се незна!
Поздрав!
Sneshko
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)