Ocena Teme:
  • 0 Glasov(a) - 0 Prosečno
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
GARRETT GTI 2500 TREASURE HOUND
Nedavno sam uzeo ovaj detektor sa sondom od25 i 32 santimetra kao i treasure hound with eagle eye. Dali neko od vas ima iskustva sa ovim aparatom i kako se pokazao na nasem terenu ovde?
Odgovori
Aparat nije los, samo trazi puno vremena da se srodis sa njime tojest da mnogo vremena na terenu i to na raznim tipovima zemljista provedes. Kada se dobro nasteluje moze da radi dosta dobro . A ako neznas da ga nastelujes pistace na sve strane i nece ti biti od koristi.Mala sonda je plica od vece za desetak santimetra ali ne promasuje dok veca spora , cesto predje preko a da ne detektuje. T OS ili Treasure Hound ti je za vece predmete i za vece dubine ali trazi polagano kretanje i proveri obucu da nema u sebi metala jer ce ti aparat brojati korake. Teren prvo predji malom sondom a zatim namontiraj TOS i pretrazi ponovo. Sto se diskriminacije tice kod fabricki dobro uradjenog aparata ti i moze pomoci ali plitko do najvise 30 santimetra i to kad radis sa manjim sondama a sa TOS nemas diskriminaciju i tad radi na sve metale. Kolege koji su strucniji od mene a bave se i popravkom aparata ce ti nadam se pomoci takodje ali je od svega najbitnije da sto cesce izlazis na teren a u prvo vreme sa nekim tebi bliskim a strucnim u radu sa aparatom da ti sve pokaze prakticno.
ISKRENO POSTENO I OPUSTENO!!!!!
Odgovori
Garrett GTI 2500 je izuzetno moćna i komplikovana digitalna mašina koja u kompletu (sa tri sonde), ima odgovor za sve situacije na terenu. Ali, nažalost, to nije aparat za početnike već za iskusne tragače.
U zavisnosti od toga kako se podesi prema datom zemljištu daje izuzetne dubine i fantastičnu diskriminaciju, a sa malom (najmanjom) sondom, ima mogućnost da čak i snimi vrstu određenog metala i samo njega da traži na terenu koji je, recimo, izuzetno zagađen raznoraznim otpadom. To je izuzetno važno kada se traga za rasutim ostavama, itd...
E, sad, ja sam tu mašinu kupio kod banebeograd pre nekoliko godina sa željom da sa tim aparatom animiram svoju suprugu da se "primi" na ovaj naš hobi, ali, posle testiranja tog novog Garrett GTI 2500, došlo je do toga da sam se ja oduševio mogućnostima tog aparaat, pa sam supruzi prepustio svoj Fisher CZ-3D, s obzirom da je za nju Fisher mnogo, mnogo manje komplikovan.
Dakle, Garrett GTI je veoma, veoma moćna i komplikovana mašina. Zahteva dug proces učenja i nije za početnike. Zato, vežbajte sa njim non stop! Vežbajte, vežbajte, i samo vežbajte. Doći će vreme kada ćete u radu sa njime shvatiti kakvu "zver" imate u rukama za relativnio male pare.
Pozdrav!
Sneshko
Odgovori
Hvala  snesko  vratio  si  mi  nadu  da  je  izgleda  aparat  dobar    ,    medjutim  treba  ga  stelovati  na  svakom  zemljistu...... . .  To  kada  znas  kako  treba  i nije  tesko  medjutim  meni  jos  uvek  to  predstavlja  problem.  Posto  vidim  da  si  probao  i  Tos  kazi  mi  kako  si  sa  njom  zadovoljan  .  Pozdravljam  te  i  hvala  jos  jednom  na  komentarima.
Odgovori
Pozdrav APIS!
Velike sonde na ovom detektoru rade u takozvanom Two Box režimu rada koji nema skoro nikakve veze sa njegovim osnovnim VLF režimom.
E, sad... Kada detektor radi u ovom (Two Box, ili, kako ti kažeš TOS), režimu on ima dosta veću dubinu prodiranja, ali, samo za DOSTA veće predmete. Međutim, na ovom detektoru Two Box režim rada nije baš najsrećnije rešen što za posledicu ima popriličnu nestabilnost kada se poveća njegova osetljivost kako bi otkrivao na što većim dubinama, pa je od najveće važnosti podešavanje Ground Balansa pre toga, i to "bobing" metodom, ...pa kada se nestabilnost pojavi (a zna se veoma često javljati usled reakcije detektora na promenljiv sastav zemljišta), onda treba ponovo podešavati Ground balans, što je dosta zamorno. Ali, bolje je i to nego posebno kupovati "dubinac" i vući dva detektora sa sobopm na teren.
Naravno, u Two Box režimu rada detektora sa velikim sondama, diskriminacija ne radi, što znači da detektor tada otkriva sve vrste metala, ali ih ne razlikuje.
Moja iskustva u radu sa Two Box režimom nisu baš Bog-zna kakva, ali sam ga jednom testirao na poznatu metu kako bih video na kojoj dubini može da otkriva veće predmete.
Naime, znam jedno mesto gde se na oko 1,5 metar duboko u zemlji nalazi zakopan tučani poklopac od šahte za vodu, i detektor je taj poklopac u Two Box režimu rada sa velikim sondama bez problema otkrio. To znači da veće predmete može da registruje na još većim dubinama. Naravno, tada ne razlikuje metale.
Moja preporuka ti je da nađeš nekoga ko će ti prevesti uputstvo za rukovanje koje si dobio uz taj detektor i da PAŽLJIVO (i 50 puta ako treba), odgledaš video uputstvo na DVD-u koje si, takođe, dobio uz detektor Garrett GTI 2500.
Posle toga sigurno ćeš shvatiti kako sve treba da podesiš.
I naravno, vežbaj, vežbaj, vežbaj...
Pozdrav!
Sneshko!
Odgovori
Zahvaljujem  ti  se  Snesko  na  savetima  i  na  vremenu  koje  si  odvojio  da  bi  mi  objasnio  rad  sa  aparatom.Ja  sam  metalac  tako  da  i  neznam  koji  detektor  kako  radi  dali  je  vlf  ili  pi  i  ja  neznam  koji  je  zasta  bolji.Obavezno  procitam  sve  novosti    na  forumu koje  se  odnose  na  aparate  kako  fabricke  tako  i    pravljene    medjutim  sve  to  mi  je  malo  od  pomoci  zato  sto  mi  fali  osnova.    Hteo  sam  da  te  pitam  ako  se  aparat  sa  malom  sondom  nasteluje  za  odredjeni  metal[obrisu  se  sa  displeja  ostali  brojev i  aostavi  samo  za  odredjeni  metal]do  koje  dubine  najvise  se  po  tebi  moze  sa  diskriminacijom  detektovati  naprimer  mali  cup  naravno  pun  a  da  ne  detektuje  eksere  i  zicke  a  i  konzerve.  Uputstvo  nisam  pevodio  kod  nekog  strucnog  vec  sam  sam  koliko  sam  znao  uz    recnik  . Ako  sam  dobro  razumeo    kada  se  koriste dve  sonde  moze  se  stelovati  aparat  prema  zemljistu  kao  i  osetljivost.To  nisam  znao.Ja  sam  mislio  da  sa  TOS  nema  nikakvog  stelovanja  vec  to  vazi  samo  kada  pritiskom  na  dugme  ukljucim  prednju  sondu  sa  orlovim  okom. J
Odgovori
Negde  se  tokom  slanja  izgubilo  pola  teksta  tako  da  cu  da nastavim tamo  gde  je  prekinuto. Ni  ja  nemam  neka  iskustva  sa  konbinacijom  dve  sonde.Jednom  prilikom  sam  posle  manje  sonde  teren  prosao  za  probu  saTOS.    Iiskopao  sam  dva  zvona    za  stoku    medjusobno  udaljena nekoliko  metara.obadva  su  dosta  ocuvana.  ovo  vece  je    bilo  ispod  kamenja  i  cigli  nisam  merio  dubinu  ali  je  bilo  dublje  od  60  cm.Udvoristu  sam  zakopao  bakarni  lim  na  85 -  90  cm  i    detektuju  ga  sve  tri  sonde  stim  sto  ga  TOS  detektuje  skorometar  ranije  nego  ostale  dve.Naime  one  otkriju  lim  tek  kada  sam    iznad  amog  lima  i  cuje  se  zvuk  kratko.Ovih  dana  cu  isti  lim  zakopati  na  1,5  metra  i  javicu  se  sa  rezultatom.Hvala  na  objasnjenjima  i  na  savetima  vec  sam  bio  odlucio  da  se  aparata  otarasim  bio  sam  ubedjen  da  nesto  sa  njm  nije  uredu  ali  sada  vidim  da  mu  ja  jos  nisam  dorastao. Tvoj  sam  duznik  i  jos  jednom  hvala.
Odgovori
Hteo  sam  da  te  pitam  ako  se  aparat  sa  malom  sondom  nasteluje  za  odredjeni  metal[obrisu  se  sa  displeja  ostali  brojev i  aostavi  samo  za  odredjeni  metal]do  koje  dubine  najvise  se  po  tebi  moze  sa  diskriminacijom  detektovati  naprimer  mali  cup  naravno  pun  a  da  ne  detektuje  eksere  i  zicke  a  i  konzerve.

APIS!
Sa najmanjom sondom takav ćup (veličine fudbalske lopte, recimo) možeš bez problema da otkriješ na pola metra, naravno, bez reagovanja na druge metale koji su (kako si ti naveo), isključeni iz njegovog opsega diskriminacije.
Ali, pre toga moraš "bobing" metodom u ALL metal modu da podesiš Ground Balans na optimum za tu njivu na kojoj želiš da istražuješ.
Kada jednom u All metal modu podesiš "bobing" metodom Ground Balans, onda detektor "pamti" takvo podešavanje na toj lokaciji sve dok zbog promene lokacije istraživanja ne dođe do, eventualno, i promene u sastavu zemljišta koje će se negativno odraziti na dubinu koju detektor može sa tom sondom da dosegne a da ne izgubi na stabilnosti i da ne počne da daje lažne (falš) signale.
Savet.
Ako želiš da koristiš malu sondu na nekoj njivi, onda prvo podesi u All metal modu Ground Balans "bobing" metodom, pa ga tek onda prebacih na mod rada sa diskriminacijom.
Ako želiš na istoj njivi da koristiš veću sondu od 32 cm., onda za nju posebno i ponovo podesi Ground Balans u All metal modu sa "bobing" metodom, pa ga tek onda prebacih na mod rada sa diskriminacijom.
Ako na istoj njivi želiš da koristiš velike "Two Box" sonde, onda pre toga na detektor stavi sondu od 32 cm i u All metal modu "bobing metodom" podesi Ground Balans, snimi podešavanje, isključi detektor pa tek onda priključi velike Two Box sonde, uključi detektor i podesi Sens komandu na granici tako da detektor ne gubi stabilnost u radu (tj., da ne zvrcka dok koračaš sa njime). U tom slučaju, na sebi ne smeš imati nikakvog metala (sat, telefon, ključevi, privesci), a obavezno obrati pažnju da na cipelama nemaš metalne kopče kroz koje prolaze pertle. Ako koristiš čizme, obrati pažnju da u njima nema žičanih ojačanja. Sve je to veoma važno kako bi u Two Box režimu rada postigao maksimalnu osetljivost detektora kada on može da dosegne najveće dubine. U Two Box režimu rada detektor radi samo u All metal modu, tj. ne razlikuje metale.
Odgledaj ponovo i ponovo DVD uputstvo koje si dobio sa njime, iščitavaj ponovo i ponovo papirno uputstvo, vežbaj, vežbaj...
... i, naravno, puno sreće u istraživanju!
Pozdrav!
Sneshko
Odgovori
Zdravo  Snesko  i  zahvaljujem  ti  se  na  iskrenim  savetima .Vezbao  sam  sinoc  i  i  dalje  imam  problema  da  dobro  nastelujem  GroundBalance  i  Treshold  jedino  sto  sam  uspeo  je  to  da  ga  dobro  rastelujem.Cak  i  kada  sam  ga  vratio  na  coins    culo  se  nekakvo  pucketanje  u  nepravilnim  intervalima  koje  sam  pokusao  da  neutralisem  tako  sto  sam  menjao  frekvenciju  ali  bez  uspeha.  Veceras  krecem  ponovo  zainatio  sam  se    necu  da  ga  prodajem  i  savladacu  ga  kad  tad.Na  prednjoj  sondi  mi  je  pukao  jedan  od  dva  stubica  za  montiranje  drzaca    i  isti  sam  super  lepkom  zalepio.Pre  toga  je    moglo  da  se  vidi  da  je  debljina  zida  sonde  oko  jednog  milimetra  i  u  njenom  sastavu  se  nalazi  vise  boja  plastike  .  Ima  najvise  bele  onda  sive  a  ima  i  tragova  crne.Dali  je  to  namerno  ili  su  u  proizvodnji  koristili  meljavinu    neznam.  Kakva  su  tvoja  iskustva  u  radu  sa  aparatom  po  kisi  i  dali  si  nekada  probao  da  raronis  sondu  u  vodu kladenca  na  primer?Pozdravljam  te  i  zahvaljujem  se  na  svemu.
Odgovori
Pozdrav APIS -e! Two box detektori su veoma osetljive sprave,smetaju im bilo kakve elektricne oscilacije u vazduhu da ne govorim o tome sta se zbiva ako su sonde razdesene,udarane ili ako klate na nosacu.Takav detektor mora biti u savrsenom stanju da bi funkcionisao pravilno,na prvom mestu.Na drugom mestu je znanje i iskustvo koje se stice samo na terenu,daleko od izvora el. smetnji,jer je takav detektor sam po sebi jedan veliki prijemnik.Imao displej sa naprednim podesavanjima ili ne-on i dalje ostaje veliki prijemnik svih ometajucih signala-u tom razmaku izmedju dve sonde najvise.
puno te pozdravljam i zelim ti sto skoriji napredak u radu!!!
fixxx Smile

"Prvi savet o verodostojnosti necega bio bi - verujem samo onome sto vidim ili isprobam - sve ostalo je pod sumnjom. U ovom hobiju mnogo je korisnije biti pesimista"
- Ko poslusa ovaj savet , ustedece sebi dosta para i uzaludno tracenog vremena - Zeljko M.
Odgovori
« Starije Teme | Novije Teme »

Skoči na Forum:

Korisnika pregleda ovu temu: 1 Gost(a)